Kirjoitin viime postauksessa yhteydenotostani lähikauppiaaseeni ja pyynnöstäni saada kauppaani suomalaisia Helmi Baby-pyyhkeitä. Yhteydenottoni kannatti, sillä sain jo vastauksen ja kaupan valikoimiin tulee muutos. Kuulostaa ehkä pieneltä asialta, mutta minulle tuli erittäin kiitollinen mieli ja koin onnistumisen iloa. Upeaa asiakaspalvelua ja minusta tuntuu siltä, että asioihin voi todella vaikuttaa!

Toinen asia mistä olen viime aikoina kokenut onnistumisen iloa, ovat rakkaat tomaattini. Aloitin kasvatuksen muutamia viikkoja sitten ja tomaattien versot kasvavat nyt huimaa vauhtia. Minun piti koulia tomaatit jo toistamiseen ja siirtää ne isompiin astioihin kasvuvauhdin kiihtyessä. Taimia on yli kaksikymmentä ja annoinkin osan niistä uusille naapureillemme.

Muutama kesä sitten minä kasvatin vain kaksi taimea ja niistäkin me söimme tomaatteja monta viikkoa. Katsotaan pääsenkö näillä viljelyksillä kesällä ihan torikauppiaaksi asti vai syömmekö itse kaikki tuotoksemme. Hassua miten kasvien kasvunihmeestä voi tulla niin onnellinen fiilis ja todella kokea onnistumisen iloa!

DSC_0041

DSC_0043

DSC_0049

DSC_0111

DSC_0121

Muutimme marraskuussa uuteen kotiimme ja uudelle asuinalueelle. Kadullamme asui ainoastaan yksi perhe muuttaessamme ja kymmenkunta taloa oli rakenteilla. Uudet rajanaapurimme muuttivat kolmisen viikkoa sitten viereemme ja on ollut ihanaa saada kadullemme elämää.

Muutama viikko sitten meidän liesi meni rikki ja kirjoittelinkin siitä blogissani. Kun olin julkaissut postaukseni, puhelimeni pärisi hetken päästä ja naapurinsetä laittoi viestiä, että tänne voi tulla laittamaan ruokaa jos liesi on rikki. Kyllä Savossa elämä on mukavaa! Kiitoksena ruoanlaittomahdollisuuden tarjoamisesta ja lieden lainaamisesta pyysin uudet naapurimme eilen illalla syömään.

DSC_0237

DSC_0277

DSC_0289

Minulla on ollut hieman kiireitä opiskelujeni ja muiden asioiden kanssa, joten ajattelin laittaa jotakin helppoa ja itsestään valmistuvaa. Pulled Pork eli nyhtöpossu on tällä hetkellä melkoista muotiruokaa, mutta syystäkin! Helppoa ja nopeaa sekä aina yhtä maukasta! Nappasin tällä kertaa ohjeen Valion sivuilta ja resepti oli kyllä varsin onnistunut. Kyytipojaksi itsetehtyjä perunalohkoja, coles law-salaattia sekä maalaisleipää.

Pulled Pork by Valio 

800 g kasleria

2 valkosipulinkynttä

1/2 tl kuivattua chiliä

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

2 dl barbeque kastiketta

Laita kassler muovipussiin. Mittaa pussiin mausteet ja 1 dl barbequekastiketta. Sulje pussi ja pyörittele sitä hetki, jotta mausteet levittyvät hyvin lihan pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön 1 t ennen paistamista.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita liha uunivuokaan. Paista uunin keski-/yläosassa 30 min, kunnes lihan pinta on saanut kauniin ruskean pintavärin.

Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kääri liha folioon ja laita takaisin uuniin. Paista vielä n. 4 t.

Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla vedettäessä. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa.

DSC_0331

DSC_0348

DSC_0341

Meidän ”naapurinsetä” ja hänen avovaimonsa ovat vielä iältään kahdenkympin alkupäässä ja he rakensivat jo ensimmäisen oman omakotitalonsa. Olen aina ihaillut kädentaitoja ja ahkeruutta. Heidän elämässään ja talonrakentamisessa nuo molemmat yhdistyivät ja lopputuloksena valmistui uskomattoman upea uusi omakotitalo. Onnea uuteen kotiin ja tervetuloa naapurustoon!

DSC_0370

DSC_0328

Tänään on vaalipäivä ja kovasti odottelemme jo vaalivalvojaisia. Kohta me lähdemme äänestämään ja nauttimaan kansalaisoikeuksistamme! Mukavaa sunnuntaita!

Blogia voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa: Little Mrs Finland!

DSC_0065