Piti hakea kesäfiilistä niityltä kukkamaljakkoon. Olen valittanut tästä säästä jo niin paljon, että nyt ei passaa enää valittaa. Pitää vain yrittää nauttia siitä mitä on. Onneksi kukat kuitenkin kukkivat kylmästä säästä huolimatta. Eilen kun ajelimme poikani ja ystäväni kanssa Kuopiosta Tampereelle, koko matkan satoi vettä. Ja myöskin takaisin tullessa. Tänään meillä satoi jopa rakeita. Viime kesänä minä tuskailin helteitä ja nyt sitä, että niitä ei ole. Vuosi sitten olin aivan viimeisilläni raskaana ja odotin poikani syntymää. Kotiutuessamme sairaalasta KYS:in lämpömittari näytti + 13 astetta. Viikko kotiutumisesta numerot olivat toisinpäin ja sittenhän sitä hellettä riittikin. Jotenkin sitä vain odottaa lämpöä ja aurinkoa pitkän talven jälkeen. Enkä varmasti ole ainoa!

DSC_0314

DSC_0305

Eilen kun saavuin kotia Tampereen-reissultamme, minua odotti pöydällä kauniit ruusut. Mieheni täti oli muistanut minua ruusupuskalla. Pääsin nimittäin sen asianajokokeen läpi! Mikä helpotus! Seuraavan kerran koe olisi ollut elokuussa. Kesä olisi siis mennyt lukiessa, jos olisin reputtanut. Olen kotona vielä yhdeksän viikkoa ennen töihin palaamistani. Vähän alkaa jo jännittämään. Osaakohan sitä enää tehdä mitään ja miten elämä asettuu aloilleen? Antti jää kyllä kotia poikamme kanssa vielä useaksi kuukaudeksi, joten tarhaan meneminen ei ole aivan vielä edessä minun töihin palaamisen jälkeen. Olemme kuitenkin olleet poikani kanssa melko tiiviisti yhdessä. Poikani on ehkä hieman ujon puoleinen ja vieraiden ihmisten kanssa oleminen vaatii vielä harjoittelua. Se ei tietenkään haittaa ja kaikki ajallansa. Isän kanssa kokonaiset päivätkin menee leppoisasti, mutta silti sitä jännittää, että miten ne pojat pärjää kotona ja mitäs sitten kun se tarhaan lähteminen tapahtuu? Kumpi itkee enemmän, äiti vai poika? Eniten minua mietityttää se, että aika, jonka voimme olla päivittin yhdessä, käy todella vähiin. Veljeni tytär nukahti tarhaan lähtemisen jälkeen aina kuuden aikaan illalla. Hänet haettiin tarhasta noin neljältä, joten ei siihen montakaan aktiivista tuntia yhdessäolemiselle jäänyt. Kai siihenkin kuitenkin vain tottuu ja onneksi on viikonloput. Monet äidit ovat myös sanoneet, että äitiys on tehnyt työskentelystä todella tehokasta. Kotia on kiire, ja töissä vietettävät tunnit käytetään todella tehokkaasti hyödyksi, jotta saa tehtyä mahdollisimman nopeasti työnsä.

DSC_0383

Nautitaan nyt kuitenkin viimeisistä viikoista ja kuukausista kotona. Ehkä ei vielä pidä stressata asiaa. Ajatuksiin töihin palaaminen kuitenkin nousee aina silloin tällöin. Jospa nämä tomaatit ehtisivät kypsyä ennen elokuunloppua ja töihin palaamista vaikka Kuopion sää ei todellakaan vaikuta ennusteiden mukaan mitenkään lämpöiseltä! Tänään on kuitenkin hauska ilta tiedossa. Savolaiset blogaajat ovat järjestäneet tapaamisen ja meitä on kokoontumassa melkein neljäkymmentä blogaaja hyvän ruoan ja blogaamisen merkeissä. Palataan!