Kun talomme valmistui marraskuuussa, sisustuksemme meni melkolailla uusiksi. Muutimme pienemmästä asunnosta suurempaan ja huonekaluja oli pakko hankkia jo siitäkin syystä, että vanhassa pienemmässä kodissa niitä ei ollut niin paljon, että koko uusi koti olisi saatu kalustettua vanhoilla tavaroilla. Toki me halusimme myös ostaa ihan uutta ja sisustaa kotia uusien materiaalien mukaan.

Meidän kirvesmiehemme auttoi meitä loppuvaiheessa myös kalusteiden kasaamisessa ja taulujen sekä peilien seinälle kiinnittämisessä. Saimme kuulla häneltä asennuksen yhteydessä muutamaan otteeseen pientä kritiikkiä valinnoistamme. Jälkikäteen mietittynä kritiikki olikin ihan asiallista. Miksi lähes kaikki valintamme sisustuksen ja huonekalujen suhteen oli ei-suomalaista?

DSC_0614

DSC_0625

IMG_9940

IMG_0545

IMG_0236

Kun katson kodissamme ympärilleni, niin en löydä juurikaan suomalaisia sisustustavaroita. Yksittäisiä tavaroita toki on, mutta suurimmat hankinnat olen tehnyt nimeltä mainitsemattomasta ruotsalaisesta huonekaluliikkeestä. Kirvesmiehemme totesikin hyvin, että eipä tule paljoa työllistettyä suomalaisia puuseppiä tai suomalaista kalusteteollisuutta näillä hankinnoilla! Appiukkonikin jaksaa aina nauraa, että muutimme Kuopioon juuri silloin kuin tuo ruotsalainen huonekalujätti avasi ovensa täällä. Että sekö se oli se syy muuttoomme?

DSC_0602

DSC_0619

DSC_0604

DSC_0628

Meidän pitäisi ostaa olohuoneeseemme uusi matto ja olen käynyt ihastelemassa VM-Carpetin mattoja. Sisustamisenkin suhteen voi valita suomalaista ja me ainakin teemme tämän asian suhteen oikaisuliikkeen! Meillä onkin vielä kokonaan kalustamatta yksi makuuhuone ja ajattelin laitella huonetta kesällä kuntoon suomalaisilla sisustustavaroilla. Jälkikäteen ajateltuna olisimme voineet kiinnittää tässä asiassa enemmän huomiota suomalaisuuteen, mutta tärkeintä on tehdä tulevat hankinnat periaatteemme mukaisesti.

DSC_0578

Haluan haastaa muutaman lemppari sisustusblogaajani ostamaan seuraavaksi kotiinsa jotakin suomalaisen yrityksen valmistamaa sisustukseen liittyvää ja esittelemään sen blogissaan. Vaihtoehtoisesti haasteena on esittää jotakin jo hankittua suomalaista.

Haaste lähtee seuraaville blogaajille: Nuapurissa, Modernisti kodikas, Valkoinen soihtu, Home White Home ja Koti Aurorassa.

Toivottavasti otatte haasteen vastaan!