Minä vietän ensi viikolla äitienpäivää ensimmäistä kertaa itsekin äitinä. On ihanaa, että yksi päivä vuodesta on pyhitetty kokonaan äitinä olemisen juhlimiselle. Hieman jo jännittää, että mitäköhän meidän juhlapäivään sisältyy. Kaikista eniten odotan varmasti samaa mitä kaikki muutkin maailman äidit, eli omien rakkaiden kanssa olemista.

DSC_0068

Äitienpäivänä on tapana antaa äidille lahjoja. Minä olen ainakin tehnyt pienenä koristeita ja kortteja äidilleni lahjaksi ja vähän vanhempana ostanut yhdessä sisarusteni kanssa jotakin äidillemme. Mitäköhän mamma on noista lahjoista tykännyt? Kortteja on ainakin riittänyt kahdeksalta lapselta.

DSC_0077

DSC_0079

Mieheni on kysynyt mitä minä tahtoisin äitienpäivälahjaksi ja vielä tähän asti olen vain tokaissut, että ”no en minä mitään tarvitse”. Paras lahja on tietenkin oma poikani. Aina ei kuitenkaan tarvitse ostaa tai valmistaa lahjaa tarpeeseen, vaan joskus on ihana antaa lahja, joka on hankittu lahjansaajaa varten hänen hemmottelemiseksi. Keräilin ajatuksia äidin muistamisesta isille ja lapsille. Itse toivoisin tietenkin saavani jotakin suomalaista lahjaksi, mikäli Mister Finland päättää minut yllättää!

1. Äitienpäivä on parasta aloittaa puhtaassa kodissa. Kodin siivoaminen äidille on jo itsessään mahtava äitienpäivälahja eikä maksa mitään!

IMG_0236

2. Toivoisin herääväni kahvintuoksuun ja saavani herkkuaamiaisen. Olisi ihanaa myös lukea lehti rauhassa ja saada vapautus koiran aamulenkistä.

3. Äitiä voi hemmotella lahjakortilla. Luulenpa, että jokaiselle äidille kelpaa lahjakortti hierojalle, kosmetologille tai kampaajalle. Minä voisin ottaa lahjaksi myös personal trainer-lahjakortin tai ohjausta jonkin uuden harrastuksen pariin.

4. Minä rakastan Marimekkoa, enkä varmasti ole tämän rakkauden kanssa yksin. Keräilen siirtolapuutarha-astiastoa ja sukat makkaralla-laseja. Äidin keräämää astiastoa voi aina täydentää äitienpäivänä. Myös muut Marimekon kotiin liittyvät tavarat varmasti ilahduttavat äitiä.

DSC_0030

5. Keräileekö äitisi jotakin Iittalan tai Arabian astiastoa tai muita lasiesineitä? Itse rakastan Iittalan Aalto-maljakkoa ja Iittalan kastehelmi-sarjaa. Toimivat aina lahjana!

DSC_1823

6. Ihastuin näihin Ivana Helsingin essuihin. Laitan ruokaa joka päivä ja varsinkin viikonloppuisin viihdyn keittiössä ajan kanssa. Vaatteeni ovat ruoan laiton päätteeksi aina likaiset. Kun näin nämä essut tajusin, että tuollahan se ongelma postuisi! Essut voi tilata suoraan Ivana Helsingin nettikaupasta. 

6. Osta äidille kimppu kukkia kukkakaupasta. En tiedä ketään naista tai äitiä, joka ei pitäisi kukista!

IMG_0253

7. Me annoimme äidillemme kerran lahjaksi canvas-taulun, johon olimme painattaneet kuvan koko meidän sisarusparvesta. Minusta olisi ihana saada pojastani iso kuva painatettuna taululle tai vaikkapa kahvimukiin. Ifolorilta voi tilata erilaisia lahjoja, johon voi painattaa haluamansa kuvan. Canvas-taulut ovat Ifolorilla viides päivä toukokuuta asti alennuksessa. Monissa Ifolorin tavara-lahjoissa on neljän päivän toimitusaika, joten vielä ehtii äitienpäiväksi!

8. Minä arvostaisin lahjana valmista ruokapöytää. Monet ravintolat täyttyvätkin äitienpäivänä juhlijoista. Huono idea ei ole myöskään valmistaa ruokaa itse kotona. Mieti mistä äiti tykkää ja valmista äidin herkkuruokaa. Minä rakastan kalaruokia ja äyriäisiä! Kakkukin maistuisi!

9. Äitiä voi hemmotella myös korulla, kirjalla, aikakausilehden tilaamisella, laukulla tai vaikkapa uudella taululla. Varmista kuitenkin myyjältä aina vaihto- ja palautusoikeus. Korun voi teettää yhdessä äidin kanssa paikallisella kultasepällä tai ostaa valmiina etukäteen. Kauniita suomalaisia koruja saa ainakin Kalevala korulta. Moni äiti tykkää sisustaa, laittaa puutarhaa tai leipoa. Näihin aiheisiin liittyviä kirjoja ja lehtiä on helposti ostettavissa ja tilattavissa. Itse olen haaveillut jo pitkään uudesta laadukkaasta laukusta. Kun hankinnan aika tulee, tavarani sujahtaa johonkin Lumin ihanaan laukkuun. Minä hankin uuteen kotiimme raamiin.fi:stä inspiroivia tauluja ja näitä voisin ottaa vielä useamman lisää!

10. Tee äidille palveluseteli. Minä tein kerran miehelleni joululahjaksi palvelusetelin, jossa oli kymmenen palvelusta ja mieheni sai käyttää niitä milloin halusi. Palvelukset liittyivät hemmotteluun ja kodinsaskareisiin. Mieheni sai muun muassa 45 minuutin hieronnan, kodinsiivouksen, kynttiläillallisen ja paitojen silityksen viikon ajaksi. Luulen, että moni äiti ilahtuisi vapaakortista kotitöiden ja arjenaskareiden suhteen!

Kaikista tärkeintä on kuitenkin antaa äidille aikaa ja tehdä yhdessä jotakin kivaa. Äitienpäivänä on myös hyvä pitää esimerkiksi someton päivä ja keskittyä todella vain yhdessäoloon. Ihanaa äitienpäivää jo etukäteen kaikille!