Keskiviikkona Marttojen kahvitarjoilu sai torikävijät jonottamaan kontille.

SuomiAreena Avainlippu 50 vuotta kontti

Avainlippu 50 v Marttojen kahvitarjoilu SuomiAreena

Suomalaisen Työn Liiton Pilvi Reko jakoi Lilli Digitalkkari -ilmapalloja.

Avainlippu 50 v kontti SuomiAreena Lilli Digitalkkari

Porissa tavattiin myös yhteiskunnan vaikuttajia. Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala vaihtoi ajatuksia suomalaisuudesta Paavo Arhinmäen kanssa.

SuomiAreena Paavo Arhinmäki ja Tero Lausala

Torstaina Suomalaisen Työn Liiton SuomiAreenan ohjelmassa ollut Made in Whateverland -keskustelu veti kiinnostuneita kuulijoita Kaupungintalon pihalle. Keskustelun avasi ja päätti musiikillaan Karri ”Paleface” Miettinen, joka osallistui myös keskusteluun suomalaisuuden merkityksestä. Keskustelun juonsi Maaretta Tukiainen, ja muina keskustelijoina oli kampanjasivustolla blogaava Karoliina Partanen, Smartumin hallituksen jäsen Merja Fischer, kansanedustaja Elina Lepomäki, kok, sekä Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

SuomiAreena Made in Whateverland -keskustelu

SuomiAreena Made in Whateverland -keskustelu

Panelistit ottivat kantaa siihen, voiko kuluttaja vaikuttaa ostopäätöksillään työllisyyteen ja suomalaisten yritysten menestymiseen. Innokkaassa keskustelussa tuotiin esille erilaisia näkökulmia ja peräänkuulutettiin yrityksiltä rohkeutta tehdä asioita uudella ja muista erottuvalla tavalla. Kuluttajille hinta ja laatu  ovat keskeisiä valintaperusteita. Panelistit olivat yhtä mieltä siitä, että laadusta suomalaiset yritykset eivät voi tinkiä, ja tiukkaan hintakilpailuun voi vastata uudenlaisilla tuotantoratkaisuilla, esimerkiksi digitaalisuutta hyödyntäen.

Myös torikansa sai kuulla suomalaisuuden merkityksestä yrityksen ja kuluttajan näkökulmasta. Torivarteissa kuultiin Avainlipun Brand Managerin Reetta Mentun ohella Fiblonin markkinointi- ja viestintäjohtaja Anne Ekbergiä sekä blogaaja Karoliina Partasta.

Anne_Ekberg_Reetta_Mentu_SuomiAreena

SuomiAreena_Karoliina_Partanen_Reetta_Mentu

SuomiAreena_Avainlippu50v

Karoliina_Partanen_Avainlippu50v

Kesäkiertue päättyy tähän, mutta juhlavuosi jatkuu. Avainlipun käyttäjämäärät kasvavat vuosi vuodelta, mikä lupaa menneen viidenkymmenen vuoden jatkoksi myös hienoa jatkoa viidellekymmenelle seuraavallekin vuodelle!