DSC_0060Joskus sadepäivät ovat oikeasti tosi jees. Tänään Savossa tuli vettä niin, että kadut lainehtivat. Minua se ei oikeastaan haitannut, koska huomenna on pojan 1-vee juhlat. To do-listalla oli kaupassakäynti, siivoaminen, leipominen ja koristelu. Sain käytyä kaupassa ja leivottua. Siivoamisessa upposin niinkin olennaiseen puuhailuun kuin keittiönkaappien siivoamiseen. En ole mikään maailman pedantein ihminen siivoamisen suhteen, mutta keittiönkaappien epäjärjestys häiritsee minua suuresti. Viikonloppuna saan vielä Helsingistä asti ystäviäni vierailulle useammaksi yöksi, joten kaappien on luonnollisesti oltava siistejä. Aamulla sitten imuri ja luuttu kouraan ennen juhlia. Huomenna tulevat ystävät ja torstaina Savon sukulaiset kakkua syömään. Kolmannet juhlat järjestämme muutaman viikon päästä Jyväskylässä yhdessä siskoni lapsen, eli poikani serkun kanssa. Onkin isot ja ihanat juhlat tulossa. Teemana on jätskibaari.

Sadepäivänä ei tarvitse siis heittäytyä toivottamaksi. Aina löytyy varmasti muutama kaappi tai laatikko, jotka kaipaavat siivousta ja järjestelyä. Sadepäivänä voi myös suunnata uimahalliin, museoon, ostoksille (Matkus oli tänään ihan täynnä), lukea kirjaa, haaveilla auringosta ja leipoa! Kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä helppoa sitruunakakkua ja saada kesän tuoksu kotia. Huumaava tuoksu, huomenna testataan maku!

DSC_0092Huomenna meillä on juhlamenussa porkkanamuffineita, brita-ja sitruunakakkua, karkkeja sekä keksejä. Keksit ja karkit ostin ihan kaupasta, olisi ollut muuten liian hc-meininkiä. Minulla ei ollut myöskään kakkulautasta, joten ostin sellaisen. Anoppi saa vihdoin takaisin omansa.

DSC_0238

Sade keskeytti maalausurakamme tältä päivältä sekä huomiselta. Huomenna on luvassa kesän ensimmäiset ukkoset. Onneksi on enää muutama lauta maalaamatta. On kyllä ollut ihan huippuporukka auttamassa urakoinnissa! Maalaustalkoopostausta tiedossa tällä viikolla siis! Sade toi kuitenkin jotakin positiivistakin, nimittäin talomme rakentanut kirvesmies pirautti ja ilmoitti, että nyt olisi täydellinen päivä tapetoinnille. Tapetointi on jo ihan loppusuoralla. Huomenna saamme koko urakan ja sisustuksen päätökseen. En malttaisi odottaa lopputulosta! Ihana saada väriä ja syvyyttä meidän muuten niin valkoiseen taloon!

DSC_0068

Huomenna juhlitaan ja nautitaan taas sateesta!