Perheemme on päättänyt elää 15.3.2015 alkaen vuoden ajan ostaen vain suomalaisten yritysten valmistamia tuotteita ja tavaroita. Erityisesti suosimme made in Finland-tuotteita, mutta ostoskoriin tulee päätymään myös muuallakin kuin Suomessa valmistettuja suomalaisten yritysten tuotteita ja tavaroita.

Idea tähän muutoksen lähti Putin-juustoista. Valio ilmoitti Venäjän markkinoiden sulkeutuessa, että jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa kymmenellä eurolla enemmän Valion maitotuotteita, ei Valion tarvitsisi irtisanoa tai lomauttaa ketään. Tämä sai meidän perheemme miettimään voisimmeko me tehdä jotakin, jotta suomalaiset pysyisivät työssä ja työtä riittäisi mahdollisimman monelle? Päätimme kantaa kortemme kekoon suomalaisen työn puolesta ja muuttaa ostostottumuksemme niin, että ostamme vuoden ajan vain suomalaisia tuotteita ja tavaroita. Tämä on meidän perheen Suomi-teko ja kunnianosoitus suomalaisille yrittäjille ja Suomessa tehdyille tavaroille ja tuotteille.

Joissakin asioissa joudumme kuitenkin vuotemme aikana joustamaan ja olemme miettineet, että ainakin seuraavat asiat meidän on pakko ostaa:

1. Bensaa

2. Ruokaa, jota ei tehdä Suomessa. Lähtökohta on, että ostamme kuitenkin aina suomalaista kun se on mahdollista. Sitoudumme vuoden ajan ostamaan ainakin kaikki vihannekset, lihan, kalan, kanan, maitotuotteet ja leivät suomalaisena.

3. Lääkeet joita ei valmisteta Suomessa

4. Koiramme hoitoon liittyvät pakolliset tarvikkeet

Mikä elämässämme tulee tämän vuoden aikana muuttumaan? Olemme tutkineet asiaa jo jonkin aikaa ja ennakkokäsityksemme mukaan suomalaisten yritysten valmistamien tuotteiden ostaminen vaatii välillä enemmän aikaa ja ennakkoselvittämistä ennen ostosten tekemistä. Emme voi enää kävellä H&M:lle tai muihinkaan ulkomaisiin jokapaikassa sijaitseviin liikkeisiin ostoksille, vaan joudumme selvittämään mistä niitä suomalaisten yrittäjien valmistamia tuotteita oikein saakaan. Haluamme kuitenkin selvittää onko Suomessa mahdollista elää vain suomalaisten yritysten tuotteilla ja tavaroilla ja miten elämä tällaisen päätöksen tekemisellä tulee muuttumaan.

Lähde seuraamaan meidän vuottamme suomalaisten tuotteiden ja yrittäjien maailmaan sukeltamisessa ja osallistu sinäkin kokeiluun! Suomi tarvitsee yrittäjyyttä ja eteenkin niitä, jotka käyttävät suomalaisten yrittäjien tuotteita joka päivä!