oulun_toripolliisi

BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula avasi tiistai-aamuna Oulun tapahtuman.

Avainlippu50v_BusinessOulu_Juha_Ala-Mursula

Martat tarjoilivat kontilla Avainlipun 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kahvit ja Avainlippu-yritys Truben pullia. Kahvit tarjoiltiin tottakai Suomen Kerran Avainlippua kantavista kertakäyttöastioista.

Trube_pullat_Avainlippu50v

Täysin kotimainen terveys- ja hyvinvointipalveluihin erikoistunut yritys Coronaria oli kontilla kertomassa palveluistaan, joihin kuuluu monipuoliset terveyspalvelut perusterveydenhuollosta erikoissairaanhoitoon sekä varhaiskasvatuksen, kuntoutuksen, kotihoidon ja palveluasumisen palvelut eri asiakasryhmille. Coronaria työllistää kaiken kaikkiaan yli 1500 ammattilaista Suomessa.

Coronaria_Avainlippu50v

Kansanterveyden ja -talouden asialla on myös Limingalla vuodesta 1991 kouluterveydenhoitajana työskennellyt Annikki Törmänen. Annikki on innokas suomalaisen työn puolestapuhuja. Hän on järjestänyt Limingalla useita erilaisia tapahtumia terveyden ja suomalaisten tuotteiden ympärille. Viime vuonna Annikki valittiin Vuoden terveydenhoitajaksi.

Annikkia harmittaa erityisesti monien suomalaisten tuotteiden valmistuksen siirtyminen ulkomaille. Annikin mukaan myös liian harva kuluttaja aidosti ostaa suomalaista, vaikka niin aikoisi. Annikki on pyytänyt monia kauppiaita siirtämään kotimaiset tuotteet ylähyllyiltä paremmin käden ulottuville, ja hänen pyyntönsä on toteutettu. Annikki rohkaiseekin kuluttajia toimimaan samoin ja pyytämään kauppiaita ottamaan kotimaisia ja paikallisia tuotteita enemmän valikoimiinsa.

Annikki_Tormanen_Avainlippu50v

Suomalaisen työn ystäviä on myös pesäpalloseura Oulun Lippo, jonka edustajia saapui paikalle junioripelaajista lähtien. Seura on tehnyt Suosi suomalaista työtä -kampanjansa myötä Oulun kaupungin kanssa 3-vuotisen sopimuksen, jonka myötä pesäpallostadionin mainospaikkoja myydään vain Pohjois-Pohjanmaan alueen yrittäjille sekä Suomalaisen Työn Liiton jäsenyrityksille. Lippo Pesiksen markkinoinnista vastaava Annukka Autio-Helanen onnitteli Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtajaa Tero Lausalaa ja heitti hänelle pallon haastaakseen liittoa tukemaan lajin näkyvyyttä Helsingissä maan satavuotisjuhlissa vuonna 2017.

Avainlippu50v_Oulun_Lippo

RAY:n pelikoneella kävi vilske, kun ihmiset testailivat RAY:n uusia pelejä. Kotimaisen kehitystyön tuloksena valmistettavien rahapelien tuotoilla rahoitetaan sosiaali- ja terveysalan järjestöjä ja autetaan ihmisiä eri elämäntilanteissa. RAY onkin täten merkittävin yksittäinen kansalaistoiminnan rahoittaja Suomessa.

Ray_pelikone_Avainlippu50v

Keskiviikkona Oulun torille saapui myös Radio Novan Made in Finland -kiertue. Iltapäivän aikana Minna Kuukka ja Mari Sainio tekivät suoraa radiolähetystä ja viihdyttivät yleisöä. Kiertuelavalla esiintyivät Oulun oma tyttö Ellinoora sekä Puppa J, Raappana ja Tiisu.

minna_kuukka_mari_sainio_radio_nova_avainlippu50v_kiertue

radio_nova_avainlippu50v_kiertue_oulu2

Ellinoora_radio_nova_avainlippu50v_kiertue_oulu

Tiisu_radio_nova_avainlippu50v_kiertue_oulu

Raappana_radio_nova_avainlippu50v_kiertue_oulu

radio_nova_avainlippu50v_kiertue_oulu3

radio_nova_avainlippu50v_kiertue_oulu

Avainlippu50v_kiertue_Oulu

Kiitos Oulu hienosta kiertueen avauksesta!