Kaupungit ovat tyhjinä ja kansa nauttii Juhannuksesta mökeillä. Niin mekin olemme tehneet aina aikaisemmin. Viime Juhannus oli poikkeus poksahtavan vatsani takia. Tänä Juhannuksena oli pakko maalata taloamme. Talkoot ovat siirtyneet viikko viikolta huonojen säiden takia. Mökille olisi ollut ihana mennä, mutta oli vain otettava pensseli käteen ja ruvettava hommiin. Aatto meni maalatessa, onneksi ehdimme kuitenkin hieman nauttimaankin.

DSC_0083

Little Boy Finland täyttää ensi viikolla vuoden. Otin pienen varaslähdön juhlahumuun ja harjoittelin täytekakun tekoa. Hassua, että vaikka olen leiponut aika lailla, niin koskaan minun ei ole tullut leivottua täytekakkua. Oli jo siis aikakin. Olin saanut päähäni, että minun täytyy leipoa kerroskakku vadelmanmakuisena. Löysinkin todella ihanan ohjeen Maku.fi-sivustolta. Ulkonäöllisesti lopputulos ei aivan vastannut esimerkkiä, mutta maku oli huumaava. Onnistuin! Minua aina naurattaa kun ohjeissa on valmistusaika. Tämänkin kakun olisi pitänyt valmistua 45 minuutissa. Minä sain kuitenkin tuhrattua kakkuun aikaa useamman tunnin. Jamie Oliver on kunnostautunut oikein useamman kirjan verran luvaten nopeampaa nopeampia ruokia. Ostin kerran Jamie Oliver 30 minuuttia-kirjan. Jokaisen kirjan aterian pitäisi valmistua 30 minuutissa. Minulla on aina mennyt aterioiden valmistukseen ainakin puolitoista tuntia. Missä vika siis?

DSC_0148

DSC_0173

DSC_0090

DSC_0143

DSC_0127

DSC_0155

DSC_0170

Huomenna jatkuu taas maalausurakat! Ja ensi viikolla sitten esittelen lopputulosta täällä. Ihanaa ja rentouttavaa Juhannuksen jatkoa!

DSC_0202

Uudet potut, lohta!
Vasta heiluu kohta!
Aurinko, tuuli ja vaahtopäät.
Teillekin iloisat Juhannussäät.