Matkalaukut ovat taas pakattu, ja nokka on kohti Helsinkiä. Huomenna on iloinen ja juhlava päivä. Saan olla mukana Avainlipun 50-vuotisjuhlassa. Aamulla olen kertomassa blogistani Huomenta Suomessa. Jos et ole kovin kiireinen aamusta, niin aukaise televisio kello 8.40. Päivä jatkuu Huomenta Suomen jälkeen UPM-kymmenen talolle ja siellä Suomalaisen Työn Liitto tarjoaa kahvia Paulig-tytön kanssa kello 9-12.00. Tulen paikalle myös, ja olisi iloista tavata teitä lukijoitakin siellä! Jos siis ehdit, niin tule kahvittelemaan kanssani! Kahvien jälkeen onkin tiedossa juhlaseminaari ja pääsen kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Itsekin pääsen ottamaan osaa seminaariin paneelin muodossa.

DSC_0304

Juhlat pistävät ainakin minut aina miettimään juhlien syytä ja sitä miksi on tärkeää juhlia jotakin. Avainlipun juhliminen laittoi minut miettimään sitä miksi on tärkeää suosia suomalaista? Suomi elää taantumassa. Uutisissa kerrotaan jatkuvasti yritysten alkavista yhteistoimintaneuvotteluista ja irtisanomisista. Näiden uutisten edessä on tärkeää miettiä omaa kuluttamista ja sitä, että kuluttaa suomalaista. Jokainen ostospäätös vaikuttaa. Pienistä virroista syntyy isoja puroja. Kun suomalaiset ostavat suomalaisten yritysten tuotteita, mahdollistaa se myös tuotteiden kehittämisen ja ulkomaille viemisen. Suomi tarvitsee uusia vientiyrityksiä ja me kuluttajat voimme olla mahdollistamassa sitä. Kulutuspäätöksemme vaikuttavat myös kerrannaisvaikutusten kautta koko yhteiskuntaan. Kun kulutat suomalaista, suomalainen yrittäjä ja työntekijä saavat työtä, he maksavat veronsa Suomeen ja koko yhteiskunta hyötyy. Suomalaisia tuotteita on helppo suosia myös niiden hyvän laadun ja turvallisuuden takia. Tuotteen valmistajaan on helppo saada yhteyttä ja antaa palautetta. Myös hyvää sellaista!

Avainlippu50

 

 

Tiesitkö, että 92 % suomalaisista tuntee Avainlipun ja 69 % sanoo Avainlipun vaikuttavan heidän ostopäätökseensä vähintään melko paljon? Tunnetko sinä Avainlipun ja vaikuttaako se sinun ostospäätökseen?

Onnea 50-vuotta täyttävä Avainlippu!