DSC_0036

Huomenna ja perjantaina juhlitaan suomalaista työtä. Virallinen liputuspäivähän on ensimmäinen toukokuuta ja lippu nostetaan salkoon suomalaisen työn kunniaksi. Me juhlimme vappua simaa ja munkkeja nauttien. Ajelemme huomenna perheeni luokse Keski-Suomeen ja tiedossa on vappuaaton kekkerit naamiaisten merkeissä. Lapsille on tiedossa ongintaa, ilmapalloja, herkkuja ja serpentiiniä. Olemme koko perhe koolla, joten hulinaa on tiedossa. Löysimme naamiaisasutkin mieheni kanssa ja jännityksellä odotan miten muut pukeutuvat!

Tänä vuonna vappu ei välttämättä ole kaikille iloinen juhlapäivä. Viimepäiväiset uutiset alkavista yhteistoimintaneuvotteluista isoissa ja pienissä yrityksissä on ollut harmillista luettavaa. Monessa kodissa varmasti mietitään mitä kevät tuo tullessaan. Olen pohtinut, että nyt jos koskaan on tärkeää miettiä omaa kulutustaan ja sitä, että ostaa suomalaista. Vappuna onkin erinomainen tilaisuus täyttää juhlapöytä sinivalkoisilla raaka-aineilla ja suomalaista suosien. Uutisten edessä ei pidä kuitenkaan vaipua toivottomuuteen, vaan miettiä mitä minä voin tehdä tilanteen muuttamiseksi?

DSC_0046

DSC_0061

Me aloitimme vapun juhlavalmistelut eilen munkkeja leipomalla. Ohjeen nappasin Kinuskikissan blogista. Muutin ohjetta ainoastaan niin, että käytin täysmaitoa kevytmaidon sijasta. Kaikki raaka-aineet olivat tietenkin suomalaisia. Pullataikina oli niin hyvää, että sen olisi voinut syödä sellaisenaan. Monesti taikinat ovatkin melkeinpä herkullisempia kuin valmis tuote. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii piparkakkutaikina. Kerran hirveässä sokerihimossa söin taikinaa suoraan pakkasesta mikrossa lämmitettynä!

DSC_0071

DSC_0105

Vappu on monille perinteitä täynnä oleva juhla. Vappuun kuuluvat sima, munkit, ilmapallot, ylioppislakit, kuohuva ja picnic-ruokailu. Meidän vapun juhliminen ei ole noudattanut mitään kaavaa tai perinteitä. Minä en ole muuten esimerkiksi koskaan pitänyt ylioppilaslakkiani vappuna päässä. Minulle vappu on ollut enemmänkin merkki siitä, että koulut loppuvat pian ja kevät on täällä! Kun asuimme seitsemän vuotta pääkaupunkiseudulla, emme käyneet kertakaan Kaivopuistossa vappujuhlissa. Vietimme vappua aina Jyväskylässä tai Kuopiossa. Jälkikäteen ajateltuna aika hassua.

Minkälaisia vappuperinteitä teillä on? Miten aiot juhlia vai juhlitko laisinkaan?