Ensimmäinen äitienpäivä äitinä on juhlittu. Olen vieläkin flunssassa, ja päivä eteni buranan voimalla. Täytyy sanoa, että tiukassa on tämä flunssa. Minulla on joka kevät sama juttu. Anoppini ehdottikin, että ensi keväänä aloittaisin allergialääkityksen jo hyvissä ajoin ennen kukintoja. Lääkityksellä voi kuulema välttää kevätflunssan.

Aamulla kun heräsimme, sain lukea toiveeni mukaisesti lehden rauhassa. Söimme yhdessä aamupalaa ja poikani ei tietenkään ymmärtänyt tuon taivaallista siitä, että on juhlapäivä. Pojallani on muuten hassu päivärytmi. Hän menee heti aamupalan jälkeen ensimmäisille päiväunille. Tänään hän heräsi seitsemältä ja söi aamiaisen. Nyt hän jo nukkuukin ulkona. Kun Little Boy Finland meni nukkumaan, minä leivoin elämäni ensimmäisen pavlovan.

DSC_0053

Kun muutimme uuteen taloomme, mieheni täti kysyi minulta, että haluaisinko häneltä vanhan puisen leikkuualustan. Otin sen mielelläni vastaan. Lauta kerkesi olla meillä noin puoli vuotta, ennen kuin muutama viikko sitten käänsin sen ”vahingossa” toisinpäin. Laudan toisella puolella lukee Fazer Leipuri. Rakkauteni tätä lautaa kohden kasvoi tuolloin entisestään. Minulle levisi iso hymy kasvoilleni, ja kysyinkin heti mieheni tädiltä tiesikö hän tuosta tekstistä? Hänkään ei ollut siitä tietoinen, eikä hän muistanut mistä lauta oli alkujaan tullut. Se oli vain ollut kaapissa todella pitkään ja hän halusi antaa sen minulle. Minä, todellinen Fazer Leipuri!

DSC_0075

Ohjeen Pavlovaan otin Olivia-lehdestä. Olivia-lehdellä on aivan ihania ruokaohjeita. Parasta heidän ohjeissaan on se, että ohje kertoo reseptin kriittiset vaiheet, eli sen, missä yleensä voi tehdä virheen. Minä en esimerkiksi ollut koskaan ajatellut, että valkuaisia ei kannata vatkata muoviastiassa, koska sen pinnalla voi olla rasvaa. Rasva taas vaikuttaa marenkivaahtoon niin, että siitä ei tule kestävä. Minä täytin pavlovan mansikoilla, granaattiomenalla ja passionhedelmällä.

Pavlova 10 annosta

Pohja:
4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl hienoa sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua

Täyte:
3 dl kuohukermaa
hedelmiä ja/tai marjoja, esim. kiiviä,
sharon-hedelmää, mansikoita, vadelmia, ananaskirsikoita
mintunlehtiä
tomusokeria

1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Piirrä leivinpaperin päälle ympyrä.
2. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.
3. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot lopun sokerin joukkoon. Lisää sokeri-perunajauhoseos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon joukkoon omenaviinietikka tai sitruunanmehu.
4. Nostele lusikalla marenkivaahtoa leivinpaperille piirretyn ympyrän sisään. Tee lusikalla marenkitaikinan reunoihin huippuja. Voit myös pursottaa taikinan ympyrän muotoon. Kypsennä uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuori hedelmät tarvittaessa ja leikkaa lohkoiksi.
6. Nosta marenkipohja paistinlastojen avulla tarjoiluvadille. Levitä marenkipohjan keskelle kermavaahtoa, hedelmiä ja marjoja. Koristele mintunlehdillä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

DSC_0080

Flunssasta huolimatta jaksoin hieman hullutella poikani kanssa ja ottaa muutaman valokuvan. Yleensä kun otan kameran esille ja huudan poikani nimeä, hän kääntyy kameraan päin ja poseeraa. Nyt hän halusi keskittyä vain naamani repimiseen!

DSC_0183

DSC_0185

DSC_0196

Mieheni vanhemmat ja täti puolisonsa kanssa tulivat meille iltapäivällä kahville. Pavlova hävisi hetkessä parempiin suihin. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä uudelleen! Pavlovaa voi uudistaa joka kerta erimaksuiseksi täyttämällä sen eri tavalla. Tiesitkö muuten, että pavlova on venäläisen balettitanssija Anna Pavlovan mukaan nimetty jälkiruoka?

DSC_0087

DSC_0149

DSC_0131

Kun katoin pöytää ja otin muutaman valokuvan, tuli hetken täydellinen hiljaisuus. Jokainen äiti tietää, että hiljaisuus ei ole hyvä merkki, ellei lapsi ole nukkumassa. Kurkkasin nojatuolin taakse, ja pieni hortonomin alku oli jo tunkemassa sormiaan ruukkuun! Onneksi sain pelastettua tilanteen tällä kertaa. Kuvan kukka on nimittäin ollut lattialla jo useampaan kertaan!

DSC_0216

Jos mä ihan vähän vaan?

DSC_0215

Mukavaa viikon alkua kaikille! Toivottavasti eilinen päiväsi äitinä tai ei, oli ihana ja auringon täyteinen!