Tämä kirjoitus on tehty yhteistyössä Delipap Oy:n kanssa.

DSC_0215

Luin joskus ennen poikani syntymää, että jokainen lapsi käyttää keskimäärin 4500 kappaletta vaippoja ennen kuivaksi oppimista. Meillä tuo luku on varmaankin tuplat hyvin toimivan vatsan takia. Olen joskus ihmetellyt asiaa neuvollassakin, mutta saan kuulema olla vain tyytyväinen kun poikani vatsa toimii. Joskus raskausaikana haaveilin kestovaippailusta, mutta minun täytyy myöntää, että minusta ei ole siihen. Elämäntyyliimme sopii paremmin kertakäyttövaippojen käyttäminen.

Poikani ensimmäiset vaipat taisivat olla ulkomaalaisia. Sain neuvolasta näytevaipan ja ajauduin ostamaan paketista löytämiäni vaippoja. Jälkikäteen ajateltuna olisi tietenkin hienoa, että suomalainen neuvola jakaisi vain suomalaisia vaippoja. Kun poikani oli puolen vuoden ikäinen, hänellä oli hieman vaippaihottumaa. Päädyin tuolloin kokeilemaan muumivaippoja ensimmäisen kerran, ja aloimmekin ostamaan muumeja jo ennen elämäntapamuutostamme. Muumivaippoihin siirtyminen poisti meiltä vaippaihottumaongelman. Muumivaipat ovat hajusteettomia, kloorittomia ja helliä iholle. Vaipoille on myös myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki. Minulle on tärkeä tietää, että käyttämieni vaippojen valmistuksessa otetaan myös ympäristöasiat huomioon, varsinkin kun meillä niitä kuluu melkoisesti.

DSC_0235

Kolme tärkeintä ominaisuutta vaipoille ovat mielestäni niiden imukyky, istuvuus sekä se, että vaippa ei aiheuta ihottumaa. Meillä muumivaipat istuvat erinomaisesti. Tällä hetkellä käytämme teippivaippojen neloskokoa. Vaippa ei purista reisiä, mutta se ei myöskään päästä mitään valumaan. Valumista estää myös tietenkin hyvä imukyky. Meillä vaippa ei ole pettänyt öisinkään, vaikka vaippaa ei vaihdeta 10-12 tunnin aikana. Jos et ole vielä kokeillut muumivaippaa, voit tilata kokeilukappaleen täältä. 

DSC_0194

Muumivaipat ja Delipap Oy edustavat minulle tärkeitä arvoja erinomaisen käyttömukavuuden lisäksi. Muumivaipat ovat täysin Suomessa valmistettuja ja vaippojen käyttäminen on myös lapsille hauskaa. Me olemme kuunnelleet ja laulaneet Little Boy Finlandin kanssa jo pitkään muumilauluja ja yhdistämme laulut aina vaippojen vaihtamiseen. Muumivaippojen lisäksi meillä on käytössä saman valmistajan Helmi Baby-kertakäyttöpyyhkeet. Niissäkään ei ole mitään lisättyjä hajuja ja ne ovat niin luonto- kuin ihoystävällisiä.

DSC_0249

Äiti nyt lopppu se valokuvaus! Kiitos!