DSC_0439

Avainlipun 50-vuotis juhlakiertue saapui eilen Kuopioon. Aivan kaupungintalon edessä on Avainlippu-kontti, jossa voi käydä ihastelemassa suomalaista työtä sekä Avainlippu-yritysten tuotteita ja palveluita. Kontti on torilla vielä tämän päivän aina kello 18.00 saakka. Iltapäivällä paikalla on kello 15.00 alkaen Radio Nova sekä suomalaisia artisteja kuten Raappana. Menoihin mukaan siis! Kontissa voit käydä osallistumassa arvontaan, päävoittona 3.000 euron lahjakortti Topi-keittiölle!

DSC_0294

DSC_0295

Suomalaisen Työn Liitto luovutti eilen Kuopion kaupungille Avainlipun ja kannusti kaupunkia käyttämään kaikessa mahdollisessa suomalaista osaamista ja lähialueen palveluita. Kuopio on kotikaupunki monella Avainlippu-yritykselle kuten Best-In-tuoteperheelle. Best-In Oy on kuopiolainen koiranruokien valmistukseen erikoistunut yritys, joka luottaa vahvasti kotimaisuuteen niin raaka-aineissa kuin valmistuksessakin.

DSC_0311

Tänään kontilla on tarjolla marttojen keittämää kahvia sekä kotimaista ja kuopiolaista Truben leipomaa pullaa. Oli kyllä herkullista! Kahvi se vaan maistuu aina niin hyvälle torilla ja tietenkin ulkona. Little Boy Finland rakastui kontissa esillä oleviin Helsingin Villasukkatehtaan nalleihin. Leikkiä olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa.

DSC_0329

DSC_0321

Torillla oli muutenkin taas paljon ihmisiä. Lomailijat nauttivat ruoasta, herkuista ja torin tuoreista antimista. Itse ostin mansikoita ja nautiskelin niitä Kauppahallin edustalla. On hienoa asua kaupungissa, missä on näin eloisa tori! Kuopion torilta saa myös Avainlippu-taimia. Palonimen taimisto kasvattaa taimia Suonenjoella. Käypä kurkkaamassa torilla heidän mahtavaa tarjontaansa!

DSC_0441

Suomalaisen Työn Liiton tekemän Avainlippu-kyselyn mukaan Pohjois-Savolaiset ovat ylpeitä erityisesti alueella perustetuista, yhä alkusijoillaan toimivista ja maailmalla mainetta niittävistä yrityksistään. Tällaisia ovat esimerkiksi paalutuskonevalmistaja Junttan Oy ja metsäkonevalmistaja Ponsse Oyj. Myös Tahkon matkailualue palveluineen herättää vastaajissa ylpeyttä samoin kuin äänentoistolaitteistaan tunnettu iisalmelainen Genelec Oy. Tuliaisiksi paikkakunnalta vastaajat suosittelevat paikkakunnan tunnettuja ruokatuotteita kuten kalakukkoja ja lihapiirakoita, Lignell & Piispasen juomia sekä Petrifunin paitoja.

Mitä sinulle tulee mieleen kuopiolaisista yrityksistä?

DSC_0427

Nyt vain suunta kohti Kuopion toria ja Avainlipun-konttia!