Kasvimaan pitäminen on yksi rakkaimmista kesäharrastuksistani. Voi kuulostaa jostakin tylsältä, mutta asuessani pääkaupunkiseudulla viljelin omat perunat pienellä takapihallani. Viime kesä oli piinaavaa aikaa kun talonrakennusprojekti ja iso maha haittasivat harrastustani, ja omat kasvikset jäivät viljelemättä.

Keväällä meillä on edessä pihanlaitto ja pihalle on suunnitelmissa tehdä jokseenkin ison kokoinen kasvimaa. Käymme vielä hallitusneuvotteluja kotona sen koosta. Meillä jäi puutavaraa rakentamisesta yli ja aion tehdä niistä viljelylaatikoita kasvimaan lisäksi.

Maaliskuu on parasta aikaa laittaa tomaattien siemenet itämään. Olen ehkä jo hieman myöhässä, mutta meidän sisälle paistaa koko päivän aurinko olohuoneen isoista ikkunoista, joten saan taimille hyvän auringon ja kasvuolosuhteet.

Green Caren multa on täysin kotimaista. Otin munien kennon uusiokäyttöön ja laitoin siemenet itämään aluksi munakennoon. Kun taimet nousevat, koulin ne isompiin astioihin.

Vettä päälle ja paljon rakkautta. Muutaman kuukauden päästä syödään omia ihania kirsikkatomaatteja.

Jos taimien kasvattaminen alusta saakka tuntuu työläältä, saa valmiita taimia kesän alussa myös puutarhamyymälöistä. Muistan vieläkin miltä toissakesäiset itseviljellyt kirsikkatomaatit maistuivat. Parempaa ei voisi olla ja tämä jos mikä on lähiruokaa.

Hugo ja pikkumies miettii, että mitä se mamma oikein touhuaa.

Älä tule paha tomaaatti tule hyvä tomaatti! Jos sinua kiinnostaa kasvimaan perustaminen, vinkkejä löydät täältä!

 Ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille. Little Mrs Finland löytyy myös Facebookista!
Aurinkoista lauantaipäivän jatkoa!