Timberwise

 

Yhteistyössä Timberwise ja Suomalaisen Työn Liitto

Kun rakensimme omakotitaloamme vuosi sitten, yritin jo tuolloin kiinnittää huomiota rakennusmateriaalien kotimaisuuteen. Valitsimme esimerkiksi kaikki kiinteät kalusteet suomalaisten yritysten valikoimista. Jostakin syystä en ymmärtänyt miettiä lattiamme valinnassa suomalaista Timberwisea. Jälkikäteen heidän valikoimiinsa tutustuneena, olisin kelpuuttanut kotiimme useammankin heidän parkettivaihtoehdoistaan. Seuraavaan taloon on siis lattiat jo valmiiksi valittu! Näin Habitare-messujen alla, kokosin muutaman oman Timberwise-suosikkini kollaasiin. Habitaressa voit käydä tutustumassa Timberwisen lattioihin Signals-vainunäyttelyssä, jossa on Timberwisen viisi lattiaa esillä. Nyt vaan Timberwisea Habitaareen bongailemaan!

Mitäs olet mieltä? Minkä sinä näistä ottaisit?

picisto-20150909130106-808991

1.  Original Collection Saarniparketti Olive hiottu 2. Tammiparketti hanwashed collection grey 3. Tammiparketti Vintage Levi 4. Colour Collection Tammiparketti Classic Silver 5. Tammiparketti Herringbone Light Ylläs 6. Industrial Collection Tammiparketti Titan

Meillä on tällä hetkellä melko valkoinen laminaatti, jossa on hieman hopean hohtoa. Vaaleat ja ei-puun sävyt ovat suosikkejani. Itse valitsin laminaatin koiramme takia, mutta pelkästään ulkonäön perusteella valitsisin ehdottomasti parketin. Ja vaalean sellaisen. Minun ehdoton oma suosikkini näistä on tuo kalanruotoinen tammiparketti. Niin herkullinen!

Timberwisen lattiat eivät ainoastaan ole upean näköisiä ja suomalaisia, vaan ne kestävät myös melkoista kulutusta. Timberwise testasi kesällä Tammi Beach House White uutuustuotteensa kestävyyttä Suomalaisen Työn Liiton konttikiertueella. Parketti asenettiin konttiin keväällä, ja se todella testattiin tuhansien ihmisten toimesta kiertueen aikana. Ja kelithän eivät todella olleet mitkään lämpivät, vaan sateisen vetiset koko kesän! Parkettia ei edes jouduttu vaihtamaan kertaakaan kiertueen aikana. Parketti testattiin siis tosielämässä ja se todella toimii!

kontti2

Timberwisen tuotteet saavat myös paljon kansainvälistä huomioita niin laatunsa kuin ulkonäkönsä puolesta. Tällä hetkellä Timberwise on vuoden 2015 uutuustuottellaan Tammi Handwashed Husky finalistina Puolassa arvostetussa Good Design 2015-kilpailussa. Kilpailu järjestetään vuosittan ja sen järjestäjänä toimii Institute of Industrial Design! Muita aiempia finalisteja ja voittajia ovat olleet muun muassa Mazda, Samsung, Electrolux, BoConcept, Siemens ja BMW. Ei siis mikä tahansa kisa käynnissä! Onnea jo etukäteen Timberwise!

Kotimaisuuden ja upean valikoiman lisäksi Timberwise tunnetaan korkeasta laadusta, ekologisuudesta ja turvallisuudesta. Korkea laatu taataan sillä, että Timberwise käyttää vain parhaita raaka-aineita, niin puumateriaalissa, liimoissa kuin pintakäsittelyaineissa. Tämän vuoksi Timberwise ei ole halvin vaihtoehto, mutta pitkällä tähtäimellä panostus kannattaa, kun ei tarvitse paikkailla irtoavia pintasäleitä tai vaihtaa lattiamateriaalia moneen kertaan!

Ekologisuus näkyy puolestaan siinä, että Timberwise käyttää ainoastaam sertifioituja puuraaka-aineita, jotka hankitaan EU:n alueelta (vaikuttaa myös huomattavasti laatuun). Sen lisäksi Timberwise kierrättää mahdollisimman paljon tuotantotehtaalla. Kuivaamo lämmitetään sahanpurulla, joka syntyy tuotannosta ja sahanpurua toimitetaan myös lähitalleille. Lisäksi tuotantoon kelpaamattomat säleet haketetaan lämmitykseen. Todellisia panostuksia ekologisuuteen!

Turvallisuus puolestaan syntyy siitä, että Timberwise käyttää tuotteissaan mahdollisimman vähän formaldehydiä. Tämä on erityisen tärkeää varsinkin lasten kohdalla, jotka viettävät paljon aikaa lattialla. Myös allergikot ja herkistyneet ihmiset hyötyvät tästä! Mikäli lattia (parketti tai laminaatti) on valmistettu halvoista ja huonoista raaka-aineista, voi sisäilmaan päästä suuriakin määriä formaldehydiä. Tämä taas ärsyttää silmiä, nenää ja hengitysteitä. Jos minä olisin tiennyt tämän astmaatikon vaimona, niin olisin ehdottomasti valinnut Timberwisen! No, sinne seuraavana kotiin sitten… Timberwise onkin ainoa puulattiamateriaali jolle on koskaan myönnetty Suomen Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnus merkkinä puhtaamman sisäilman edistämisestä!

Oletko sinä kävellyt Timberwisen kotimaisilla, turvallisilla, ekologisilla ja laadukkailla lattioilla koskaan?