Univision tehdas ja tehtaanmyymälä sijaitsevat edelleen Pohjois-Satakunnassa kauniin Jamijärven rannalla. ”Monelle tulee yllätyksenä, että makuuhuone- ja sisustustekstiilituotantomme on edelleen käsityöhön perustuvaa”, Univision tehtaanjohtaja Mervi Pihlajamäki kertoo ”Vaikka toki koneiden ja laitteiden teknologiaa on päivitetty tuotannon tehokkuuden varmistamiseksi.” Korkealaatuisten tuotteiden lisäksi Univisio huolehtii myös henkilöstöstään. ”Olemme lisänneet työntekijöidemme moniosaamista eri työvaiheissa, jotta työnkierto olisi mielekästä ja toimitusvarmuutemme korkeaa”, Pihlajamäki kuvailee.

Paremmat unet myös allergisille

Univision asiakaskunta on laaja, sillä tuotteita ostavat sekä kuluttaja- että ammattilaispuolen asiakkaat. Yrityksen tuotteita löytyy totta kai suomalaisista kodeista, mutta myös hotelleista, lentokoneista ja laivoista. Pihlajamäen mukaan Univision peitteet ja tyynyt on suunnattu kaikille, jotka arvostavat hyvää nukkumista ja laadukkaita kotimaisia tuotteita.

Yksi Univision tärkeimmistä asiakasryhmistä ovat allergiset kuluttajat. ”Tuotteitamme kehitetään jatkuvasti yhdessä Allergia- ja Astmaliiton kanssa”, Pihlajamäki sanoo. ”Allergiatunnustuotteet tunnistaa helposti Allergia-, iho- ja astmaliiton merkistä.” Allergikkojen, kuten muidenkin, tulisi vaihtaa tyyny uuteen aina parin vuoden välein. Muidenkin kuin pölyallergikkojen nenää saattaa kutittaa kotona pölyisten peittojen ja tyynyjen takia. Vuodevaatteiden laatuerot huomaakin helposti esimerkiksi tyynyjä pestessä, sillä heikompilaatuinen tyynyn täyte ei juuri pesua kestä.

Myös asiakaspalaute on olennainen osa Univision tuotekehitystä. ”Koemme, että asiakkaiden on helppo olla meihin yhteydessä kotimaisuutemme ja kokomme vuoksi”, Pihlajamäki iloitsee. ”Olemme pienehkönä yrityksenä ketterä toimimaan, mutta kuitenkin riittävän suuri, jotta pystymme täyttämään isommankin asiakkaan tarpeet ja toiveet luotettavasti.”

Nuku itsesi virkeäksi Avainlipulla merkityillä tuotteilla

Miten oikeanlaiset, laadukkaat tekstiilit sitten vaikuttavat uneen? ”Uni on tärkeä voimavara niin keholle kuin mielellekin. Laadukkaat ja nukkujalle sopivat vuodevaatteet yhdessä muun nukkumisergonomian kanssa auttavat nukahtamaan helpommin ja nukkumaan paremmin”, Pihlajamäki selittää. ”Esimerkiksi väärän korkuinen tyyny voi aiheuttaa niska-hartiaseudun ongelmia ja yöuni häiriintyy, kun hyvää uniasentoa joudutaan hakemaan useasti nukkumisen aikana. Hyvin nukutun yön jälkeen herää uuteen päivään virkeänä ja levänneenä.”

Univision kaikkien tuotteiden lähtökohtana ovat laadukkaat valmistusmateriaalit, Pihlajamäki kertoo: ”Me suosimme ympäristöystävällisiä ja tutkitusti turvallisia materiaaleja. Tuotannonaikainen laadunvalvonta varmistaa kaikkien tuotteidemme kuluttajaystävällisyyden.” Univisio myös ylläpitää ja kehittää toimintaansa sertifioitujen laatu-, ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmien avulla.

Laadukkaista materiaaleista syntyy ammattitaidolla kaikkiin suomalaisiin koteihin sopivia tuotteita, jotka ovat ainutlaatuisen mukavia, helppohoitoisia ja turvallisia. Univision tuotteissa komeilee myös Avainlippu. ”Meistä Avainlippu kertoo kaikesta siitä laadukkaasta kotimaisesta työstä, mitä teemme joka päivä”, Pihlajamäki iloitsee.

Lue lisää Univisiosta