DSC_0008

Kävin maanantaina fiilistelemässä kesää kukkameressä taimitarhalla. Taimitarha sijaitsee Kuopion pohjoispuolella Siilinjärvellä, mutta en löydä heistä internetistä tietoa, enkä nimeä. Kauhea kuhina siellä kävi, joten ilmeisesti he eivät tarvitse mainontaa. Kukat toimivat parhaana markkinointina! Pihamme on vielä siinä kunnossa, että en pääse tekemään mitään istutuksia, mutta otin pienen varaslähdön kesään kukkien keskellä. Minulla hujahti yli tunti tuolla reissulla. En ostanut juurikaan vielä mitään, mutta annoin sieluni levätä väri- ja tuoksuloistossa.

DSC_0022

DSC_0051

Kun asuimme Espoossa, istutin muistini mukaan jo tähän aikaan pihakasveja ja kasvimaata. Savo on kuitenkin sen verran pohjoisempana, että täällä ei vielä uskalla ryhtyä viljely- ja istutuspuuhiin. Taimitarhalla minua neuvottiin vielä odottamaan esimerkiksi kurkkujen kanssa. Jätin viikonloppuna tomaatit ulos yöksi ja nyt näyttää siltä, että osa niistä on paleltunut. Vähän harmittaa, mutta täytyy vaan sitten ostaa valmiita taimia tilalle. Taimitarhalta nappasin pari kurkun taimea, ja kolme kesäkurpitsan tainta. Kesäkurpitsat muuten kasvavat aivan valtavan kokoisiksi, ja niiden kukista saa melkoisia herkkuja. Kun pääsen kasvatuksessa siihen vaiheeseen, postailen reseptiä tänne.

DSC_0049

DSC_0033

DSC_0037

Hugo katselee minua terassillamme aina anovasti. Hän haluaisi olla irti ja vapaa. Meidän takapihalla juoksee pupuja ja fasaaneja, ja voitte vaan kuvitella, miten pientä miestä haluttaisi juosta ne kiinni. Hugon rotu on herkkä karkailemaan. Bichon Frisee haluaa miellyttää ja etsiä kavereita. Jos omistajan keskittyminen herpaantuu tai Bichon pääsee vapaaksi, se lähtee etsimään uusia ystäviä. Hugo on päässyt meillä kolme neljä kertaa vapaaksi, ja kiinniottaminen on ollut aina monen tunnin operaatio. Kun Hugo oli pieni, menin hänen kanssaan tottelevaisuuskouluun Tottis-ykköseen. Koulutukselle olisi ollut jatko-osa Tottis-kaksi. Meidän koulumenestys oli aika heikkoa, ja minulla ei riittänyt enää kärsivällisyyttä kakkoskurssille. Hugo keskittyi koulutuksessa vain karkkien syöntiin, ja kerran jopa oksensi kouluttajan jaloille. Hävetti. Ymmärrän kyllä, että Hugon huono koulumenestys Tottis-ykkösessä ja sen jälkeen tottelevaisuus tosielämässä on osaksi minun vika, mutta olen keskustellut muidenkin Bichon-koirien omistajien kanssa, ja tuntuu se vaan olevan aika yleinen ongelma. Hugo pysyy siis kiinni ja minä yritän vielä kouluttaa häntä.

DSC_0015

DSC_0092

Terassista alkaa olemaan 2/3 valmiina. Viikonloppuna toivottavasti jo grillaillaan. Ostin taimitarhoilta jo muutaman orvokin, koska ne kestävät yöpakkasia. En jaksa millään raahata kukkia aamulla ulos ja illalla sisään, joten vielä odotellaan lämmön nousua muiden kukkien istuttamisen osalta. Hain lähimarketistamme myös suomalaisia Orthex-ruukkuja istutusta varten. Jälkikäteen mietin, että olisiko pitänyt kuitenkin ostaa sinivalkoiset kukat. Nyt minulle tulee kukista lähinnä länsinaapurimme mieleen!

DSC_0065

DSC_0102

Illalla lenkillä ollessani katkoin koivusta muutaman oksan mukaan, ja laitoin ne maljakkoon. Kaunista, eikös? Äitini osti minulle aaltomaljakon lahjaksi kun valmistuin varatuomariksi, ja se onkin meillä melkein päivittäisessä käytössä. Kiitos äiti!

DSC_0139