Olen nyt viimeisten kuuden kuukauden aikana muuttanut kotimme pesuaineet täysin uusiksi. Vasta tämän muutoksemme myötä ymmärsin miten merkkiuskovainen olen ollut ja miten olen aina ostanut samoja pesuaineita. Ei kai siinä mitään väärää sinänsä ole, mutta sen voin paljastaa, että aikaisemmin en käyttänyt laisinkaan kotimaisia pesuaineita muutamaa Kiilto tuotetta lukuunottamatta. Pesuaineiden osalta kaappeihimme on siis ilmestynyt kokonaan uudet sarjat. Olen joutunut testailemaan jonkun verran tuotteita ja löytämään ne omaan makuun sopivat. Jos jotain voisin yleistää suomalaisista pesuaineista niin sen, että suomalaiset selvästi suosivat melko neutraaleja tuoksuja ja trendinä on valmistaa tuotteita herkälle iholle. Pitkä talvi lienee syynä siihen, että suomalaisten ihot ovat koetuksella ja pesuaineiden on oltava mahdollisimman vähän ihoa kuormittavia. Kaupoista löytyy paljon erilaisia suomalaisia pesuaineita ja olenkin nyt löytänyt kokeilun kautta omat suosikit.

picisto-20150813124319-800994

 

Pyykit meillä pestään nykyään Sertolla. Serton pesuteho on mielestäni paras kokeilemistani vaihtoehdoista. Serton tuotteista löytyy aineita erilaisilla tarpeille. Itse käytän eri pesuaineita niin kirjo-, valko-, urheilu- kuin myös tummalle pyykille. Uusimpana kokeiluna ostin valikoimiini sporttivaatteille tarkoitetun aineen. Aine tuoksuu muita vaihtoehtoja hieman voimakkaammalle, joten se pesee urheiluvaatteiden epämiellyttävät hajut paremmin pois. Ennen Sertoa olin hyvin OMO uskollinen ja vasta nyt tajuan miten voimakas tuoksuinen OMO on. Olen muistellut pyykinpesupäiviä ja sitä miten koko talo tuoksui (haisi) aina OMO:lle. Serton tuoksut ovat huomattavasti miedompia, mutta silti riitäviä, jotta pyykki tuoksuu miellyttävälle ja vasta pestylle. Poikamme vaatteet pesen Ole Hyvä Luonnontuotteen sitruunaisella pyykinpesuaineella. Joku saattaa miettiä miksi pesen poikamme vaatteet erikseen, mutta se on vain ollut alusta saakka tapani ja olen panostanut erityisesti siihen, että pesen hänen vaatteensa ekologisilla luonnontuotteilla. Liekö pesuaineen syytä, mutta poikamme iho on ollut koko ajan priimaa. Olemme säästyneet ihottumilta ja ennen kaikkea atooppiselta iholta, mitä pelkäsin sukurasitteen takia.

picisto-20150813132650-118747

 

Minä mietin aina, että ostaako yksi yleispesuaine ja pestä sillä kaikki pinnat vai jokaiselle pinnalle oma aine? Olen päätynyt viimeiseen vaihtoehtoon, eli jokaiselle pinnalle on oltava oma pesuaine. En osaa sitten sanoa, että etteikö yleispesuaineilla saisi kaikki pinnat puhtaaksi, mutta jotenkin minusta on erilaista pestä pintoja sille tarkoitetulla omalla aineella kuin yleispesuaineella. En todellakaan ole mikään siivousintoilija, mutta tässä asiassa intoudun aina ehkä liikaakin. Varmasti kuitenkin erikseen jollekin tietylle pinnalle tarkoitettu aine on kehitetty juuri tuota pintaa varten ja pesutulos on myös sen mukainen.

Keittiössä minulla on Ole Hyvä luonnontuotteen Eukalyptys yleissuihke. Pesujälki on todella priimaa ja eukalyptys peittää kivasti keittiön tuoksuja, varsinkin niitä lattiaan ja pöytään jämähtäneitä pojan ruokia. Ennen minulla ei ollut keittiössä tällaista pulloa eikä oikein tarvettakaan sille, mutta nyt kun pieni mies touhuaa keittiössä ja syö (sotkee), niin tarve pesuaineille on todellinen. Muuten kotimme on pessyt jo pitkään Kiilto Cleanin tuotteet. Uusimpana tuotteena kokeilin laventelin tuoksuista wc puhdistajaa ja tykästyin kovasti. Muitakin tuoksuvalikoimia löytyy ja minä olen käyttänyt erityisesti sitruunaa. Jotenkin Kiillon tuoksut iskevät minuun. Ne ovat oikeasti todella raikkaita. Olen joskus kokeillut joitakin kaikista edullisimpia ulkolaisia tuotteita (Lidlin) ja niisä hajut olivat niin tunkkaisia, että en voinut edes käyttää pulloja loppuun. Minulle aineiden valinnassa pesujäljen lisäksi merkkaa myös tuoksut.

picisto-20150813134502-752334

Tiskeille käytän LV:n tuotteita sekä Ole Hyvä Luonnontuotteen eukalyptys tiskiainetta. LV on valintamme sen takia, että LV:n tuotteet eivät sisällä väri- tai hajuaineita, joten ne sopivat myös miehelleni. Olen siitä iloisessa asemassa, että meillä kotityöt jakaantuvat tasan. Joskus voin jopa sanoa mieheni hoitavan enemmän siivousta kuin minä. Hänen ihoherkkyytensä takia on tärkeää, että tuotteet ovat sopivia myös herkkäihoiselle. Itse rakastan yli kaiken Ole Hyvä luonnontuotteen eukalyptys tiskinpesuainetta. Jos haluat raikkaan tuoksun ja todella hyvän pesujäljen, niin tässä on erinomainen tuote sinulle. Tuotteen tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä, todellisia herkkuja! Ole Hyvä Luonnontuotteet ovat muuten ekologisia ja erittäin luontoystävällisiä.

Puhdasta torstai-iltaa, minä lähden nukkumaan ja odottamaan huomista siivouspäivää!