Terassi on nyt valmis! 62,5 neliötä ylimääräistä tilaa. Kun aloitimme talomme rakentamisen, sanoin ensimmäisenä miehelleni, että tehdään sitten iso terassi. Aluksi olin suunnitellut vielä isompaa, mutta hallitusneuvottelujen päätteksi päädyimme kompromissiin. Kyllähän tuohon mahtuu ja alkuperäinen suunnitelmani olisi ehkä ollut hieman liioiteltu. Eilen pääsimme kalustamaan terassia. Tällä hetkellä meillä on käytössä vanhat kalusteet. Haaveissa on uudet, mutta sen verran menee euroja tänä kesänä pihan laittamiseen, että joudumme varmaan siirtämään hankintoja ensi kesään. Onneksi mahdollisuuksia on, ja saimmekin nollabudjetilla muutamia hauskoja uusia kalusteita. Joitakin uusia pieniä hankintoja ajattelin kuitenkin tehdä. Plastexilta löytyi minun makuuni kivoja ruukkuja ja kastelukannuja. Kävin jo hakemassa limenvärisen ison kastelukannun kaupasta. Harmaa kantokori on periaatteessa tarkoitettu pyykkien kantamiseen, mutta miksei siihen voisi istuttaa kukkiakin? Plastexilta löytyy muuten myös verkkokauppa! 

picisto-20150601061012-507240

Olen nähnyt monissa blogeissa miten eurolavoja käytetään innovatiivisesti erilaisiin tarkoituksiin. Lavoista saa helposti tuunattua pöydän, sängynpäädyn, sohvan tai vaikkapa ulkokalusteet. Terassistamme noin 15 neliötä on katon alla. Suunnitteluvaiheessa jo mietin, että haluan katon alle sohvan, missä voi sateenkin sattuessa lekotella. Käytössämme oli nolla euroa ja sohva oli saatava. Bongasin naapurimme pihalta lavoja ja pistin rohkeana naisena mieheni soittamaan naapurinsedälle. Lupa irtosi ja raahasimme lavat pihaamme. Lavojen päälle laitoin vanhan patjan, päiväpeiton ja muutaman tyynyn. Kyllä kelpaa lötkötellä ja nauttia!

DSC_0225

DSC_0204

Huomasin lähimetsässämme Hugoa ulkoiluttaessa vanhan kaapelirullan. Mietin, että eikös sitä sanota ”löytäjä saa pitää”? Kukaan ei rullaa tuntunut kaipaavan ja siellä se tönötti maassa hylättynä. Aktivoin mieheni taas hommiin ja rulla on nyt meidän terassilla kukkapöytänä. Oletko muuten koskaan kiinnittänyt huomioita mitä kaikkea ihmiset hylkäävät luontoon? Harrastin joskus leikkimielisesti ystäväni kanssa kaupunkisuunnitusta ja löysimme metsästä milloin mitäkin. Joku oli nähnyt muun muassa vaivaa ja raahannut kaksi nojatuolia keskelle märkää suoaluetta. Mietin, että oliko ne raahattu sinne vain sen takia, että omistaja halusi päästä niistä eroon vai sen takia, että joku kävi istumassa metsässä ja halusi ottaa rennosti nojatuolissa? Niin tai näin, niin en kyllä itse kannata tuollaista menoa. Suomessa on kuitenkin kohtuullisen edukkaat kaatopaikat ja aina voi myös viedä tavaraa kierrätykseen tai lahjottaa erilaisiin laitoksiin.

DSC_0338

DSC_0366

Pihakalusteemme olivat mieheni ukin navetassa talviunilla. Eilen kun haimme kalusteet, huomasin navetan perällä vanhoja maitokanistereita. Ukki antoi luvan niiden uudelleenkäyttöön ottamiseen ja oli iloinen kun ne ”kelpasivat”. Oi mitä aarteita! En ole vielä aivan keksinyt niille käyttötarkoitusta, mutta ne ovat niin kauniita, että toimivat näinkin.

DSC_0354

Leppoisaa sunnuntaita!