IMG_0471

Meillä herätään nykyään joka aamu kello 5.10-5.30 välisenä aikana. Aamupala on syötynä jo tähän aikaan kun moni vasta heräilee tai jatkaa edelleen uniaan.

Viikonloppuisin on kiva laittaa aamupalaksi jotakin muuta kuin kaurapuuroa, mitä tulee syötyä viikolla joka päivä. Aamulla olisi hyvä syödä jotakin proteiinipitoista, kuten esimerkiksi kananmunia.

Lohitäytteiset kananmunat 

5 kananmunaa

100 g kylmäsavulohta

1 salottisipuli

4 rkl smetanaa / majoneesia

1 rkl kapriksia

1 rkl sitruunamehua

ruohosipulia

mustapippuria

Täytteen valmistaa sillä aikaa kun kananmunat kiehuvat. Leikkaa savulohi ja sipuli pieneksi silpuksi. Lisää sekaan smetana tai majoneesi, pieneksi silputut kaprikset, sitruunamehu, silputtua ruohosipulia ja mustapippuria maun mukaan. Nostele täytettä kananmunien päälle ja silppua ruohosipulia vielä päälle. Nautiskele!

IMG_0483

IMG_0514

IMG_0502

IMG_0477

Ostin muutamia vuosia sitten Habitare-messuilta kuvassa näkyvän maitotölkin. Tölkki on helsinkiläisen keramiikkatekijä Jatta Lavin maitokannu. Olen saanut paljon kommentteja tuosta kannusta ja ihmiset ovat sitä ihastelleet. Moni kysyy aina, että onko se kertakäyttöinen. Onneksi ei ole!

IMG_0520

IMG_0510

Kiitos hyvästä aamupalasta ja seurasta pikkuveljeni! Savossa sanotaan, että emännille kiitos ja kokki haistakoon … Tällä kertaa kokki ja emäntä taisi olla sama henkilö!