Savossa on paistanut tänään aurinko. Se on oikeasti uutiskynnyksen ylittävä asia, koska viimeiset kaksi kolme viikkoa on satanut vain vettä. Meidän olisi pitänyt aloittaa jo talomme maalaaminenkin, mutta eipä ole säiden puolesta oikein onnistunut.

Aloitin aamun rauhassa kunnon kupposella kahvia. Meidän perheessä on mennyt unirytmi ihan sekaisin valostumisen takia. Olimme ylhäällä jo ennen kuutta ja Little Boy Finland meni ensimmäisille aamu-unille jo puoli kahdeksan. Minulle jäi hieman aikaan relaxoitua ennen kuin uudet ystävämme tulivat kylään.

DSC_0101

Olen lukenut jo useamman vuoden sisustusblogia Nuapurissa. Blogi oli yksi suosikeistani jo siihen aikaan kun asuimme vielä etelässä. Muistan törmänneeni blogiin kun haaveilin Savoon muuttamisesta. Nuapurin Marun koti ja kirjoitukset vaikuttivat aina niin leppoisilta ja omaperäisiltä. Luin kerran blogista Marun metsästäneen Marimekon tasaraitakuppeja kun ne olivat loppuunmyyty Kuopiosta. Sellon Marimekossa ne olivat tuolloin alennuksessa, ja meinasinkin ottaa yhteyttä Maruun ja lähettää niitä hänelle. Minulla ei ollut kuitenkaan uskallusta. Näin jälkikäteen harmittaa! En olisi koskaan vielä tuolloin uskonut, että a. joskus asumme Savossa ja b. ystävystyn Nuapurin Marun kanssa! Nyt minulla oli sitten rohkeutta lähettää viestiä Marulle ja pyytää häntä kylään.

DSC_0173

Maru on intohimoinen sisustaja ja hän onkin hiljalleen mammaloman ohella perustanut sisustussuunnittelua tarjoavan yrityksen SisustusRiemun. Minun kotini kaipaa tällä hetkellä riemua ja apua. Talo on valmis kyllä, mutta viimeistely puuttuu. Seinät ovat valkoiset ja mielestäni aika tylsät. Maakuuhuoneemme kaipaavat verhoja, mattoja, tekstiiliä ja oikeastaan kaikkea mahdollista. Marun kanssa tänään kummastelimme meidän valkoisia seiniä ja mietimme mitä voisimme tehdä? Ainakin tapettia on tulossa! Rupesin tässä ihan miettimään, että minulla ei ole koskaan ollut kodissani tapettia, joten heittäydyin nyt aivan villiksi! Maru tekee meille ensin yhteen huoneeseen suunnitelman ja kolme d-kuvat. Huonetta on tarkoitus käyttää vieras-ja työhuoneena. Tällä hetkellä huoneessa ei ole muuta kuin vanha levitettävä sohva ja tyynyjä. Innolla odotan suunnitelmaa! Ja tietenkin sovimme Marun kanssa, että kaiken huoneeseen tulevan on oltava suomalaista.

DSC_0139

DSC_0195

DSC_0202

Pojatkin olivat riemuissaan kun pääsivät leikkimään yhdessä. Huomaan omasta pojastani, että hän alkaa selvästi kaipaamaan jo kavereita ja onkin innoissaan kun saa leikkiä toisten lasten kanssa. Näyttää pojalla olevan ruokalista tuossa paidalla, mutta sellaista se on pienten kanssa!

DSC_0208

DSC_0214

DSC_0234

Tomaatit olivat tänään aurinkokylvyssä terassilla. Meidän terassinrakentaminenkin on vielä hieman vaiheessa, mutta hiljaa hyvää tulee! Lopputulos tulee olemaan yli 60 neliötä. Jospa siinä mahtuisi sitten grillaamaan ja chillaamaan! Odotan todella paljon, että saamme pallogrillin tulille ja lihan tirisemään. Olen ehdoton pallogrillin kannattaja. Se tuoksu ja ne maut!

DSC_0240

DSC_0246

DSC_0265

DSC_0278

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

DSC_0294