DSC_1027

Sato on todella parhaimmillaan. Isäni sanoi, että hän ei ole eläissään nähnyt tällaista mustikkasatoa. Mustaa kultaa, suomalaista superfoodia, elämän elixiriiä, nyt sitä riittää kaikille. Sanko ja poimuri käteen ja mars metsään! Metsässä on muuten ollut poikkeuksellisen paljon poimijoita. Paikkoihin, joissa en ole aikaisempina vuosina nähnyt muita poimijoita, on ilmestynyt minun lisäkseni muitakin mustan kullan etsijöitä. Iloista oli nähdä nuoria ja lapsiakin metsässä. Olemme siis todellisia trendsettereitä, sillä viime viikolla luin lehdestä, että mustikanpoiminta on edelleen suosituinta yli 60-vuotiaiden keskuudessa.

DSC_1029

DSC_1024

DSC_1049

DSC_0879

DSC_0836

Tarttuipa metiköstä muutama kanttarellikin matkaan. Kermaa, voita, sipulia ja suolaa kaveriksi. Yhdistelmä, jota ei voita mikään! Vaikka niinhän sitä sanotaan, että kengänpohjakin maistuu hyvälle kun on tarpeeksi voita ja kermaa kaverina!

Joko sinulla on pakastin täynnä suomalaisia marjoja?