Yhteistyössä Apteq:n kanssa

DSC_0020

Hampaiden hoitaminen ja harjaaminen lienee jokaiselle meistä aika arkista ja rutinoitunutta puuhaa. Hammasharja tarttuu käteen aamuisin ja iltaisin. Ehkä joskus jopa hammaslankakin. Purkka maistuu silloin tällöin ruoan päälle, ja sen tiedetään vähentävän happohyökkäystä. Näin minä olen ainakin toiminut. Hammaslanka tosin on jäänyt aika vähille. Kerran vuodessa olen (tosin en nyt puoleentoista vuoteen) raahautunut kutsuttuna hammaslääkäriin. Tämä oli edellisen työpaikkani superetu, jota ikävöin tällä hetkellä. Nyt pitäisi ottaa itse puhelin käteen ja kilauttaa kunnalliselle hammaslääkärille. Ei ole ensimmäisenä ollut mielessä.

Elämäntapamuutoksemme myötä en ensin meinannut löytää suomalaisia hammashuoltovälineitä. Hammastahnaa kyllä löytyi marketista lapsille ja aikuisille, mutta kokonaisvaltaista tuoteperhettä en itse löytänyt. Onneksi eräs ihana lukijani vinkkasi minulle kuopiolaisesta Apteq:sta. Apteq valmistaa muiden tuotteiden ohella Apteq plus suunhoitotuotteita. Tuoteperheeseen kuuluu kaikki tarvittava suun- ja hampaiden terveydestä huolehtimiseen. Olen testaillut tuotteita nyt muutaman viikon, ja taas olen päässyt toteamaan sen, että erinomaisilla tuotteilla on helppo muuttaa omia jämähtäneitä tottumuksiaan.

DSC_0046

Opin jo lapsena kotonani pitämään huolta hampaistani. Erityisesti meillä panostettiin säännöllisiin ruoka-aikoihin ja sokerittomaan ruokavalioon. Lisäksi äitini opetti, että hampaat pestään aina aamuisin ja iltaisin. Olenkin selvinnyt koko elämäni melko pienillä hammasoperaatioilla. Yläasteella kävin hammaslääkärissä ja mietin tuolissa istuessani, että miten tämä voi sattua näin paljon? Kyyneleet vain valuivat ja puristin penkistä niin paljon kuin pystyin. Lääkäri ei sanonut minulle mitään ja koneet vain huusivat. Kun hammaslääkäri oli valmis, hän tokaisi minulle, että ”sinähän reipas tyttö olet kun ei tarvinnut edes puudutusta laittaa”. En saanut sanottua mitään kun suuhuni koski niin paljon. Mietin vain jälkikäteen, että olisi tietenkin ollut ihan mukavaa jos minulle olisi a. kerrottu, että hampaani porataan ja b. minulta olisi kysytty haluanko puudutusta? Minulle tuli kauhea hammaslääkärikammo tämän jälkeen. Seuraavan kerran uskaltauduin hammaslääkäriin yliopiston toisena vuotena ja reikähän siellä hampaassa oli. Kerroin edellisestä kokemuksestani lääkärille ja hän piikitti ystävällisesti puudustusainetta niin paljon, että minulla roikkui huuli vielä seuraavanakin aamuna. Mutta eipähän koskenut! Tuon jälkeen hampaitani ei ole tarvinnutkaan operoida erityisemmin.

DSC_0131

Apteq hammasharja pesee kevyesti käyttömukavuudessaan kaikki aikaisemmin käyttämäni harjat. Harja on valmiiksi todella pehmeä, mutta silti pesutulos on raikas ja puhdas. Aikaisemmin käytössäni olleet harjat ovat olleet todella kovia käyttöönotettaessa, ja joskus harjaaminen on jopa sattunut. Apteqin harjoissa ei sitä ongelmaa ole. Uusia Apteq plus -innovaatioita kehitetäänkin jatkuvasti yhdessä alan ammattilaisten ja apteekkien henkilökunnan kanssa. Apteekin henkilökunta on uusien ideoiden tuottamisessa erittäin tärkeässä roolissa, sillä parhaat ideat syntyvät usein asiakkaiden kanssa toimiessa. Apteqin sivuilla onkin palautelomake, jonka palautetta todella luetaan, ja jonka pohjalta tuotteita todella kehitetään eteenpäin.

DSC_0003

Apteq:in innoittamana olen ottanut jokapäiväisiin rutiineihini suuveden sekä hammaslangan käyttämisen. Hammaslääkärini on muistuttanut minua aina hammaslangan käyttämisen tärkeydestä, mutta jotenkin olen kokenut langan käyttämisen hankalaksi. Apteq:lla on valikoimissaan hammaslankain, jossa hammaslanka on pidikkeen välissä. Niin toimivaa ja käytännöllistä, eikä tarvitse temppuilla hammaslangan kanssa. Toki valikoimista löytyy ihan perusmallinen hammaslankakin niille, jotka ovat sitä tottuneet käyttämään. Sarjan hammastahna ja suuvesi ovat maultaan raikkaita ja itse entisenä Pepsodent-fanina todella ihastuin makuun. Tämä jää ehdottomasti käyttööni!

Vielä muutama vinkki hampaiden oikeaoppiseen harjaamiseen:

  1. Pese hampaita 2 minuutin ajan ja kaksi kertaa päivässä. Jokaiseen hammasneljännekseen tulisi käyttää aikaa 30 sekuntia.
  2. Vältä hampaiden pesua heti syömisen tai juomisen jälkeen, sillä se kuluttaa kiillettä.
  3. Valitse pieni hammasharja, jossa on pehmeä harjasosa. Sähköhammasharjalla harjaus on usein tehokkaampi kuin käsikäyttöinen harja.
  4. Fluoripitoinen hammastahna korjaa hampaan pintaan syntyneitä vaurioita ja vahvistaa hammaskiillettä. Herneen kokoinen nokare riittää.
  5. Aseta hammasharja 45 asteen kulmaan hampaan pintaa ja ientä vasten, harjaa pienin liikkein ja aloita ensin sisäpinnoista, sitten ulkopinnoista ja harjaa viimeiseksi purupinnat.
  6. Älä unohda kielen pintaa! Se voi aiheuttaa esimerkiksi pahanhajuista hengitystä.
  7. Muista välttää liian kovaotteista harjausta, jotta et vahingoita ikeniä! Jos huomaat hammaspesun yhteydessä verta, voi kyse olla ientulehduksesta. Paikallisen ientulehduksen voit hoitaa itse kiinnittämällä huomiota parempaan hammashygieniaan, mutta jos ongelma jatkuu, kannattaa ottaa yhteyttä suuhygienistiin tai hammaslääkäriin.
  8. Älä unohda hammasvälejä, sillä myös niiden puhdistus on tärkeää terveydellesi. Ienvälien puhdistamisella ehkäiset esimerkiksi ientulehdusta, jossa ikenet ovat kipeät ja vuotavat verta. Hammasvälien puhdistukseen on erilaisia harjoja ja lankaimia, joista voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon yhdessä suuhygienistin kanssa.

DSC_0132

Puhtaat hampaat ja kauniin hymyn saat Apteqin tuotteilla. Apteqin tuotteita löytyy puolestaan apteekeista. Hae omasi!