Vihdoin se kesä tuli! Ihanaa! Tänään ollaan vain chillattu pienen miehen alun kanssa ja nautittu ystävien seurasta. Naapurin rouva täytti 24-vuotta ja hän kutsui meidät kahvittelemaan. Ihan uskomatonta miten täällä Savossa on helppo tutustua ihmisiin ja saada ystäviä. Toki vika voi olla minussakin, mutta pääkaupunkiseudulla ystävystyminen ei ollut niin yksinkertaista kuin täällä. Olen puolentoista vuoden aikana tutustunut Savossa enemmän ihmisiin kuin seitsemän vuoden aikana pääkaupunkiseudulla. Aikuiset ovat täällä vähän kuin lapset; ”moi, voit sä olla”. Ja täällähän ollaan! Itse kun olen jo ikäloppu (31-vuotta), niin minua jaksaa ihmetyttää, miten nuoret rakentavat täällä itselleen omakotitaloja? Meillä ei olisi ollut ikinä mahdollisuutta toteuttaa omakotitalohaavettamme pääkaupunkiseudulla. Ei ainakaan kovin järkevällä työmatkalla. Toki kehyskuntiin olisi voinut olla varaakin muutta, mutta ei välttämättä kehä kolmosen sisäpuolelle. Toiset naapurimme ovat 21- ja 24-vuotiaita. Itse valmistuin yliopistosta 24-vuotiaana ja eipä silloin olisi ollut mitään mahdollisuutta alkaa rakentamaan taloa.

DSC_0414

DSC_0421

DSC_0400

Nyt on pakko avautua huonosta palvelusta. Tilasin noin neljä viikkoa sitten mieheni kanssa nettikaupasta suomalaiset juoksulenkkarit. Päädyimme nettikauppaan, koska emme löytäneet lenkkareita Kuopiosta kivijalkakaupoista. Kiersimme vielä kohtalaisen monta kauppaa tuloksetta. Kun teimme tilauksen, tilasimme vahingossa väärän kokoiset kengät. Teimme asiasta heti ilmoituksen ja ”reklamaation” sähköpostitse. Emme saaneet mitään vastausta ja luulimme asian olevan kunnossa. Kenkien tuleminen vei yllättävän pitkään. Yli viikon. Haimme kengät postista ja kappas, kengät saapuivat väärässä koossa. Oma moka siinä mielessä, että olisi tietenkin pitänyt soittaa ja varmistaa, että onko sähköpostimme noteerattu. Toisaalta mietityttäää mikä sähköpostien rooli on, jos niitä ei lueta ja yritys kuitenkin ilmoittaa sivuillaan sähköpostiosoitteen, johon voi olla yhteydessä ongelmatilanteissa. Soitimme yrityksen asiakaspalveluun ja saimme palvelua. Tosin på svenska. Meille sanottiin, että voimme palauttaa kengät Helsinkiin. Asumme Kuopiossa. Saimme osoitteen minne lähettää kengät ja maksoimme postimaksun 24 euroa ja risat. Kesti yli kaksi viikkoa ennen kuin saimme ilmoituksen postista, että meille on saapunut paketti. Innosta hihkuen ja lenkki mielessä suuntasin postiin hakemaan oikeankokoisia lenkkareita. Paketissa oli lunastusmaksu 7,90 €, jota emme onneksi joutuneet kuitenkaan maksamaan. Kotia päästyämme huomasimme, että saimme takaisin samat kengät kuin mitkä lähetimmekin. Nyt olemme soittaneet ja lähettäneet sähköpostia yritykseen ja kukaan ei vastaa meille. Arvaa vain ottaako päähän! Onhan noita isompiakin ongelmia, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun olen koskaan törmännyt minkäänlaisiin ongelmiin nettikaupassa. Ja vielä suomalaisessa sellaisessa!

DSC_0403

DSC_0470

DSC_0475

Onneksi naapurin rouva oli ”leiponut” järettömän hyvän synttärikakun. Pohjana toimi vesimelooni ja päällä oli hieman soijakermavaahtoa sekä hedelmiä. Ihanan raikasta ja sopi täydellisesti hellepäivään! Aina ei tarvitse syödä niin rasvasta ja sokerista. Varsinkin kun viimeiset viikot ei ole tullut tehtyä muuta kuin syöpöteltyä. Ja sunnuntaina on pojan synttärikemut numero kolme, joten sokerihumala jatkuu! Minä kärsin tällä hetkellä ihan hervottomasta sokerikoukusta. En muista päivää viimeisiltä viikoilta milloin en olisi syönyt sokeria. Tänäänkin on mennyt salmiakkia. Huomenna pitäisi leipoa sunnuntain synttäreille, ja sunnuntaina on sitten synttärit. Minä kun leivon, niin en osaa olla napsimatta. Ja kulhohan on aina kaavittava. Monesti taikina on se paras osa kaikesta! No ehkä sitten maanantaina…..

DSC_0564

Muuten tämä viikko meni muun perheenjäsenten kuin minun osalta vatsataudissa. Vielä olen ainakin toistaiseksi säästynyt. Eilen jäi Avainlipun toritapahtumakin kokematta kun passailin kotona. Mamman paikka on tietenkin kotona tällaisina hetkinä. Olitko sinä torilla konsertissa? Ja hei, meidän nurmikko kasvaa jo!!

DSC_0575

Kesäterveisin Little Boy Finland! Ihanan aurinkoista viikonloppua kaikille!