DSC_0933

Yhteistyössä kosmetologi Marlenan sekä EkoPharman Professionaalin kanssa

DSC_0887

Kolme kuukautta hurahti taas pikavauhtia. Kävin toukokuussa kosmetologi Marlenan luona ja aloitin käyttämään EkoPharma Professionaalin suomalaista luonnonkosmetiikkaa. Kirjoittelin ensimmäisestä kerrastani Marleenan luona täällä. Tarkoituksenamme oli tuolloin, että olisin käynyt jo kahden kuukauden jälkeen ensimmäisessä tsekkauksessa, mutta aikataulujen takia ehdin Marleenan luokse vasta viime viikolla. Oi miten olinkaan odottanut tapaamistamme ja kasvohoitoa. Mitä kolmessa kuukaudessa olikaan tapahtunut?

Itselleni suurin yllätys kolmen ensimmäisen kuukauden kokeilussa oli se, että aloin todella hoitamaan ihoani säännöllisesti. Joskus kyllä skippasin aamupesut, mutta hoidin ihoani säännöllisesti ohjeiden mukaan ja kiinnitin huomiota erityisesti ihoni kuorintaan. Kuorinnan tein kaksi kertaa viikossa, käytin kaikkia rasvoja mitä suunnittelimme ihoni hoitoon ja toistin tätä. Aamu- ja iltapesut, kuorintaa, rasvausta. Hieman jännityksellä menin tapaamiseeni ja Marleenan tykö. Mikä olisikaan tuomio?

DSC_0841

Ennen itse hoitoa Marleena tarkasti ihoni ja kommentit olivat seuraavat: minulla on rasvoittuva sekaiho, joten epäpuhtauksia minulla tulee aina olemaan. Kolmen kuukauden luonnonkosmetiikan käyttö ja kuorinta olivat kuitenkin saaneet aikaan sen, että iho oli heleämpi ja hengittävämpi. Iholta oli kuoriutunut pois aiemman synteettisen kosmetiikan aiheuttamat kalvot. Työnsarkaa ihonhoidossa kuitenkin on. Kertasimme elämäntapojani ja yksi asia mikä pitäisi ehdottomasti muuttaa, on syömiseni. Ihonkuntoon vaikuttaa eniten perimä, seuraavaksi se mitä suusta laittaa sisään sekä ihonhoitotuotteet. Perimä minulla on aika huono, aknea on melkeinpä koko perheessä. Suurin ongelmani on kuitenkin syömiseni. Viimeiset kuukaudet ovat olleet minulle melkoisen sokerihuuruista aikaa. Olen itsekin tietoinen siitä, että sokerikoukussa ollaan ja siitä pitäisi päästä eroon. Sovimme Marleenan kanssa, että nyt se loppuu! Tämä viikko onkin mennyt ilman sokeria muutamaa jäätelölusikallista lukuunottamatta. Tuntuu heti, että iho on puhtaampi ja raikkaampi. Samoin yleinen olotila. Minulla on saattanut kesällä olla päiviä, että en ole syönyt kunnon ruokaa ollenkaan, vaan mättänyt mahaani karkkia, jäätelöä ja pullaa. Aika typerää sanoisin! Hoidon aikana Marleena päätti myös vaihtaa hieman käyttämiäni tuotteita ja valitsimme enemmän akneiholle ja sekaiholle tarkoitettua luonnonkosmetiikkaa, joissa vaikuttavina ainesosina toimii arkanhedelmäuutteet ja aloevera. Tuotteet tasapainottavat talineritystä ja poistavat tulehdusta.

