Koirien määrä kasvaa suomalaisten kodeissa nopeasti. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa onkin tälläkin hetkellä jo noin 700 000 koiraa. Yllättäen suurin osa markkinoilla olevista koiran- ja lemmikkiruuista tulee kuitenkin ulkomailta ja pakkausselosteista voi olla vaikea saada selkoa raaka-aineiden alkuperistä, Lemmikki Oy:n tuotepäällikkö Tea Martikainen kertoo. ”Me viestimme tuotteidemme suomalaisuudesta Avainlipulla, sillä asiakkaamme tunnistavat merkin helposti. Avainlipun lisäksi kerromme tuotteiden raaka-aineiden ja valmistuksen kotimaisuudesta pakkauksissamme.”

Lemmikkien hyvinvointi tuotekehityksen keskiössä

Lemmikki Oy:n tehdas perustettiin Kuopioon vuonna 1986 ja tuotteet valmistetaan edelleen Kuopiossa. Yrityksen perustajien, elintarviketieteiden maisterien Teuvo Martikaisen ja Risto Heikkisen lähtöajatuksena oli tarjota suomalaisille lemmikeille laadukasta, niiden luonnollisiin tarpeisiin sopivaa ravintoa. ”Ajatus lajityypillisesti sopivasta ja luonnollisesta ravinnosta on edelleen yrityksen kantava perusajatus”, Martikainen kertoo.

Tuotteiden luonnollisuus on myös yhteydessä lemmikkien kuntoon ja ikään. ”Toimintamme ytimessä on tarjota lemmikeille ravintoa, jolla on positiiviset vaikutukset lemmikkien hyvinvointiin. Mitä haluaisimme syöttää omille lemmikeillemme, haluamme tarjota myös muille karvakuonojen hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtiville,” Martikainen sanoo. ”Meille on tärkeää, että lemmikit voivat hyvin ja elävät terveenä mahdollisimman pitkään. Olemmekin innovatiivisia kehittäjiä ja edelläkävijöitä luonnollisen lemmikkiruuan tarjoajina.”

Kotimaisuus tekee ruuasta laadukkaampaa ja terveellisempää

Monet lemmikinomistajat tietävät, että sama karvainen perheenjäsen saattaa rakastaa vanhojen kenkien järsimistä, mutta nyrpistää nenäänsä oman ruokakupin sisällölle. Ruuan pitää siis myös maistua ja tuoksua hyvältä, Martikainen korostaa: ”Hyvä maku ja lemmikeille houkutteleva tuoksu saadaan luonnollisesti korkeasta lihapitoisuudesta. Kotimainen liha on tutkitusti puhtaampaa kuin muualla maailmassa ja oikein käsiteltynä sitä on turvallista syöttää raakana. Suomalainen liha on tärkeä perusta korkealaatuisille tuotteillemme ja tuomme raaka-aineiden kotimaisuuden mielellämme näkyvästi esille.”

Kotimaisuudella on myös muita positiivisia vaikutuksia: Suomessa kehitetyt tuotteet nimittäin sopivat Martikaisen mukaan erityisen hyvin täällä asusteleville eläimille. ”Esimerkiksi linnunruokatuotteemme on suunniteltu sopivaksi juuri Suomen pitkän ja kylmän talven haastaviin olosuhteisiin linnuille, joilla on korkea energiantarve.” Toisaalta suomalaisuus tarkoittaa Lemmikki Oy:lle myös suomalaisen työllisyyden ylläpitämistä: ”Tarjoamme työpaikkoja täällä Kuopion tehtaalla tuotteiden valmistuksessa. Käyttämällä tuotteissamme kotimaisia raaka-aineita, tuemme myös muita suomalaisia työpaikkoja muun muassa maatiloilla ja lihanleikkaamoilla.”

Tarkista, ”Onhan siinä Avainlippu?” myös lemmikkiruokahyllyllä

”Tuotteemme ovat läsnä lemmikkiperheiden jokapäiväisessä arjessa, aamuin ja illoin tarjottavan ruoka-annoksen yhteydessä, mutta myös treeneissä, kilpailuissa, lenkeillä ja koulutuksen yhteydessä tarjottavien herkkupalojen yhteydessä,” Martikainen iloitsee. ”Omistajalle tärkeä hetki on se, kun lemmikki tulee ensimmäistä kertaa perheeseen ja sille valitaan ruuat ja herkut. Haluamme Avainlipulla kertoa tuotteidemme kotimaisuudesta ja korkeasta laadusta, jotta omistajat voivat tarjota lemmikkikumppaneilleen parasta ravintoa.”

Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n tuotevalikoimaan kuuluu koiran-, kissan- ja ulkolintujen ruokia. Koiran- ja kissanruoat koostuvat raakapakasteista, herkkupaloista ja kypsennetyistä makkaroista. Yhtiön tuotemerkkejä ovat Oscar, Tintin ja Talvilintu ja ne löytyvät hyvin varustetuista marketeista kautta maan sekä eläintarvikeliikkeistä. Tuotteita voi ostaa myös Lemmikki Oy:n tehtaanmyymälästä, joka on erittäin suosittu kuopiolaisten ja lähialueiden asukkaiden keskuudessa. Mietityttääkö, mikä tuotteista sopisi juuri sinun lemmikillesi tai pihapuiden linnuille? Martikainen vinkkaa: ”Suosituimmat tuotteemme ovat Oscar Jauheliha koirille, Oscar Lihapullat, Oscar Kanaherkku, Oscar Kalkkunaherkku, Tintin Rasvasiemenseos ja Talvilintu Tali-siementanko. ”

Lue lisää Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:n sivuilta

Lue muita Avainlippu-yritystarinoita