Tämä postaus on tehty yhteistyössä EkoPharma Professionalin sekä Kosmetologi Marleenan kanssa

DSC_0198

Sain yhteydenoton Kuopion lähellä Siilinjärvellä toimivalta kosmetologi Marleenalta ja hän kysyi minulta olisinko kiinnostunut suomalaisesta EkoPharma luonnonkosmetiikasta? Kiinnostuin heti. Luonnonkosmetiikkaa ja vielä suomalaista! Olen aikaisemmin käyttänyt ulkomaalaisia luonnonkosmetiikkatuotteita, kuten Dr. Hauschka. En ole kuitenkaan koskaan ollut kovinkaan merkkiuskovainen kasvojeni hoidossa, vaan yleensä olen ostanut erilaisia kosmetologin suosittelemia tai marketeissa myytäviä tuotteita. Olen myös yhdistellyt sarjoja oman pääni mukaan, ostanut kalliimman rasvan ja pessyt ihoni halvemmalla puhdistusaineella. Ruutini ovat olleet vähän niin ja näin. Kausittain olen jaksanut hoitaa ihoa aamuin ja illoin. Joskus olen ostanut voiteen alle seerumin ja käyttänyt kasvovettä. Silmänympärysvoide ja päivittäinen iltapesu sekä rasvaus ovat kuitenkin olleet jo pitkään ruutinia. Viime aikoina lapseni syntymän jälkeen kasvojen aamupesu- ja rasvaus ovat kuitenkin jääneet. En ole myöskään muistanut tai jaksanut kuoria ihoa, tai käyttää mitään naamioita. Olen kokenut, että ihoni ollut hieman nuupahtanut, epäpuhdas ja elottoman oloinen. Monesti olen miettinytkin, että jotain pitäisi tehdä. Olen niitä ihmisiä, jotka menevät hammaslääkäriikin kun hampaat ovat niin kipeät, että ei pysty enään puremaan. Sama koskee ihonhoitoa.

DSC_0274

DSC_0103

Sky-kosmetologi Marleena otti minut vastaan tunnelmallisessa hoitolassaan ja hän teki minulle kasvojenpuhdistuksen sekä rentouttavan kasvohieronnan. Olin todella nukahtaa tuoliin. Marleena tarkasti ihoni lähtötilanteen ja valitsi minulle tuotteet EkoPharman tuoteperheestä. Ihoni lähtötilanne vastasi tuntemuksiani. Iho kaipasi kuorintaa, virkistystä ja uudistumista. Joitakin epäpuhtauksia löytyi, kiitos kaiken sen suklaan mitä ahmin suuhuni. No, mutta tilanne ei ole siis mikään katastrofaalinen. Marleena opasti minua päivittäisten rutiinien löytämiseen ja rohkaisi minua kovasti hoitamaan ihoani niin aamulla kuin illallakin. Tällä hetkellä minulla on itseasiassa hyvä mahdollisuus aloittaa myös ihon aamuhoito, koska poikani menee ensimmäisille päiväunille jo ennen yhdeksää aamulla. Tarkoituksena on, että iltaisin pesen ihon hieman voimakkaammalla geelillä ja käytän seerumia ennen yövoidetta. Ihohan uusiutuu yöllä, joten on tärkeää pestä iho hyvin ennen nukkumaan menoa, sekä rasvata iho huolellisesti.

Marleena valitsi minulle seuraavat EkoPharman tuotteet:

Kosteuttava kasvovesi

Hoitava puhdistusemulsio

Kosteuttava puhdistusgeeli

Kosteuttava yövoide

Kosteuttava keramidiseerumi yövoiteen alle

Öljytön hoitovoide päiväksi

Kosteuttava silmänympärysgeeli

Herkän ihon kuorinta

Anti-akne hoitogeeli

Hintaluokaltaan EkoPharman tuotteet ovat kohtuullisia. 250 millilitran puhdistusmaito maksaa 23,50 €, 30-50 millilitran voiteet 32,50-48,50 € ja kuorinnat sekä naamiot noin 23 €.

