DSC_0994

DSC_1000

Piipahdin torilla kesäkeiton maku suussa. Olen koko kesän haaveillut herkullisesta kesäkeitosta torin antimista. Kesäkeitto on sellainen ruoka, että se todella jakaa mielipiteet. Ala-asteella muistan syöneeni kesäkeittoa naama happamana. Pojat varsinkin keskittyivät kesäkeittopäivinä näkkileivän syömiseen. Vasta vanhempana olen todella rakastunut kesäkeittoon. Toki tuoreilla kauden kasviksilla voi olla osuutta asiaan. Onhan se ihan eri asia syödä kauden kasviksia kuin pakastevihanneksia. Keitto pitää valmistaa rakkaudella tuoreista suomalaisista antimista. Silloin keitto todella maistuu kaikista parhaimmalle. Mars torille siis herneitä, sipulia, porkkanaa, kukkakaalia, naurista ja perunoita ostamaan. Mistä raaka-aineista sinun kesäkeittosi syntyisi?

DSC_0894

DSC_1004

DSC_1008

Porkkanoita

Perunoita

Herneitä

Kukkakaalia

Sipulia

Nauriita

Täysmaitoa

Kermaa

Suolaa ja sokeria

Voita

DSC_0825

DSC_0837

Ohjeen otin omasta päästä. Kuulotin sipulin voissa, lisäsin maidon, kerman, suolaa, sokeria, pippuria ja kuoritut kasvikset. Nyt vain odotellaan lopputulosta ja keiton koon perusteella sitä syödään useampi päivä. Onneksi mieheni tykkää ja sopii myös pojallemme. Nam nam! Joko tekee mieli?

DSC_0856

Terveellistä sunnuntaita!