DSC_1735

Yritän välttää ruoan roskakoriin heittämistä ja olenkin onnistunut tässä haastessa kiitettävällä menestyksellä. Facebookissa toimii yhteisö ”hävikistä herkuksi” ja olen inspiroitunut heidän monista resepteistään. Ekologista ja säästeliästä! Täysmaidossa oli viimeinen käyttöpäivä ja meidän teki mieli herkutella. Päätimme leipoa maidosta mustikkapannukakkua.

Mustikkapannari

8 dl maitoa täysmaitoa

mustikoita oman maun mukaan

2 luomu kananmunaa

100 g voita

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

3 tl vaniljasokeria

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja kuuma sulatettu voi.

Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja vispaa ne vähitellen maitoseokseen.

Anna taikinan paksuuntua vähintään puoli tuntia. Paista pannukakkua leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.

DSC_1741

DSC_1754

DSC_1760

DSC_1777

Mukailin ohjeen maailman parhaan pannukakun ohjeesta. En laita aivan niin paljon sokeria kuin alkuperäisessä ohjeessa on ja lisään hieman vaniljasokeria.

Rakastan mustikoita ja lisäänkin niitä melkein kaikkeen mahdolliseen, myös pannukakkuun. Mustikat voi ripotella pellille taikinan kaatamisen jälkeen. Mustikoita ei siis tarvitse sekoittaa itse taikinaan.

Mustikkakuume on noussut täällä jo toista mitallista. Toissavuoden kesänä keräsimme mieheni kanssa 170 litraa mustikoita. Tämä ei ole mikään mustikkavale vaan totista totta. Meidän oli pakko lopettaa mustikoiden poiminta siinä vaiheessa kun olimme ostaneet kaksi uutta pakastinta ja minä näin mustikoita sulkiessani silmät. Vähän maltillisemmin tänä kesänä!

DSC_1795

Hugon veli Mister iso D tuli meille hoitoon viikon ajaksi. Meillä on menossa poikien valtataistelu talonherruudesta.

DSC_1799

DSC_1746

DSC_1809

Ollaanko kavereita?

DSC_1822

DSC_1826

DSC_1853

Olipahan muuten hyvää! Kannattaa kokeilla joko ilman mustikoita tai niiden kanssa.

Kyytipojaksi kävisi kyllä jäätelökin, mutta sitä ei nyt ollut pakkasessa.

Nyt juoksulenkkarit jalkaan ja talsimaan. Olen ilmoittautunut puolimarathonille Kuopion marathoniin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Otin pienen haasteen vastaan ja nyt pitäisi parannella rapakuntoa ja alkaa juoksemaan. Olen juossut puolikkaan muutamia kertoja ja kaksi tuntiakin on alittunut. Katsotaan miten käy syyskuussa.

DSC_1823