Liian harvoin tulee lähdettyä omasta elämänpiiristään mihinkään uuteen paikkaan. Minä ainakin jämähdän helposti käymään samassa kaupassa, kahvilassa, kuntosalilla, kampaajalla ja ravintolassa. Ei siinä tietenkään mitään väärää ole, varsinkin jos löytää luotettavan kampaajan. Helposti jää vain kokematta upeita asioita ja tapaamatta uusia mielenkiintoisia ihmisiä. Ystäväni pyysi minua tänään mukaansa Kahvila-ateljee Luovan Puun avajaisiin Lapinlahdelle. Luova Puu sijaitsee 60 kilometriä Kuopiosta Iisalmeen päin. Luova Puu ei ole pelkkä kahvila, missä nopesti hörpätään kuppi kuumaa ja jatketaan matkaa, vaan todellinen elämys. Jos reissu painaa ja haluaa levätä pidempäänkin, lämpiää kahvilan pihalla puusauna sekä palju. Saunan lämmetessä voi ihastella Luovan Puun taideteoksia ja tehdä löytöjä Vintage-kaupassa sekä ostaa kotimaista taidetta. Tänne kannattaa mennä vaikka käymään ihan päiväseltäänkin!

DSC_0212

DSC_0006

Kaikki Luovan Puun herkut ovat itse tehtyjä. Minä nautiskelin herkullista kinkku-feta-piirakkaa ja salaattia kahvin kanssa. Kahvit ja herkut tarjoillaan suoraan pöytään kiireettömästi. Täällä on todella lupa pysähtyä hetkeksi ja nauttia. Kelpaa minulle! Sanon aina miehelleni, että viime kesä oli meidän elämässä ”ohimenokesä”. Olin kesäkuun viimeisillään raskaana, sairaalassa meni viikko ja heinäkuussa alkoivat armottomat helteet. Asuimme pienessä 40 neliön vuokra-asunnossa, johon paistoi aurinko koko päivän. Ei ilmastointia, pieni vauva ja raksa pahimmillaan. Tietenkin nautimme pienokaisestamme, mutta tekemistä riitti ja helteet puristivat ohimoita. Mietin tuolloin, että sitten ensi kesänä. En yleensä elä ”sitten kuin” elämää, vaan yritän nauttia ja kokea tässä ja nyt. Nyt kesä on täällä, ja oli kerrassaan mahtavaa aloittaa se Luovassa Puussa. Kesäkuu on korkattu!

DSC_0254

DSC_0134

DSC_0197

DSC_0178

Kahvien jälkeen kiersin pihaa ja törmäsin hauskoihin teoksiin. Mietin, että nyt kun laitan itsekin pihaa, niin voisihan sitä olla innovatiivinen ja miettiä pihanlaittoa ihan uusiksi. En haluaisi peruspihaa pelkällä nurmikolla, vaan haaveissa on tunnelmallinen hyötypuutarha. Yksi perhe naapurustossamme on suunnitellut heidän takapihalleen beach volley-kentän. Ihan mahtavaa!

DSC_0069

DSC_0024

DSC_0088

DSC_0094

Savolaisille ja miksei muualtakin tuleville, Luova Puu toimii myös erilaisena polttari- tai juhlapaikkana. Tunnelmallinen savusauna, palju ja kauniit järvimaisemat tarjoavat todella varteenotettavan ja erilaisen juhlapaikan. Luovalta Puulta voi tilata tilaisuuksiin myös tarjoilua. Ei muuta kuin juhlat käyntiin!

DSC_0057

DSC_0113

DSC_0079

DSC_0126

Myös lapsilla on lupa nauttia ja temmeltää Luovassa Puussa. Tilaakin on, piha oli todella iso nurmikkoaluineen. Positiivista oli myös se, että paikka sijaitsee aivan järven rannalla ja pihalta on käynti järvelle. Minä haluaisin tänä kesänä uida ja paljon. Harrastin joskus kauan aikaa sitten kilpauintia. Uimahallit eivät niinkään vedä minua enään puoleensa, mutta järvessä on mukavan haastavaa uida kesällä matkaa. Mökkimme edustalla on iso saari ja kun sen ui ympäri, matkaa kertyy hieman yli 2 kilometriä. Aallokossa matka tosin tuntuu paljon pidemmältä. Joka tapauksessa tänä kesänä aion uida viime kesää enemmän. Viime kesänä heitin talviturkin pois vasta elokuun lopulla ja uimaan pääsin sen yhden kerran.

DSC_0049

DSC_0107

DSC_0100

DSC_0117 Mites siellä on kesäkuu lähtenyt käyntiin? Ajattelitko matkailla lomalla Suomen suvessa?