Matkustimme perjantaina koko perheen voimin Helsinkiin. Oi miten minulla olikin ikävä kaupunkia ja Helsingissä asuvia ystäviä. Asuimme mieheni kanssa ennen Savoon muuttoa seitsemän vuotta pääkaupunkiseudulla. Siinä ajassa ehtii jo syntyä yksi jos toinenkin muisto ja ystävyyssuhde.

Olimme perillä perjantaina vasta myöhään illalla ja nukkumatti kutsui meitä unille samantien kuin saavuimme. Lauantaina pääsin nauttimaan aamupäivällä brunssista ja kun maha oli pohjaa myöten täynnä, kärräsin pojan kanssa lapsimessuille. Projektimme myötä olen etsinyt pojalleni Suomessa valmistettuja vaatteita ja messuilla suuntasin ensimmäisenä Melli EcoDesignin pisteelle. Mellin vaatteiden suunnittelu, kankaiden valmistus ja painanta sekä ompelu tehdään Suomessa kotimaisia materiaaleja käyttäen. Melli EcoDesignin tarina on koskettava ja on ihanaa, että yritys on syntynyt pienten lasten tarpeiden pohjalta.

DSC_0152

DSC_0150

Ostin pojalleni messuilta uuden kevätpipon sekä kotihousut. Jo ennen messuja olin hankkinut pojalleni toiset kotihousut ja rennon kotipaidan Mellin verkkokaupasta. Poikani rakastaa pipoja ja kun hän oli talvella pidemmän aikaa kipeänä, hän halusi pitää sisälläkin talvipipoa päässään. En raaskinut sitä häneltä poiskaan ottaa, vaikka hikikarpalot valuivat välillä pitkin otsaa.

Käväisimme myös Ivana Helsingin pisteellä ja ostin kesää varten hupparin sekä t-paidan. Olemme kesällä paljon mökillä ja siellä onkin käytännöllistä vetäistä huppari illantullen päälle. Ivana Helsinki ei valmista käsitykseni mukaan lapsille pääsääntöisesti mallistoja, mutta ilmeisesti heillä oli myynnissä vielä aikaisemmin valmistettuja lastenvaatteita. Joku vuosi sitten äitiyspakkaus sisälsi Ivana Helsingin kuoseja ja sainkin pikkuveljeltäni nuo vaatteet kierrätyksen nimissä poikani syntyessä. Minulla on seitsemän sisarrusta ja neljällä heistä on lapsia. Poikani on viimeisin, joka on syntynyt serkkukatraaseen ja olemmekin saaneet paljon sisarusteni lapsien vaatteita ja tarvikkeita. Jaan itsekin meille pieneksi käyneitä vaatteita ja tarpeettomia tavaroita eteenpäin. Facebookissa on tätäkin tarkoitusta varten hyviä ryhmiä ja myös seurakunnat ja muut järjestöt ottavat mielellään tavaroita vastaan.

DSC_0111

DSC_0083

Messujen jälkeen kävimme moikkaamassa ystäviämme ja laskin, että join viidet eri kahvit hyvässä seurassa. Muutama kakunpalakin upposi siinä kahvin lomassa ja herkuttelu meinasikin mennä ihan hervottomaksi. Onneksi maanantai tulee aina sunnuntain jälkeen, jolloin voi tehdä jokamaanantaisen päätöksen herkuttomasta viikosta.

DSC_0015

DSC_0017

DSC_0021

DSC_0051

Kevät oli jo todella pitkällä pääkaupunkiseudulla. Luonnonkukat kukkivat ja bonggasimme useammat leskenlehdet sekä krookkukset. Kun palasimme kotia Kuopioon, niin meidän takapiha oli vielä osaksi lumen peitossa. 400 kilometriä pohjoiseen ja aivan eri ilmasto. Hassua!

DSC_0055