Heinäkuu on yleensä suomalaisten elämässä kuukausi jolloin tapahtuu. On loma, tapahtumia, matkoja, juhlia ja tietenkin ihana aurinkoinen kesä. Meidän perheessä heinäkuu oli jotenkin poikkeuksellisen hiljainen ja ennakoitua rauhallisempi. Kesän alussa mietin, että heinäkuussa touhutaan ja tehdään paljon kaikkea. Mites kävikään? Kesäkuun pihanlaitto ja maalausprojekti söi sen verran mehuja, että heinäkuu on mennyt melkeinpä palautuessa. Ehkä huono kelikin on tehnyt omansa, mutta ei ole kyllä tullut oikeastaan käytyä missään tai tehtyä sen kummempia. Kamera ja blogikin ovat olleet aika hiljaisia. Uusi kuukausi ja uudet kujeet siis tiedossa! Lyhyt heinäkuun kertaus ennen elokuuhun siirtymistä on kuitenkin paikallaan. Katsotaanpa mitä heinäkuussa tapahtui käänteisessä kronologisessa järjestyksessä.

DSC_0861

DSC_0844

DSC_0839

Perjantaina suuntasimme heinäkuun lopuksi Savonlinnaan oopperajuhlille. Työpaikkani juhli 10-vuotiasta taivaltansa ja kävimme katsomassa Toscan oopperajuhlilla. Kokemusta on jotenkin vaikea kuvailla, koska adjektiivit mahtava, ihana, mieletön ja muut vastaavat tuntuvat jotenkin laitteilta kuvauksilta kokemastani. Olen todella vaikuttunut ja en oikein vieläkään osaa kuvata kokemaani. Täytyy ehdottomasti lähteä vielä uudestaankin. Varmasti omansa kokemukseen toi oopperan upeat puitteet.Ennen oopperaa nautimme ihastuttavia herkkuja linnan lähettyvillä ravintola Linnankrouvissa.

DSC_1027

DSC_0825

Koleasta heinäkuusta huolimatta nautimme paljon suomalaisia kesäherkkuja. Tuoreet kasvikset ja marjat ovat kuuluneet joka päivä ruokapöytäämme. Jäätelöä ja muita sokerisiaherkkuja unohtamatta. Sokeria on tullut nautittua ehkä liikaakin. Mansikan ja mustikan poiminta sekä säilöntä jatkuvat vielä tälläkin viikolla. Kohta alkaa myös vattuaika ja sienestämäänkin pääse jo! Minun saaliini oli aika heikko, mutta ensimmäiseksi kanttarellisaaliiksi ihan kohtalainen.

DSC_0829

Savonlinnan lisäksi matkustimme yhdessä myös Poriin. Pori teki meihin myöskin vaikutuksen. Toki Jazzeilla oli oma vaikutuksensa kaupungin tunnelmaan, mutta kaikkinensa Pori vaikutti kauniilta ja viihtyisältä paikalta. Ensi vuonna ajattelimme ehdottomasti lähteä uudestaan Poriin ja jazziakin olisi mahtavaa päästä kuuntelemaan. Reissu voisi olla aikuisten oma, niin pääsisi kuuntelemaan myös Areenan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Yritimme nytkin käydä yhdessä koko perheen voimin, mutta Little Boy Finland ei ollut aivan niin vaikuttunut energiateollisuuden tulevaisuuden näkymistä kuin äitinsä!

Karoliina_Partanen_Avainlippu50v

Porin lisäksi minä käväisin myös Jyväskylässä siskoni polttareissa. Eli onhan tässä heinäkuun aikana nyt jotakin kuitenkin tapahtunut! Mieheni ja poikani olivat kipeänä heinäkuun ensimmäisen viikon, joten kuukausi vain ehkä tuntui lähtevän hieman verkkaisasti liikkeelle. Lomamielialaan on vaikuttanut ehdottomasti kohdallani se, että kesä ei oikein ole lähtenyt kelien puolesta käyntiin. Monille ihmisille auringonpaiste ei vaikuta lomamoodiin mitenkään, mutta minä olen niitä ihmisiä, joiden mielestä ilman aurinkoa ei ole lomaa eikä kesää. Mieheni jäi viikko sitten kesälomalle ja tässä nyt kovasti pohdimme mitä tehdä?? Minulla alkaa kolmen viikon päästä maanantaina työt ja sitä ennen olisi kiva tehdä jotakin kesäjuttuja. Rannalla ja mökillä olemme käyneet koko kesän aikana tasan nolla kertaa. Jyväskylässä heitin kuitenkin talviturkin pois ja tuohon lampeen taisi myös päättyä tämän kesän uinnit!

DSC_0040

DSC_0160

Ai niin ja heinäkuussa vietin aikaani myöskin crosfitt-salilla yhteensä kaksitoista iltaa. Aloitin crosfittin on ramp-kurssilla ja nyt olisi tarkoitus jatkaa harrastusta. On muuten koukuttava laji! Parasta harrastuksessa on sen sosiaalisuus sekä se, että tunneilla on aina valmentaja mukana. Entinen kilpaurheilija herää taas henkiin sisälläni! Nautitaan nyt kuitenkin elokuusta ja kelistä huolimatta pitää yrittää touhuta ja nauttia. Minäkin olen nyt virallisesti lomalla, hoitovapaat on ohi!