Heräsin aamulla painajaisuneen. Mieheni oli vienyt minut Louis Vuitton-kauppaan ja minun piti valita kaupasta laukku ja huivi. Unessa mietin, että en minä täältä halua mitään ostaa! Minä ostan vain suomalaista! Myyjä painosti minua valitsemaan mustan ja valkoisen huivin välillä. Kokeilin mustaa huivia ja se ahdisti minua. Mietin, että tämä on väärin, niin väärin! Heräsin ja huomasin olevani omassa sängyssä. Mikä helpotus! Ja sitten minua alkoi naurattamaan! Elämäntapamuutoksemme on todella mennyt luihin ja ytimiin, kun ahdistuin unessa niin voimakkaasti. Joku varmasti olisi mielissään moisesta unesta ja varsinkin jos se tapahtuisi tosielämässä. Uni laittoi minut pohtimaan ulkolaisten tuontilaukkujen suosiota. Mikä siinä on, että niin paljon useimmin kuulee naisten himoitsevan ulkolaisia designer-laukkuja kuin suomalaisia vastaavia tuotteita?

Varmasti tärkein syy on se, että suomalaisia laukkuja näkee vähemmän televisiossa, julkkiksilla, muotilehdissä ja muilla ihmisillä. Toki ulkolaiset designer-laukut ovat kauniitakin, mutta haluavatko ihmiset niitä kuitenkin vain sen takia, että ne ovat esillä niin paljon? Ehkä sitä tuntee kuuluvansa oikeaan porukkaan kun on se joku tietty tavara tai esine? Aidot ulkolaiset designer-laukut myös kertovat jotakin kantajastaan. Ensinnäkin sen, että on ollut varaa hankkia laukku. Monestihan ne maksavat useita tuhansia euroja. Ystäväni ovat myös perustelleet laukun ostoa kestävyydellä ja sillä, että ne voi antaa lapsilleen vintagena. Aina merkkilaukku ei kuitenkaan ole tae laadusta ja siitä, että saa kestävää. Esimerkiksi muotiblogaaja Xenia kertoi blogissaan, miten hänen Mulberryn laukku hajosi käsiin heti käyttöönottamisen jälkeen. Itse en ole syystä tai toisesta koskaan osannut ostaa itselleni kallista ulkolaista designer-laukkua. Monesti olen laukun hankkimista harkitessa miettinyt, että tällä rahallahan pääsee vaikka ulkomaille. Ja sinne rahat ovatkin menneet! Mutta uskon, että vanhana kiikkustuolissa muistan paremmin kaikki ne reissut mitä olen heittänyt kuin laukkuni, joita olen ostanut. Mutta nuoren naisen mielihän muuttuu! Nyt minua on ruvennut himottamaan näyttävän ja laadukkaan laukun hankkiminen kun töihin lähtö lähestyy. Lumilla oli paljon upeita vaihtoehtoja ja ehkä syksyllä tilaankin jonkun Lumin laukun työkäyttöön. Myös Marja Kurjen ja Lovian laukut yllättivät minut, kyllä Suomessa osataan!

picisto-20150613030641-1591851. Lumi Laura Printed Envelope Clutch 2. Okays 3. Marimekko Miniä 4. Marimekko Serkku 5. Marja Kurki Ilo Clutch 6. Marja Kurki Patricia  7. Lovia Diamond Bag 8. Lovia Aura Clutch 9. Lumi Hanna

Mitä sinä olet mieltä suomalaisesta osaamisesta laukkujen ja vaatteiden saralla? Ostaisitko jonkun näistä vai ovatko ulkolaiset aina parempia?