Vuonna 2017 kotimaassa vapaa-ajanmatkoja tehtiin Tilastokeskuksen mukaan 26 miljoonaa, mikä on hieman enemmän kuin aiempana parina vuonna. Mikä saa suomalaisen lomailemaan omassa tutussa maassaan kaukokohteiden sijasta? ”Lomakohteita harkitessa moni huomaa, ettei oma maa olekaan ihan niin tuttu. Uusia paikkoja ja tapahtumia riittää. Ja kyllähän Suomen luonto on vertaansa vailla, sinne moni kaipaa akkuja lataamaan kerta toisensa jälkeen. Kotimaan matkailu mahdollistaa myös esimerkiksi lyhyemmätkin lomat ja matkabudjetti on säädettävissä juuri itselle sopivaksi. Kotimaan matkailu on usein myös eettinen valinta, sillä se voi vähentää matkustamisesta aiheutuvaa ympäristön kuormitusta”, Lomarengas Oy:n Markkinointipäällikkö Pekka Huttunen kuvailee. ”Meidän palvelumme edistää kotimaan matkailua yhdistämällä vuokramökkien omistajat ja vuokraajat helposti ja luotettavasti. Ja tätä juuri Avainlippukin viestii – kotimaista taattua laatua.”

Upea luksushuvila vai tunnelmallinen eräkämppä?

Lomarengas on luonut onnistuneita kotimaan lomia jo yli 50 vuotta. Vuonna 1967 perustettu loma-asuntojen välittäjä on Suomen vanhin ja suurin toimija alallaan. ”Yksi tärkeistä arvoistamme perustamisemme aikaan oli pitää suomalainen maaseutu asuttuna. Tätä arvoa olemme edistäneet siitä lähtien auttamalla suomalaisia löytämään juuri itselleen sopivia mökkikohteita sekä auttamalla mökin omistajia markkinoimaan vuokrattavia loma-asuntojaan”, kertoo Huttunen. ”Lomarengas yhdistää lomailijan ja mökin omistajan.”

Tänä päivänä Lomarenkaan valikoimassa on kaikkea luksushuviloista vaatimattomiin eräkämppiin. On haussa sitten romanttinen luksusloma porealtaineen tai kalastusreissu luonnon ytimessä, Lomarenkaan lähes 4000 kohteen joukosta jokainen löytää suosikkinsa. ”Meillä on mökkejä, huviloita ja huoneistoja joka tarpeeseen – kaikkea rantamökeistä hiihtomökkeihin ja -huoneistoihin.”

Kilpailuvalttina kolme ällää: Luotettavuus, laatu ja läpinäkyvyys

Lomarenkaan perusarvot, luotettavuus, laatu ja läpinäkyvyys, ovat myös yrityksen tärkeimmät kilpailuvaltit. ”Loma-asuntoja tarjoavia palveluita löytyy verkosta paljon ja tätä myötä myös eri palveluiden luotettavuus vaihtelee. Loma voi saada ikävän käänteen, jos loma-asunto ei olekaan sellainen kuin on luvattu. Me tarkastamme kaikkien lomakohteiden kunnon ennen välitystoiminnan aloittamista. Palvelustamme löytyy tähtiluokitus, joka perustuu tähän tekemäämme tarkkaan laatuluokitukseen. Lisäksi asiakaskommentit, -suositukset ja -luokitukset varmistavat onnistuneen loman”, Huttunen kuvailee.

Lomarenkaalle asiakkaan palveleminen ja vaivattoman loman varmistaminen ovat ydinarvoja. Palvelu kattaa loma-asunnon varaamisen kaikki vaiheet mukaan lukien maksamisen, avainten luovutuksen, itse loma-ajan ja loppusiivouksen. Verkkopalvelulla matkailijat voivat helposti etsiä, varata ja maksaa toiveitaan vastaavan vuokrattavan loma-asunnon. Tarkat kohdekuvaukset, valokuvat ja karttapaikannus auttavat lomakohteen valinnassa. ”Me haluamme pitää aidosti huolta asiakkaistamme”, Huttunen toteaa.

Palvelun toisella puolella ovat loma-asuntojen omistajat, jotka ovat Lomarenkaalle yhtä tärkeitä kuin lomailijatkin. ”Me autamme mökkien ja loma-asuntojen omistajia luomaan arvoa asunnoilleen. Mökkivuokraus on erinomainen keino saada lisätuloja tai jopa täysi toimeentulo”, Huttunen kertoo. ”Oli mökki sitten tyhjillään vain osan vuodesta tai jatkuvasti, me olemme luotettava kumppani, jonka kautta lomailijat löytävät mökit helposti ja hoitavat maksut ja muut käytännön asiat vaivattomasti.”

Avainlippu viestii yrityksen arvoista

Suomalaisuus on kotimaan matkailuun erikoistuneelle suomalaiselle yritykselle kaikki kaikessa. Tästä viestii myös Avainlippu-merkki: ”Monet kilpailijamme ovat globaaleja toimijoita. Me olemme kotimainen yritys ja olemme olleet rakentamassa suomalaisia mökkilomia jo puoli vuosisataa”, Huttunen sanoo.

Lomarenkaalla uskotaan, että tänä päivänä on ehkä tärkeämpää kuin koskaan panostaa suomalaisen maaseudun säilyttämiseen ja luonnon elävyyteen: ”Meille on ensiarvoisen tärkeää, että voimme taata palvelumme käyttäjille ikimuistoisia elämyksiä kauniissa maassamme nyt ja tulevaisuudessa. Tätä viestiä ei moni muu merkki voisi paremmin kiteyttää kuin suomalaisten hyvin tuntema Avainlippu.”

Lue lisää Lomarenkaan sivuilta

Lue muita Avainlippu-yritystarinoita