Yhteistyössä Piltin sekä Suomalaisen Työn Liiton kanssa 

Piltti_logoPoikani täyttää kuukauden päästä vuoden. Uskomatonta miten nopeasti aika on vierähtänyt. Tuntuu, että aina on perjantai. Meidän poika on ollut kaikkinensa hyvin leppoisa ja ”helppo ” tapaus. Nukkumisrytmi on pysynyt kokoajan tasaisena, ja yöt hän on nukkunut jo puolen vuoden ikäisestä asti pääsääntöisesti ilman herätyksiä. Tälläkin hetkellä meillä nukutaan 9-11 tuntia yössä ja kahdet 1-2,5 tunnin päiväunet. Äidille ja isälle tämä on ollut ihanaa. Poikamme on myös ollut kova syömään, ja ruokarytmi meillä on ollut kiinteiden ruokien aloittamisesta asti hyvin tasainen. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Me aloitimme kiinteät jo neljän kuukauden iässä avokadolla. Avokado maistui alusta alkaen parhaiten ja syömme sitä edelleen melkeinpä jokapäivä. Me myös otimme erilaisia makuja nopeasti ruokavalioon. Poikani ei ole reagoinut mihinkään ruoka-aineeseen, ja syömme kaikkea ananaksesta kananmunaan.

DSC_0161

DSC_0204

Ennen kiinteisiin ruokiin siirtymistä, etsin lapsen ravitsemuksesta tietoa netistä sekä kyselin muilta apua. Törmäsin jo tuolloin Piltin kattavaan tietopaketiin lapsen ravitsemuksesta ja tarpeista. Piltti on myös koonnut kattavat vastaukset usein esitettyihin kysymyksiin koskien lasten ravitsemusta. Kun aloitimme kiinteät ruoat, tein alkuun kaiken itse. Jopa luumusoseen. Pian kuitenkin ruoka-aineiden lisääntyessä, kokeilin myös kaupasta saatavia lastenruokia, kuten pilttiä. Poikani teki nopeasti selväksi sen, että hedelmä- ja marjasoseet maistuvat erinomaisesti valmiina, mutta äidin ruoat olivat enemmän poikani makuun. Hän kyllä söi kaupasta saataviakin, mutta huonommin. Arjessa meille muodostui rutiniiksi itse tehdyt lounaat ja päivälliset, ja aamu- , ilta-, sekä välipalat nautittiin valmissoseina. Tein yleensä aina viikoksi ruoat valmiiksi pakasteeseen helpottamaan elämää. Ehdottomat suosikit meillä on ollut mango- sekä aurinkoinen piltit. Nyt kun syömme jo hapanmaitotuotteita, laitan pilttejä turkkilaisen jogurtin sekaan ja kyllä maistuu. Joskus lisään myös hieman kaurahiutaleita ja kanelia. Nam nam!

DSC_0211Syöminen on meillä vielä melkoista harjoittelua. Ja pojan mielestä erittäin mukavaa sellaista. Äidiltä kysytään aina välillä pitkää pinnaa. Harjoitus tekee tässäkin asiassa kuitenkin mestarin, ja jostain se on aloitettava. Hugo pitää myös huolen siitä, että ruokaa ei ainakaan jää syömättä myöskään lattialta.

DSC_0237

DSC_0241

DSC_0404Kuukauden päästä meillä on se tilanne, että poikamme voi ruveta syömään periaatteessa samaa ruokaa kuin me. Törmäsin asiaa pohtiessani mielenkiintoiseen artikkeliin koskien vauvojen ruokavaliota ja ravitsemusta. Kuopion yliopiston ravitsemustieteen dosentin Ursula Schwabin mukaan lapsien ruokavalio on parhaimmillaan 11 kuukauden iässä. Kun lapset siirtyvät syömään perheen kanssa samaa ruokaa, ravitsemus romahtaa samalle tasolle muun perheen kanssa. Artikkeli sai minut miettimään meidän tottumuksia ja sitä, että miksi asia on näin? Minä olen pitänyt lapseni ruokavaliosta ainakin omasta mielestäni hyvää huolta. Olen ostanut pojalleni aina täysviljoja, vähärasvaista lihaa, paljon kalaa, luomu kasviksia, erilaisia hedelmä- ja marjasoseita sekä hyviä rasvoja. Olen lisännyt aina silloin tällöin ruokaan hieman kylmäpuristettua luomu rypsiöljyä. Soseita olen pyrkinyt ostamaan aina mahdollisimman erilaisina vitamiinien ja makujen takia. Myös kaupasta ostettavat Piltin lastenruoat ovat erittäin monipuolisia. Paljon vihanneksia, hyvät rasvahapot ja täysjyväviljoja. Kun asiaa ajattelee, niin järkevä selityshän romahdukselle löytyy. Olen pitänyt poikani ruokailusta hyvää huolta, mutta en ole itse mieheni kanssa syönyt aina niin terveellisesti kuin poikani. Ja nyt hän siirtyy pian syömään samaa ruokaa kuin me!

DSC_0269

DSC_0357

Piltti panostaa ruoan valmistuksessa laadukkaisiin ja puhtaisiin raaka-aineisiin. Raaka-aineet ovat kotimaisia niin pitkälle kuin mahdollista. Mutta esimerkiksi juuri meidän suosikkisosetta mangoa ei luonnollisesti saa puhtaasti kotimaisena. Sen verran pohjoisessa me elelemme. Piltille on myönnetty Avainlippu-tunnus, mikä kertoo tuotteiden korkeasta kotimaisuusasteesta. Pilttipurkissa olevan koodin perusteella Piltti pystyy jäljittämään purkissa olevat raaka-aineet viljelijän ja jopa pellon tarkkuudella. Tämä on mielestäni upeaa, ja ainakin minulle tärkeä asia äitinä ja kuluttajana.

DSC_0409

Oletko muuten kuullut jo Piltin pilttipiiristä? Voit liittyä piiriin täällä helposti ja pääset kerämään pisteitä, sekä saat upeita palkintoja. Piiri tarjoaa myös ravitsemuksellista tietoa, sekä henkilökohtaista neuvontaa. Lisäksi Piltti tarjoaa osaamistaan perheiden avuksi muun muassa haastavissa ruokailuun liittyvissä tilanteissa. Myös muita ruokailuun liittyviä mielenkiintoisia ajatuksia on tarjolla täällä. 

Piltti haluaa tarjota yhdelle teistä kuukauden piltit ilmaiseki. Tuotepaketin arvo on noin 90 euroa. Jätä kommenttisi yhteystietojen kera ja kerro mitä te syötte tällä hetkellä pienokaisenne kanssa. Arvonta päättyy 6.6.2015. Ilmoitan voittajan blogissani ja otan häneen henkilökohtaisesti yhteyttä.

Kiitos Piltti hyvästä ruoasta!