Aurinkoista sunnuntaita kaikille! Ei varmaan voi tarpeeksi hehkuttaa tätä ihanuttaa, missä saamme nyt kylpeä! Ja koko viikoksi on luvattu samaa keliä. Minun viimeiseksi kotiäitiviikoksi! Sitten alkaa työntohina ja arki palaa elämään. Siitäpä sitten joku päivä lisää enemmän. Tänään kuitenkin suuntasimme Kuopion keskustaan nauttimaan ravintolapäivästä. Kun valmistauduimme lähtöön, tajusin, että enpä ole vallan liikaa esitellyt viime aikoina meidän suomalaisia hankintoja. Toki vaatekaupassa ja muissakin kaupoissa on tullut käytyä nyt todella vähän. Kelit ovat olleet sellaiset, että ainakaan kesävaatteita ei ole tarvinnut liikaa ostaa. Ja hoitovapaalaisena on muutenkin joutunut hieman rajoittaa shoppailua. Tällä viikolla meidän piti ostaa pojallemme uudet kengät, mutta ostokassiin päätyikin kengät miehelleni sekä laukku minulle. Poikamme jäi ilman kenkiä ja ainakin toistaiseksi hän kävelee vanhoilla kirpparilöydöillä.

DSC_1045

DSC_1052

Mr Finland sai jalkaansa uudet Pomarin kengät. Minulle ainakin Pomar oli entuudestaan täysin tuntematon, samoin kun monet muut suomalaiset kenkämerkit. Olemme aikaisemmin hankkineet kengät ostoskeskuksista isoista ketjuista. Liian helppoa ja varmaa. Kun tajuaa katsoa hieman ympärilleen, niin löytää kaikkea hienoa ja uutta. Mr Finland tykästyi kovasti Pomarin rentoihin ja jalassa hyvältä tuntuviin loppukesän ja alkusyksyn kenkiin. Minäkin hyväksyin kengät makutuomarina!

DSC_1054

Mieheni oikeassa jalassa on iso v-mallinen arpi. Olimme juuri saaneet talomme valmiiksi ja kannoimme viimeistä muuttokuormaa. Oli pimeää ja mieheni astui vahingossa takapihan kaivoon. Jalka lävisti muoviritilän ja se repi jalan luuhun asti auki. Onneksi appiukko oli meillä ja hän taisi tietää, että jos minä näen haavan, siitä ei hyvää seuraa. Hän avasi oven ja kysyi kylmän rauhallisesti: ”Karoliina olisiko sinulla vyötä jossakin lähellä?”. Minä kipaisin vyön ovelle ja tajusin samalla, että nyt on käynyt huonosti. Sairaalareissuhan siitä seurasi ja muutaman viikon sairasloma. Jouluun valmistauduttiinkin hieman erilaisissa tunnelmissa sängyn pohjalla. Onneksi jalka kuntoutui hyvin ja sinänsä pääsimme vähällä. Melkoinen arpi tuosta kuitenkin jäi. Mutta mitäs olet mieltä suomalaisista Pomarin kengistä?

Suomalaisiin kenkiin voi tutusta enemmän täällä.  Toki monia muitakin suomalaisia valmistajia on. Kokosin pienen kollaasin suomalaisia miesten kenkiä, jotka voisivat päätyä Mr Finlandin kenkäkokoelmaan (hyvin pieneen sellaiseen). Olen katsellut tässä myös itselleni syksyksi ja talveksi kenkiä, mutta niistä lisää myöhemmin. Sen verran voin kuitenkin tässä vaiheessa mainita, että miehille löytyy kenkiä paljon paremmin. En ole vielä törmännyt hirveän moniin ”nuorekkaisiin” suomalaisiin naisten kenkiin. Matalapohjaista, moniväristä ja perus kävelykenkää kyllä löytyy. Korot, trendit ja näyttävyys ei tunnu oikein olevan suomalaisten naisten kenkien suunnittelun ohjaavatekijä. picisto-20150816083822-503768

 

1. Saint Vacant Chealsea Black 2. Leslie Camel Canvas 3. Derby Granate Red 4. Topman 5. Topman 6. Topman

7. Pomar 8. Pomar 9. Pomar

Paidan Mr Finland löysi Petrifunilta. Olimme menossa ostamaan siistimpää kauluspaitaa, mutta ostimmekin jotain aivan muuta. Yllätyimme iloisesti Petrifunin nuorekkaasta kokoelmasta. Hyvin istuvaa ja iloisen väristä. Muutamia paitoja Mr Finland ostikin ja tässä tosiaan yksi niistä!

Mitäs pidät?