Luin jokuaika sitten Helsingin Sanomista, että Seppälä siirtyi takaisin suomalaiseen omistukseen. Seppälän vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ulkomailla, aivan kuten suurin osa muidenkin suomalaisten vaatemerkkien vaatteista. Minä en ole ollut koskaan Seppälän vakioasiakas, mutta piipahdin liikkeeseen kun kuulin nykyisestä suomalaisesta omistuksesta. Mitään periaatteellista syytä sille, että en ole käynyt Seppälässä aikaisemmin, ei ole. Olen vain jotenkin aina ajautunut Seppälän ruotsalaisen serkun luokse ostoksille. Katselin vaatekaappiani ja löysin ainoastaan yhden aikaisemman ostoksen Seppälästä. Paulo Suhonen suunnitteli useita vuosia sitten malliston Seppälälle ja hankin silloin yhden Suhosen suunnittelemista paidoista. Ja käytän muuten sitä vieläkin!

picisto-20150605073131-709311Yllätyin todella positiivisesti Seppälän mallistosta. Raikkaita, mukavia päällä, edukkaita ja suomalaista suunnittelua. Olen huomannut viimeisen muutaman kuukauden aikana, että todella harva suomalainen vaatealanyritys ompelee vaatteet Suomessa. Toki piristäviä poikkeuksiakin on, kuten NansoUhanaDesign ja tämän viikon löytöni Mirkan Pukine Oy. Yksi parhaista asioista elämäntapamuutoksessa on ollut se, että on tullut tutustuttua uusiin yrittäjiin ja vanhat kaavat ovat hävinneet. Ennen muutostamme en esimerkiksi ollut tietoinen UhanaDesignista tai Mirkan Pukineesta. Kun olen pohtinut omia ja perheeni kulutustottumuksia, olen huomannut, että meidän on tullut ostettua todella paljon samoja brändejä ja merkkejä. Vanhojen toimintamallien murtaminen on minusta mielenkiintoista ja uskomatonta, miten helppoa se on kuitenkin ollut. En ole vielä kaivannut suuremmin mitään sellaista mitä aikaisemmin kulutin. No, ehkä Dove-saippua, mutta sitä ilman nyt selviää! picisto-20150605072851-798516Seppälästä löysin muutamat housut ja kaksi paitaa. Ja nyt en ostanut mitään täysin mustaa! Onneksi kesäisin vaatemallistot eivät pääsääntöisesti olekaan kovin mustia. Kuvat nappasin nopeasti takapihallamme kun poikani nukkui. Hän on ollut nyt useamman päivän kovassa kuumeessa ja nukkuu tälläkin hetkellä. Toivottavasti huomenna pääsisimme jo leikkimään. Meidän piti eilen lähteä Tampereelle, mutta jouduimme valitettavasti luopumaan matkasta. Toivottavasti pääsisimme reissuun kuitenkin pikaisesti. Tänä kesänä olemme ajatelleet viettää paljon aikaa kotona. Viime kesänä reissasimme pienen nyyttimme kanssa ehkä liikaakin. Tänä kesänä ei ole tiedossa kuin muutama kotimaanmatka.

Seppälään jäi vielä kutkuttelemaan muutama ihanuus. Mitäs olette näistä mieltä?

picisto-20150605062933-346441

1. Kangas toppi 2. Pitsi toppi  3. Pure Waiste T-paita 4. Musta toppi  5. Kietaisu pusero 6. V-aukkoinen paita 

picisto-20150605063741-181595

1. Caprihousut 2. Housut vyöllä 3. Shortsit 4. Vekkihame 5. Vekkihame valkoinen 6. Link-pitsisortsit

Oletko ostanut mitään suomalaisia kesävaatteita?