DSC_0018

DSC_0053

Yöt alkavat olemaan Savossakin sen verran lämpimiä, että on aika perustaa kasvimaa. Harkitsin ensin pitkään kasvatuslaatikoiden ostamista, mutta meillä oli jäänyt talon rakentamisesta sen verran puutavaraa yli, että päätimme ottaa ne hyötykäyttöön. Kolme istutuslaatikkoa on jo rakennettu, ja kolme olisi tarkoitus vielä rakentaa. Perjantaina meille tuli multakuormakin, ja pääsin jo täyttämään ensimmäiset laatikot. Siemenet tosin vielä puuttuu. Aion istuttaa laatikoihin perunaa, porkkanaa, kesäkurpitsoja, herneitä, yrttejä ja salaattia, papuja sekä retiisejä. Valitsin täksi kesäksi helposti kasvavia kasviksia sekä vihanneksia. Ensi kesänä voi sitten ruveta enemmänkin harrastamaan, kun suurimmat pihatyöt tehtynä. Mutta kokemuksesta voin sanoa, että riittää näissäkin syömistä ja tekemistä.

Laatikot olivat suhteellisen helppoja ja nopeita rakentaa. Nurkkapuut ovat syviä ja ne upotettiin maahan. Periaatteessa laatikot voisi maalatakin, mutta ainakin tänä kesänä ne saavat olla tuollaisia. Minun silmään tuo vanha kulunut puu näyttää ihastuttavalta.

DSC_0118

DSC_0095

Ehdin multasormeilla hetken ennen kuin sade täytti taas taivaan. Koko päivän on vuoroin paistanut ja vuoroin satanut. Minä en jotenkin osaa tehdä mitään sateessa. Olen käynyt joitakin kertoja juoksemassa puolimarathonin, ja aina olen jännittänyt enemmän säätä kuin itse juoksua. HCRllä keli on kuitenkin aina suosinut. Olen menossa syyskuussa juoksemaan puolikkaan Kuopioon ja jo nyt olen ruvennut miettimään, että entäs jos sataa? Tällä kertaa tosin pitäisi olla enemmän huolissaan itse juoksusta, koska en ole juossut tai urheillut pitkään aikaan. Viimeiset kolme viikkoa meni flunssassa ja sitä ennen nenä oli kirjassa kiinni. Huomenna olenkin päättänyt ruveta taas laittamaan tossua toisen eteen. Tilasin suomalaiset juoksulenkkarit Karhulta ja toivon saavani ne ensi viikolla käyttöön. Luvassa siis treenipostailua ja Karhu-lenkkareiden testausta.

DSC_0064

Me muutamme kesäksi käytännössä terassille asumaan. En ole varmaan ainoa, joka rakastaa olla ulkona ja pihalla. Tänään avasimme terassikautemme, vaikka terassi ei ole vielä edes valmis. Raahasimme pienen ulkopöydän ja tuolit ulos, ja nautimme ensimmäisen päivällisen auringon paisteessa. Jotenkin ruoka maistuu vaan niin paljon paremmalta ulkona. Ensi viikolla olisi haaveissa aloittaa talon maalaaminen ja saada pihatöitä eteenpäin. Huomenna ajattelin käydä ostamassa siemenet kasvimaalle ja istuttaa ne. Mieheni sukulainen viljelee perunaa meidän lähellä ja häneltä ajattelin kysyä siemenperunoita. Sitten vaan terassia kalustamaan ja elämästä nauttimaan! Niin ja pitää ehdottomasti muistaa ostaa aurinkorasvaa. Olen jotenkin ollut todella huono käyttämään sitä, mutta nyt kun pieni talossa, niin on pakko muuttaa tottumuksia.

DSC_0207

DSC_0167

DSC_0229

 

Joko muillakin multasormilla sormet syyhyää?