DSC_1143

Eilen vietettiin taas koko Suomessa ravintolapäivää. Minun mielestäni ravintolapäivä on yksi parhaista ideoista pitkään aikaan. Ei byrokratiaa, sääntöjä, lippuja, lappuja ja luvan pyytämistä. Jokainen saa tehdä, kokea, nauttia ja valmistaa sekä tarjoilla juuri sitä mistä rakastaa. Yksi mieleenpainuvimmistani ravintolapäiväkokemuksistani oli käydä syömässä ihanien iranilaisten naisten valmistamaa perinteistä iranilaisruokaa muutamia vuosia sitten. Ilman ravintolapäivää en olisi luultavasti saanut kokea Iranin perinneruokaa milloinkaan. Kuopiossa oli eilen paljon liikkeellä ihania kokkeja ja tietenkin mahtavia savolaisia. Aurinko paistoi, oli lämmintä ja suut olivat hymyssä. Sekä ehkä hieman sokerissa. Ainakin meidän perheellä.

DSC_1096

DSC_1122

Me aloitimme päivän makealla Cafe Bebe ja Paakkelsissa. Kahvilaa pyöritti noppasoppablogin Nanna ja inkiväärihilloblogin Päivi. Minähän uhosin täällä blogissa, että sokerinsyöminen saa riittää ja kosmetologini kannusti minua vähentämään sokerinsyöntiä. Nyt on synnintunnustamisen aika, eli ihan putkeenhan tuo kuningasidea ei ole mennyt. Viime viikolla taisi olla peräti yksi päivä, jolloin en syönyt sokerisiaherkkuja. Viikkoon mahtui mustikkakukkoa, mustikkapiirakkaa, jäätelöä, karkkia, ravintolapäivän herkut, muutamat keksiöverit ja kuivakakkua. En ala nyt pohtimaan tätä sokerikoukkuani sen enempää, mutta jotain olisi tehtävä!

DSC_1113

DSC_1117

DSC_1126

Me maistoimme macaronsseja, kaiken makuisia donitseja sekä suklaajuustokakkua. Parasta oli ehdottomasti macaronssit. Nanna ilmoitti, että hän leipoo niitä jatkossakin tilauksesta. Voi kun en olisi kuullut tätä! Olen aivan hullu macaronsfani ja voin kertoa, että en ole koskaan syönyt näin hyviä macaronsseja jos ei lasketa Ladureen aitoja alkuperäisiä. Maut ja koostumus olivat todella kohdillaan. Nannan yhteystiedot löydät noppasoppablogista, jos haluat joskus herkutella hänen macaronsseilla tai miksei muillakin herkuilla. Donitsit ja suklaakakku upposivat ilman nikottelua nekin. Viskidonitsi oli minun suosikkini, mieheni ihastui sitruunavalkosuklaaseen. Minä niin toivoisin näkeväni Päivin ja Nannan tuotoksia pysyvämminkin Kuopion kahvilascenessä. Ehkäpä naiset?

DSC_1139

Kun olimme syöneet ”alkupalat” nautimme pääruoan päkstagella. Minä valitsin burgerin, mieheni ribsit ja ystävät maistoivat kanttarellikeittoa. Tulimme noin tunti avaamisen jälkeen ja taisimme saada melkein viimeisen keittoannoksen. Kanttarellit taitavat mennä muodossa kuin muodossa aina kuumille kiville ja soppa olikin todella maukasta. Minun burgerini meinaisi viedä kielen ja mieheni tilasi vielä hampparin ribsien jälkeen. Maistoimme myös itse tehtyä jääteetä ja tämän kesän hittiä vesimelonijuomaa.

DSC_1151

DSC_1157

Päkstagella oli tosi rento tunnelma ja nautimme myös livemusiikista. Musiikin lomassa heräsi keskustelu säännöistä ja siitä miten ihanaa on, että tällaisia päiviä on! Ei stressii, ei sääntöjä! Toki sääntöjä ja määräyksiä on oltava, mutta hienoa, että yhteiskunta muuttuu ja tällaiset päivät ovat mahdollisia. Katsotaan mitä jatkossa tapahtuu??

DSC_1162

DSC_1189

DSC_1198

DSC_1175Mahat pystyssä laahustimme ruoan päälle leikkipuistoon. Minulla on flunssa päällä ja mieheni leikittikin Little Boy Finlandia. Ihana päivä, näitä lisää! Autolle kävellessämme ihailimme vielä mahtavaa vihreää seinää. Tuosta pitää käydä nappaamassa kuva syksyllä kun vihreys muuttuu punaiseksi!

DSC_1209

DSC_1230

Kauneinta maanantaita sinulle!