DSC_0103

Nyt tuntuu siltä kuin olisin kymmenen kiloa kevyempi kuin aamulla. Eikä todellakaan ulkonäöllisesti, vaan henkisesti! Olen lukenut viimeiset viikot tai voisi jopa sanoa, että kuukaudet enemmän ja vähemmän asianajajakokeeseen. Kun poikani on mennyt nukkumaan, olen avannut kirjat ja aloittanut lukemisen. Sosiaalinen elämä, kuntoilu ja kodista huolehtiminen on jäänyt todella vähälle. On ollut inhottavaa sanoa ystäville, että sitten kun koe on ohi, niin ehdin tavata. Tänään oli vihdoin ja viimein h-hetki ja pääsin kirjoittamaan kaiken oppimani paperille. Kun sain kokeen eteeni, minulle tuli ensin todella epätoivoinen olo ja mietin, että onko nämä kysymykset edes tenttialueesta. Taistelin kokeen kuitenkin läpi. Nyt täytyy enää odottaa piinavat puolitoista kuukautta tuloksia ja toivoa parasta.

Kun pääsin opiskelemaan kaikki sanoivat aina, että nauti nyt. Opiskelu on elämän parasta aikaa. Minä en kuitenkaan koskaan kokenut, että opiskeluaika olisi ollut elämäni parasta aikaa. Piti lukea todella paljon, käydä töissä ja huolehtia kaikesta maan ja taivaan välillä. Minulle elämä opiskelujen jälkeen on ollut paljon antoisampaa ja rennompaa. Opiskelujen loppuvaiheessa olin vielä täyspäiväisesti töissä, tein gradua ja viimeisiä tenttejä. Muistan kun valmistuin ja tulin töiden jälkeen kotia, olin ihan ihmeissään, että mitä tällä kaikella vapaa-ajalla oikein tekeekään!

DSC_0116

DSC_0014

Kun tulin kotiin kokeen jälkeen, minua odotti melkoinen yllätys. Mieheni ja hänen sukulaisensa olivat järjestäneet niin, että koko talo oli siivottu, poika hoidettu enemmän kuin hyvin ja jääkaapissa odotti pieni pullo shampanjaa sekä pöydällä hyvää suklaata. Kyllä siinä muutama onnen kyynel nousi silmään. Kaikkensa antaneena ja väsyneenä sai tulla puhtaaseen kotiin ja vielä nauttia herkuista. Kiitos rakkaat! Ei sitä ilman parhaita tukijoukkoja pystyisi mihinkään.

DSC_0092

DSC_0045

Meillä oli eilen mieheni kanssa 11-vuotis hääpäivä. Sekin jäi juhlimatta viimehetken opiskelurutistuksen takia. Huomenna ukki ja mummi tulee kuitenkin hoitamaan Little Boy Finlandia ja me pääsemme hetkeksi relaamaan ja saamme omaa aikaa. Ehdimme olla naimisissa 10-vuotta ennen kuin poikamme syntyi ja siinä ajassa ehti viettää aika monta iltaa ja päivää kahdestaan. Aika poikamme kanssa on ollut meille todella arvokasta ja ihanaa, mutta kukapa vanhempi ei aina silloin tällöin haluaisi ja tarvitsisi yhteistä aikaa?

DSC_0128

DSC_0132Kiitos hubby kodin siivoamisesta!! Voisiko viikonloppu paremmin alkaa? Isäni sanoi minulle eilen vitsillä, että mieheni pitäisi saada mitali 11-vuoden mittaisesta avioliitosta kanssani. No, jos ei nyt siitä, niin ainakin tästä kodin siivoamisesta!!

Vielä viimeinen muisto kuvana opiskeluistani. Nyt minä laitan kirjat jonnekin kaapin pohjalle ja hoitovapailen kaikessa rauhassa vielä monta kuukautta. Mukavaa viikonlopun alkua kaikille!!

DSC_0382