DSC_1223

Poikamme hoitotäti vinkkasi meille tänään hoitopäivän päätteeksi ystävällisesti, että ensi viikolla voisi tuoda jo lämpimimpiä ulkovaatteita pojalle hoitoon. Tähän asti käytössä on ollut Lassien välikausihaalari ja erinäinen määrä välikerroksia. Hoitopäivistä iso osa vietetään kuitenkin ulkoleikeissä, joten vaikka pakkasta ei vielä olekkaan, niin lämmintä voisi jo olla enemmän päällä. Tämä lasten oikein/ riittävä pukeminen onkin minulle mystinen juttu. Kun poikamme syntyi kesällä 2014, oli melkoinen intiaanikesä. Jostain olin saanut päähäni, että lapsihan PITÄÄ pukea lämpimästi. Lämmin pukeminen tarkoitti minulle hattua, housuja, tumppuja, paria paitaa ja tietenkin vielä peittoa vaunuissa. Ensimmäisellä neuvolakäynnillä sain hymyileviä katseita ja varovaista opastusta, että ei sitä lasta kesällä tarvitse (varsinkin kun oli koko ajan + 30 astetta) pukea niin kuin ulkona olisi jo syksy. Saimme KIVAT-lahjana ihanan talvimyssyn, mutta vielä pitäisi hankkia kunnon talvikengät, ulkoilupuku ja tumput. Olen nyt iltapäivän metsästänyt vaihtoehtoja ja yllättynyt siitä, että vaikka suomalaisia lastenvaatemerkkejä on todella mukavasti, niin vain harva niistä valmistaa pakkasen kestäviä talviulkoilupukuja. Onkohan kyse valmistamisen vaikeudesta, koska luulisi, että nimenomaan talvivaatteille riittäisi Suomessa kysyntää!?!

picisto-20151113140014-249369 1. Gugguu Jumpsuit 2. ja 3. Reima 4. Kuoma

Huomenna siis shoppailemaan! Kuopiossa on muuten todella ihana pieni lastenvaateliike Niilo ilo, jossa myydään useita suomalaisia lastenvaatemerkkejä kuten Aarre Kidin, MUKA VA:n ja Papu:n vaatteita. Ensi viikolla sitten lämpöiset vaatteet Little Boy Finlandille päälle, niin johan maistuu ulkona leikkiminen!

Nyt vain sitten nauttimaan perjantai-illasta. Täytyy sanoa, että kyllä viikonlopuilla on nykyään niin eri merkitys kuin mammaloman aikaan!