Yhteistyössä UPM Biopolttoaineet sekä Suomalaisen Työn Liitto

Yksi sykähdyttävimmistä tuotteista, mihin olen meidän perheemme suosi suomalaista-projektissa törmännyt, on ehdottomasti UPM BioVerno. BioVerno on UPM:n uusi suomalainen biopolttoaine, joka toimii kaikissa diesel-autoissa. Me olemme monesti miettineet, että hankkisimmeko diesel-auton ja nyt siihen on todella hyvä syy! Ehkä seuraava automme on diesel-auto, ja pääsemme tankkaamaan puhtaasti suomalaista dieselpolttoainetta.

UPM aloitti BioVernon kehittämisen vuonna 2006. Tällöin oli nähtävissä, että paperin kulutus vähenee ja UPM halusi tehdä uusia innovaatioita. Yrityksessä pohdittiin, miten puun tähteitä voitaisiin käyttää hyödyksi uudella tavalla? Aikaisemmin sellutuotannossa syntynyttä mäntyöljyä oli joko poltettu energiaksi tai myyty. UPM aloitti kehitysprojektinsa vuonna 2008 UPM:n Lappeenrannan tutkimuskeskuksessa. Kehitysprosessi kesti 5 vuotta, jonka seurauksena syntyi uusiutuva dieselpolttoaine UPM BioVerno.

UPM

BioVernoa tuotetaan UPM:n Lappeenrantaan rakennuttamassa biojalostamossa. Tehdas ja tuotanto ovat herättänet suurta mielenkiintoa kansainvälisestikin. BioVernon kehittäminen ja jalostamon rakentaminen ovat olleet UPM:ltä iso, yli 175 miljoonan euron investointi suomalaiseen työhön. Parhaimmillaan biojalostamon rakennustyöt työllistivät 500 henkilöä ja noin 200 henkeä kahden vuoden ajan. Tällä hetkellä biojalostamolla työskentelee 50 työntekijää ja 150 muissa toiminnoissa.

upm2

Kuluttajana mietin usein miksi muuttaa jotakin vanhaa kulutustottumustani? Jos minulla olisi mahdollisuus tankata dieseliä, valitsisin UPM BioVernon seuraavista syistä;

1. UPM BioVerno sopii kaikkiin dieselmoottoreihin.

2. UPM BioVerno on lähituotantoa suoraan suomalaisesta metsästä.

3. Kuluttajana tekisin vastuullisen valinnan valitsemalla UPM BioVernon. Se vähentää kasvihuonekaasupäästöjä (CO2-päästöjä) huomattavasti, jopa 80 % verrattuna fossiiliseen dieseliin.

Muitakin askarruttavia asioita uuteen siirtymisessä aina on. UPM on tehnyt BioVernon kuluttamisen helpoksi kuluttajalle vastaamalla kuluttajaa askarruttaviin kysymyksiin. Minua ainakin mietityttää mistä sitä saa? Paljonko se maksaa? Olisiko se autolleni parasta? Miksi valitsisin UPM BioVernon?

DSC_0068

1. Nostaako UPM BioVerno polttoaineen kulutusta – onko sama kuin fossiilisen vai onko eroja? UPM BioVerno ei nosta polttoaineen kulutusta, se toimii tutkitusti täysin tavallisen fossiilisen dieselin tapaan.

2. Onko UPM BioVerno kalliimpaa kuin tavallinen diesel? UPM BioVernoa myydään St1:n Diesel plussan ja ABC:n Smart Dieselin osana. Tuotteen jakelijat hinnoittelevat polttonesteensä itsenäisesti.

3. Voiko UPM BioVernoa käyttää talvella? Polttoainetoimittajat (St1 ja ABC) varmistavat, että kuluttajille myytävä tuote toimii kaikissa sääolosuhteissa.

4. Palaako UPM BioVerno –diesel puhtaasti auton moottorissa? UPM BioVerno palaa puhtaasti. Auton moottorissa palamiseen vaikuttaa tietysti myös lopullinen polttoaineseos.

5. Vaikuttaako UPM BioVerno auton tehoihin? Ei vaikuta. Se tukee Diesel Plussan ja Smart Dieselin ennestään vahvoja teknisiä ominaisuuksia.

UPM_BioVerno_tuotelogo_rgb-01

 

6. Pitääkö minun tarkistaa jostain käykö UPM BioVerno minun diesel- autooni? Ei tarvitse. UPM BioVerno käy tutkitusti kaikkiin dieselmoottoreihin auton merkistä tai iästä riippumatta.

7. Missä ja milloin UPM BioVernoa voi tankata? UPM BioVernoa myydään sekä St1:n että ABC:n kaikilla Suomen huoltoasemilla. Sekä St1:n Diesel plus –polttoaine että ABC:n Smart Diesel sisältävät UPM BioVernoa. UPM BioVernoa ei myydä kuluttajille sellaisenaan. UPM myy tuotteen NEOT:ille (North European Oil Trade), joka on sekä S-ryhmän että St1:n omistama polttoainetoimittaja.

8. Mitä hyötyä minulle on UPM BioVernon tankkaamisesta? Tankkaamalla UPM BioVernoa autoilija tukee suomalaista työtä ja vähentää samalla fossiilisen polttonesteen käyttöä eli samalla vähentää hiilidioksidipäästöjä. Jokainen käytetty UPM BioVerno litra vähentää fossiilisen tuontidieselin käyttöä.

Valitsetko sinä tankkiisi jatkossa suomalaista biopolttoainetta?