DSC_0028

Viikon mittainen hiljaisuus täällä blogissa päättyy nyt. Viime viikolla Savossa satoi taas jälleen koko viikon. Emme tehneet oikeastaan mitään. Siivoilin kaappeja ja järjestelin paikkoja. Odotin kesää ja aurinkoa, mutta ei niitä näkynyt. Ahdistelin töihin palaamista ja toisaalta iloitsin siitä. On jotenkin todella ristiriitaiset tunteet töihin palaamisen osalta. Ahdistaa kun aika pojan kanssa on ohi. Onhan sitä illat ja viikonloput, mutta kuitenkin. Mieheni taas iloitsee. Hän jää kotia ja saa viettää aikaa pojan kanssa ja kotona. Luultavasti minulle käy kuitenkin niin, että työ imaisee minut mukaansa ja ahdistus unohtuu. Toivottavasti ainakin. Onneksi on vielä kuusi viikkoa aikaa ja yhteinen kesäloma mieheni kanssa ennen töihin palaamista. Ja toisaalta ei ehkä edes pitäisi vielä miettiä koko asiaa. Minä vain tuppaan miettimään ja pohtimaan asioita aivan liikaa. Pitäisi vaan murehtia yhden päivän murheet kerralla. Murheista puheenollen, pesin eilen illalla väsyneenä pyykkiä. Laitoin mieheni Iphonen koneeseen vaatteiden mukana ja arvaatte varmaan mitä kävi? No sehän meni rikki! Vakuutusyhtiö onneksi korvaa, mutta ei tietenkään kokonaan ja omavastuuosuuskin tulee maksettavaksi.

DSC_0047

Siskollani oli viikonloppuna polttarit ja suuntasinkin perjantaina Jyväskylään. Kävin heittämässä talviturkin pois ennen lauantain juhlia ja aikaista herätystä. Jyväskylän Muuratsalossa on aivan ihana pieni lampi keskellä metsää. Vesi oli jo lämmintä ja uimme yli puolituntia. Olimme ainoat ihmiset lammella. Missään ei ollut ketään ja aurinko paistoi. Bongasin valkoisia lumpeita ja ihmettelin luontoa. Täydellistä! Pojat olivat Kuopiossa ja minä sain oman pienen irtioton. Sunnuntaina oli kyllä jo aivan kauhea koti-ikävä ja aamulla suuntasinkin kotia heti aamiaisen jälkeen. Olen ollut aina kova ikävöimään milloin mitäkin. Talvella ikävöin kesää, kesällä talvea, maanantaina perjantaita, kotona ollessani ulkomaille ja ulkomailla kotia. En tiedä kertooko ikävöintini enemmän siitä, että en osaa nauttia tässä ja nyt elämästäni, vaikka kovasti sitä yritänkin?

DSC_0160

DSC_0154

DSC_0202

DSC_0113

Polttarit koostuivat hyvästä ruoasta, musiikista ja yhdessäolosta. Polttarisankari on todellinen musiikkitalentti ja veimme hänet oikeaan studioon levyttämään. Olipa hieno ja uusi kokemus! Aloitimme aamun sankarin luona omatekoisella brunsilla ja sieltä suuntasimme muutaman rastin kautta studiolle. Studion jälkeen herkuttelimme ravintola Bohossa. Todellinen helmi Jyväskylässä, jossa ravintolat ovat aikaisemmin olleet aikalailla ketjuravintoloita.

DSC_0178

DSC_0718

Ilta päättyi lavatansseihin. Päätimme kokeilla jotain uutta ja erilaista. Ainakin meidän porukalle! Sankari tykkäsi ja pääsimmekin pyörähtelemään lavalle. Itsehän en osaa tanssia mitään tansseja laisinkaan. Jätin wanhojen tanssitkin aikoinaan väliin onnettoman rytmitajuni takia. Tanssipaikan seinällä oli kyltti, jossa oli jaoteltu miesten- ja naisten haku kellonaikojen mukaan. Oli hauska seurata miten ihmiset hakivat toisiaan tansseihin ja tanssivat. Tanssi näytti melkoiselta urheilulta ja salin reunoilla oli isoja vesitankkeja, joista ihmiset kävivät tankkaamassa biisien väleissä. Entinen työkaverini kävikin tansseissa ihan urheilumielessä!

Oletko sinä kokeillut?