DSC_0854

Yhteistyössä ABC:n ja Suomalaisen Työn Liiton kanssa

Luin joku aika sitten, että ABC siirtyi käyttämään noutopöydissään vain suomalaista lihaa. Täysin kotimaista lihaa tarjoillaan kaikissa ABC:n noutopöydissä marraskuun alkuun mennessä. Kaikki kana on jo kotimaista. Nostin peukun pystyyn tälle uudistukselle, niin kuin varmasti moni muukin ruokailija, ja suuntasimmekin  viikonloppuna maistamaan uudistuneen noutapöydän antimia.

ABC on minun mielikuvissani se kaikista suomalaisin ”bensa-asema”. Ihan en ABC:tä bensa-asemaksi kuitenkaan itse laske, sen verran usein siellä tulee piipahdettua joko ruokaostoksilla tai tien päällä ollessa syömässä. Testipäivänämme Kuopion Pitkänlahden ABC tarjosi kyllä ehdottomasti parhaan syömäni ateriani ABC:llä koskaan. Salaatit olivat tuoreita ja maukkaita, esillepano oli freesi ja ruoka maistui mitä parhaimmalle. Ja kyllä, tarjolla oli suomalaista lihaa, kanaa ja kasviksia!

DSC_0844

ABC uudisti ruokatarjontaansa kotimaiseksi, koska suomalaiset haluavat kotimaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa ja tähän toiveeseen haluttiin vastata. Ensimmäisessä vaiheessa, syyskuun puoliväliin mennessä, kotimaisiksi vaihtuivat kaikki ABC-liikennemyymälöiden noutopöydän liharaaka-aineet. Marraskuuhun mennessä myös ravintoloiden koko à la carte -listan lihatarjonta on kotimaista alkuperää. Muutos koskee kaikkea ABC-ketjun omaa tarjontaa.

ABC osoittaa minusta kuluttajalle muutoksella, että kuluttajia ja niin sanottuja omistajia todella kuunnellaan. Muutoshalun lisäksi hienoa on tietenkin myös se, että suomalaiset todella arvostavat suomalaista tuotantoa ruoassa ja on tärkeää, että lautasella on mielummin suomalaista lihaa kuin esimerkiksi valtameren takaa tuotua. Kaikki voittavat! Asiakkaat ovat tyytyväisiä, suomalainen lihantuottaja hyötyy ja toivottavasti myös vielä useammat nälkäiset löytävät tiensä ABC:n herkkupöytien äärelle uudistuksen myötä.

Tiesitkö muuten, että ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat Suomen suurin ravintolaketju 104 toimipaikallaan? Minulle määrä tuli yllätyksenä, vaikka olenkin tiennyt, että ABC on hyvin saatavilla jokapuolella Suomea. Ravintoloiden määrä tarkoittaa tietenkin sitä, että raaka-aineiden kotimaisuudella on merkittäviä vaikutuksia koko suomalaiselle elintarvikeketjulle. Esimerkiksi naudan- ja porsaanlihan osalta kokonaiskulutus ABC-ketjussa on noin miljoona kiloa vuodessa. Lihan lisäksi ABC:n tavoitteena on myös muiden raaka-aineiden kotimaisuusasteen nostaminen, mutta täysin kotimaiseen tarjontaan on käytännössä mahdotonta päästä esimerkiksi raaka-aineiden saatavuudessa tapahtuvien kausivaihteluiden vuoksi. Upeaa, että ABC haluaa olla työllistämässä suomalaisia tätäkin kautta!
DSC_0849

DSC_0851

ABC on suomalainen innovaatio, ja se tekee yhteistyötä muiden suomalaisten toimijoiden kanssa suomalaisen työn ja innovaatioiden puolesta. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii UMP:n BioVerno diesel, joka on suomalaista biodieseliä ja sitä myydän nyt ABC-asemilla. Minusta ABC:n iso plussa hyvän laadun ja kattavien palveluiden lisäksi on se, että se on täysin kotimainen yritys, joka ottaa mukaan toimintaansa myös paikallisia yrityksiä ja niiden tuotteita. ABC on myös paikallinen suomalainen työllistäjä, joka mahdollistaa monelle työntekijälle työskentelyn omalla paikkakunnalla.

DSC_0856

DSC_0855

 

Kiitos ABC suomalaiseen lihaan siirtymisestä! Ja ennen kaikkea maukkaasta ruoasta!