Kauhea matkakuume! Ihana olisi päästä reissuun maailmalle. Yleensä olemmekin matkustaneet mieheni kanssa jonnekin päin maailmaa kesäisin, mutta tänä vuonna ajattelimme tehdä matkakuumeesta huolimatta poikkeuksen perinteisiimme. Tai siis emme ainakaan matkusta ulkomaille. Mietimme, että luonnollisesti vuoteemme kuuluu se, että matkustamme Suomessa. Ja totta puhuakseni tällä hetkellä tuntuu, että poikamme on niin aktiivinen, että loma ulkomailla ei ehkä tuntuisi aivan samalta kuin ennen. Rattaissa istuminen ei kiinnosta ja pitää päästä itse liikkumaan. Ihan ymmärrettävää, mutta ei ainakaan kaupunkimatkailun näkökulmasta kovinkaan houkuttelevaa. Muutama kotimaan matka on kesälle jo tiedossa. Käymme ainakin Porissa jazzien aikaan ja Savonlinnassa oopperajuhlien aikaan. En ole ollut ikinä oopperrajuhlilla, joten mielenkiinnolla odotan tuota kokemusta. Mutta minne muualle sitä matkustaisi kesäisessä Suomessa?

1. Matkusta jonnekin missä et ole käynyt aikaisemmin. Helsinki on helppo kohde kesäisin. Junat, bussit ja lentokoneet vievät mistä tahansa sinut Helsinkiin. Pääkaupungista löytyy toki paljon kaikkea ja jokaiselle jotakin. Mutta entä jos kokeilisikin jotain aivan uutta? Muutama kesä sitten ajelimme mieheni kanssa päiväseltään käymään Tammisaaressa. Olimme molemmat aivan ihmeissämme pienestä kaupungista ja sen kauneudesta. Vanhoja kauniita puutaloja, vilkas tori ja tunnelmallisia puutarhakahviloita. Mietimme tuolloin, että tännehän olisi voinut varata hotellin ja yöpyäkin. Tammisaareessa kannattaa käydä ainakin Kvartet Sillenissä ja nauttia kahvikupponen ja itseleivottu kakunpala ruusutarhassa.

2. Tee erilainen reissu. Uudet kokemukset virkistävät. Lapsia voi viedä muuallekin kuin huvipuistoonTörmäsin hauskaan nettisivustoon, johon on koottuna kaikki Suomen maatilat, jotka ottavat vieraita vastaan. Tiloilla on mahdollisuus päästä katsomaan eläimiä ja ostamaan tilojen tuotteita. Voisiko täältä löytyä vaikka päivän reissukin erilaiseen ympäristöön? Entä voisitko matkustaa kesällä Lappiin? Lomallahan sitä olisi aikaa vaikka lompsia kokonainen karhunkierros! Ei stressaisi tekemättömät kotityöt tai pihanlaittaminen! Itse olen monesti myös haaveillut sisävesiristeilystä. Rakastan vettä ja järviä. Voisin tuijotella vettä ja tulta takassa ihan loputtomiin. Aina ei tarvitse lähteä kuitenkaan Karibialle risteilemään. Sisä-Suomestakin löytyy todella mahtavia risteilymahdollisuuksia!

3. Uudenlaisia huvipuistoja kokeiluun. Mieheni kävi kokeilemassa muutama viikko sitten Vierumäellä uutta Flowparkkia. Flowpark on ekologinen seikkailuhuvipuisto, jossa pääsee testaamaan kestääkö kantti. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Erilaisia kiipeilytehtäviä pääsee suorittamaan useiden metrien korkeudella puissa. Mieheni tykkäsi kokemuksesta aivan valtavasti ja ehdotti, että lähtisimme kesällä kokeilemaan yhdessä jotakin Flowparkkia. Touhuaminen puiden latvoissa on energiaa syövää ja lapsille varmasti todella jännää ja uutta. Miksi tätä ei voisi liittää vaikka polttareihinkin? Täältä pääset katsomaan, missä on sinun lähin Flowparkkisi! 

4. Suomen vanhat kaupungit. Hanko, Rauma, Vaasa, Turku. Varmasti on muitakin, mutta erityisesti itse haluaisin mennä uudestaan Raumalle. Olin vuosi sitten keväällä Raumalla koulutuksessa. Kesä ei ollut vielä puhjennut kukkaan, mutta kaupunki säväytti. Vanha Rauma on yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista, eikä suotta. Joskus sitä todella yllättyy Suomessa miettimään, että onko tämä kotimaani? Vanha Rauma muistutti Keski-Euroopan vanhoja tunnelmallisia kaupunkeja pikkusine putikkeineen. Valitettavasti minulla ei ollut kauheasti aikaa tutustua kaupunkiin, mutta tänne haluaisin ehdottomasti uudestaan! Kävimme syömässä Ravintola Gotossa, jota pyörittää Top Chef-voittaja Teemu Laurell. Kaunis ravintola ja upea makuelämys.

5. Fillaroimaan Ahvenanmaalle. Vanhempani kävivät muutama kesä sitten fillaroimassa Ahvenanmaalla. Siitä lähtien he ovat kehoittaneet meitä matkustamaan sinne. Olisi pitänyt mennä heti eikä jäädä odottamaan! Nyt ei ehkä ole se otollisin aika lähteä poikani takia, mutta onko sinulla mahdollisuutta? Napsu.fi on koonnut kymmenen mielenkiintoista paikkaa missä kannattaa käydä fillaroiden Ahvenanmaan reissulla! Muista kypärä ja ei muutakuin turvallista matkaa!

Minne sinä matkustaisit Suomessa?