DSC_0846

Mutta miten siis hoito eteni ja mitä minulle tehtiin? Ensin iho puhdistettiin ja hierottiin aloeveralla ja eteerisellä sitruunaöljyllä. Puhdistusta seurasi kaksivaikutteinen kuorinta tyrniä sisältävällä kuorinta-aineella. Aine sisältää mekaanisen kuorinnan sekä hedelmähappoja. Kuorinnan jälkeen iho höyrytettiin puhdistavalla eukalyptysöljyllä. Höyrytystä seurasi mekaaninen puhdistus, hieronta jojobaöljyllä ja tasapainottavalla laventeliöljyllä. Laventeli tasapainottaa ihoa sekä rentouttaa. Tuoksu olikin huumaavaa ja tipahdin hieronnan tuoksunnassa jonnekin ihanan rentoutuneeseen lepotilaan. Hieronnan jälkeen ennen rasvausta iholla vaikutti puhdistava ja tasapainottava naamio. Naamion aikana nautiskelin päähieronnasta ja rentouduin entistä syvemmin. Hortoilin jo aivan nukahtamisen rajamailla. Hoidosta on nyt jo viikko, ja iho sekä mieli tuntuu edelleen puhtaalta ja rentoutuneelta. Sanoin miehelleni, että aion käydä jatkossa vähintään 2-3 kuukauden välein ottamassa hieman omaa aikaa kasvohoidossa. Pieni ja tarpeellinen panostus omaan hyväänoloon sekä ihonterveyteen. Marleenalle saakin varattua ajan kätevästi netissä silloin kuin itse ehtii. Kätevää kun ei tarvitse soitella ja sählätä kalenterin kanssa!

DSC_0872

Olen viimeisen parin kuukauden aikana miettinyt miksi minä haluan käyttää luonnonkosmetiikkaa? Luonnonkosmetiikka sanana synnyttää jo sen mielikuvan, mitä luonnonkosmetiikka sisältää, eli luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Minua kiehtoo jotenkin erityisesti se, että hoidan ihoani luonnollisesti ja ihoni aktivoi itse itseään toimimaan. Luonnonkosmetiikan ehdoton plussapuoli on myös se, että se ei kuormita ympäristöä niin kuin tavallinen synteettinen kosmetiikka eikä sitä ole testattu eläimillä.

DSC_0913

DSC_0922

Kosmetiikkaa tuntuu ja näyttää myös luonnolliselta. Luonnonkosmetiikassa ei käytetä synteettisia hajuja, vaan kosmetiikan tuoksut ovat luonnon omia. Minulla on esimerkiksi ollut käytössä EkoPharman sarjasta kosteuttava vadelmalinja ja herkänihon mustaherukkalinja. Tuotteet tuoksuvat, mutta ei niin kuin aikaisemmin käyttämäni tuotteet. Tuoksut ovat aitoja ja ei pistäviä. Luonnonkosmetiikkaan ei lisätä hajujen lisäksi vitamiineja tai muitakaan synteettisiä aineita, vaan kosmetiikan ainesosat ja vitamiinit ovat suoraan luonnosta. EkoPharman tuotteissa vaikuttavat luomumarjoista valmistetut uutteet ja öljyt. Teolliset väri- ja säilöntäaineet sekä ylipesevät kuivattavat aineet puuttuvat kosmetiikasta kokonaan. EkoPharma käyttää esimerkisi säilöntäaineena ruususta ja riisinkuoresta eristettyjä ainesosia ja pesevänä ainesosana on kookoksen oma sokeri. Luonnonkosmetiikassa ei ole myöskään silikonia ja mineraaliöljyjä, jotka synteettisissa tavallisissa tuotteissa vaikuttavat tuotteen koostumukseen. Silikoni ja öljy tekevät iholle kalvoja ja tukkivat ihoa. Minusta nämä ovat sellaisia asioita, jotka kannustavat luonnonkosmetiikan käyttöönottamiseen. Hinta on myös hyvinkin kohtuullinen, jopa halvempi kuin aikaisemmin käyttämäni tuotteet.

DSC_0972

Kiitos Marleena ja EkoPharma Professional! Nyt vain omaa aikaasi varamaan täältä! Kun varaat itsellesi ajan elokuun aikana ja kirjoitat lisätietoihin ”little mrs finland”, saat valitsemastasi kasvohoidosta -20 %:a ja hoidon yhteydessä ostetuista EkoPharman tuotteista -15 %:a. Hoidon voit varata myös muulle kuukaudelle kuin elokuulle, kunhan varaat ajan elokuun aikana!