Muutama viikko sitten kirjoittelin minun ja Nuapurin Marun tapaamisesta. Maru kävi katsastamassa meidän valkoista tyhjää työhuonetta ja suunnitteli sinne uuden sisustuksen. Tällä hetkellä huoneessa ei ole kuin vanha työpöytä, levitettävä sänky ja kaappi. Seinät ja lattia ovat valkoiset ja lattialla ei ole mattoa. Suunnittelu aloitettiin siis aika nollasta. Toiveena oli, että vanha sänky jäisi vieraita varten ja saisin huoneesta viihtyisän työhuoneen. Halusin myös paljon väriä ja riemua. Maru sai haasteksi suunnitella täysin suomalaisen sisustuksen.

picisto-20150608061119-318746Valitsimme huoneen tapetiksi Vallilan turkoosin Clematis-tapetin, joka on osa Vallilan Sarastus-tapettimallistoa. Mallistossa on paljon minua puhuttelevia tapetteja, mutta turkoosi Clematis oli eniten meidän näköisemme ja sopi ehdottomasti parhaiten kokonaissuunnitelmaan. Turkoosi käy hyvin yhteen keltaisen, valkoisen ja mustan kanssa, joita huoneesta löytyy jo.

picisto-20150608062150-1111041. Vallila Clematis turkoosi 2. Vallila Clematis Sininen 3. Vallila Kuiske 4. Vallila Piilossa

Huoneeseen tulee myös uudet verhot. Aluksi ajattelimme ihan yksivärisiä laskosverhoja, mutta katsotaan päädymmekö kuitenkin johonkin hieman värikkäämpään ja kesäisempään ratkaisuun? Haluan myös työpapereille ja -tarvikkeille jotakin säilytysmahdollisuuksia, ja ihastuin kovasti Marun ehdottamiin Iittalan Aitio-hyllyihin. Uudistus olisi tarkoitus toteuttaa heti juhannuksen jälkeen, kunhan saamme vielä viimeiset päätökset tehtyä. Jotakin tällaista on kuitenkin luvassa. Huoneen ilme tulee piristymään melkolailla! Nyt kun aurinko paistaa sisälle ja on kesä, minua on taas puraissut sisustusinto. Talvella muuttomme jälkeen, kun talo oli siinä kunnossa, että siinä pystyi asumaan ja tavaroille oli löytynyt paikka, innostus lopahti väsymykseen. Tuli tunne, että tässä voi nyt asua, katsotaan taas sitten joskus. Valkoiset seinät ovat nyt kuitenkin ruvenneet ahdistamaan ja on mahtavaa saada muutosta. Huone kerrallaan, mutta kuitenkin. Ennen olin Ikean suurkuluttaja, mutta nyt huonekalut ja sisustustavarat tulee etsittyä muualta. Onneksi on myös suomalaisia vaihtoehtoja!

picisto-20150603040842-212961

  1. Vallila Ketunleipä 2-3. Iittala Aitio 4. Vallila Persikka 5. Vallila Silkkusuukko 6. Vallila Clematis

 Miltä näyttää? Löytyykö sinulta jotakin suomalaista sisustusta tai Vallilaa kotoasi?