DSC_0036

Tänään oli aika koulia tomaatit viimeisen kerran ennen ulosistuttamista. Tomaatit voi istuttaa ulos kun maa on lämmennyt kunnolla, eikä yöhalloista ole enää vaaraa. Meillä tosin pihakin on vielä pelkkää hiekkaa, joten ulosistuttaminen ei ole edes vielä mahdollista. Kahden viikon päästä meillä alkaa terassin teko ja sen valmistuttua saamme pihaan mullan. Kovasti jo suunnittelen minkälaisia istutuslaatikkoja teen tai ostan multien tulemisen jälkeen. Haaveissa olisi tehdä itse, mutta katsotaan miten aika ja jaksaminen riittää. Tällä hetkellä minusta ei ole juuri mihinkään kauhean kevätflunssan takia.

DSC_0061

DSC_0070

Tomaatintaimia minulla oli alun alkaen yli kaksikymmentä. Olen jakanut osan niistä ystävilleni. Yritän jakaa tätä innostumistani ja rakkauttani puutarhanhoitoon muillekin. Aika monelle olenkin jo kuumeen saanut nousemaan. On se vaan niin palkitsevaa nähdä miten itse istuttamat siemenet nousee taimiksi ja taimet kasvavat oikeiksi kasveiksi.

DSC_0080

Minulle itselleni jäi taimia vielä kuusitoista kappaletta. Eiköhän näistäkin vielä muutaman tomaatin itselleen saa. Muut istutettavat taimet, kuten kesäkurpitsat, ajattelin ostaa valmiina torilta. Herneet, pavut, salaatit ja yrtit kasvavat maassa siemenestä ja tuottavat satoa ilman taimikasvatusta.

DSC_0080

Puutarhanhoitamiseen tarvitsee tietenkin joitakin välineitä. Minun pitää ainakin hankkia kastelukannu, ruukkuja sekä mahdollisesti myös valmiita viljelyslaatikoita. Kasvihuonekin olisi ihana, mutta ainakaan tänä keväänä en sitä osta. Ajattelin testailla ensin miten kasvit kasvavat pihassamme ilman sitä. Pihamme on nimittäin koko päivän aurinkoinen, joten ajattelin ensi selvittää tarvitsenko kasvihuonetta laisinkaan. Tomaattien pitäisi kypsyä tuossa paahteessa ilmankin. Suomalaisia Orthex puutarhatuotteita löytyy monista päivittäistavarakaupoista ja sen lisäksi Orthexilla on tehtaanmyymälöitä. Minulla on hankintalistalla ainakin pieni- ja iso kastelukannu.

 

Kekkilältä löytyi hauska mahdollisuuksien viljelylaatikko muun muassa parvekeviljelyyn. Laatikko koostuu kolmesta osasta ja se mahdollistaa erilaisia viljelymahdollisuuksia ja toimii myöskin sisustuselementtinä parvekkeella.

Nettiä selailemalle löysin myös minulle uuden tuttavuuden Vaasan Laatulavat. Laatulavoilla oli todella paljon erilaisia mahdollisuuksia ja yritys muun muassa kierrättää vanhaa puuta viljelyslaatikoissa. Täysin uusiakin laatikoita heiltä saa. Yrityksellä on nettikauppa, joten voit tilata laatikoita suoraan kotiovelle. Suomessa tehtyä tietenkin!

Oletko sinä kasvattanut mitään viljelylaatikoissa?