DSC_0202

Itselleni luonnonkosmetiikkaan siirtyminen EkoPharman kautta ei vaatinut suurempaa pohdintaa. Aikaisemmat kokemukseni luonnonkosmetiikasta olivat positiiviset ja EkoPharman suomalaisuus oli minulle tietenkin tärkeä asia. Moni saattaa pohtia toimivatko luonnontuotteet ja kannattaako niitä kokeilla? Luonnonkosmetiikalla on monta plussapuolta synteettiseen kosmetiikkaan verrattuna. Luonnonkosmetiikka vähentää ihon kemikaalialtistusta, ihoa hoidetaan vain luonnollisilla ainesosilla ja luonto kiittää sen käyttäjää. EkoPharman raaka-aineista 60-100 % on luomua. Kosmetologini kertoi myös, että synteettiset aineet iholla kuten silikooni, tekevät ihon pintaan kalvoja, jotka tosiasiassa estävät hoitotuotteiden imeytymisen ja vaikutuksen. Minulla on ollutkin pitkään olo, että rasvaa pitää aina vaan laittaa enemmän ja enemmän, jotta iho tuntuisi kosteutetulta. Tämä on kuulema hyvinkin normaalia ja tietenkin minulla asiaan saattoi vaikuttaa se, että en ole kuorinut ihoani säännöllisesti.

DSC_0171

Luonnonkosmetiikkaan siirtyminen olisi hyvä tehdä kokonaisvaltaisesti. Itse olen sitoutunut puoleksi vuodeksi käyttämään vain EkoPharman luonnonkosmetiikkaa. Hoituotteet toimivat parhaiten kun iholla ei käytetä synteettisiä aineita samanaikaisesti. Kesää vasten tämä toimiikin erinomaisesti, koska kesällä en esimerkiksi käytä iholla mitään meikkiä. Hieman minua jännittää, että saan kasvojenhoidon rutinoitua siten, että todella kuorin ihon alkuun 2 kertaa viikossa ja pesen sekä rasvaan ihon niin aamuisin kuin iltaisinkin. Kosmetologini vertasi ihonhoitoa hampaidenpesuun ja mietinkin, että niin, kyllähän sitä tulee pestyä hampaatkin aamuin ja illoin. Loppupeleistä ihonhoitaminen ei vie montaa minuuttia pidempään kuin hampaiden pesukaan. Nyt vaan rutiinit uusiksi ja tahdonvoimaa peliin!

DSC_0132

DSC_0141

DSC_0215

Muutaman päivän käyttökokemukseni perusteella voin sanoa, että EkoPharman tuotteet tuntuvat miellyttäviltä. Erityisesti tuotteiden tuoksut ovat hyvin luonnollisia. Kosmetologini kuitenkin varoitteli minua, että alkuun iho voi reagoida jonkin verran, kun iholta kuoriutuu vanhat synteettisten aineiden kalvot pois. Vasta kalvojen poistuttua, iho alkaa todella ottamaan luonnonkosmetiikan vaikutukset vastaan. Katsotaan siis miten käy. Minulla on seuraava ihonpuhdistus- ja tarkastus kahden kuukauden kuluttua ja raportoin sitten tilannetta. Tällöin katsomme miten tuotteet ovat lähteneet toimimaan ja onko syytä tehdä jotakin muutoksia. Odotan tapaamistamme Marleenan kanssa todella kovasti!

Iso kiitos EkoPharmalle ja Kosmetologi Marleenalle! EkoPharmaa saa valituista kosmetologiliikkeistä. Kuopion lähellä EkoPharmaa myy myös Hemmottelupiste Tatsi.

DSC_0289

Oletko sinä käyttänyt koskaan luonnonkosmetiikkaa?