· Blogi

Vapun tienoilla vietetään Hyvien valintojen viikkoa

Hyvien valintojen viikko 29.4.–5.5. on kampanja, jossa kuluttajia muistutetaan suomalaisen työn valinnan vaikutuksista. Avainlippu-yritykset kertovat, miksi juuri heidän tuotteensa tai palvelunsa on hyvä valinta niin yhteiskunnan, yrityksen kuin yksittäisen suomalaisenkin kannalta. Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu tempaus sai mukaan satoja Avainlippu-yrityksiä. Tänä vuonna kampanja uudistuu, ja mukaan tulevat myös Design from Finland ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkkiä kantavat yritykset.

Kuukausi: kesäkuu 2015

Avainlipun 50-vuotissyntymäpäivät Kuopiossa: suomalaisuus on tärkeä arvo savolaisille

Suomen pitkäikäisin alkuperämerkki Avainlippu juhlii 50 vuottaan Kuopiossa, joka tarjoaa vetovoimaisen toimintaympäristön monen eri alan yritykselle. Avainlippua käyttäviä yrityksiä Pohjois-Savon alueella on yli 50, jotka edustavat muun muassa rahoituspalveluita, rakennustoimintaa ja vaatevalmistusta. Itä-Suomen alueella Avainlippu-yrityksiä on hieman yli 200 ja koko Suomen alueella Avainlippu-tunnuksia on myönnetty noin 2 000 yritykselle ja yli 3 000 tuotteelle tai palvelulle.

Keski-Suomen sydän sykkii suomalaisuudelle

Jyväskylä otti meidät vastaan lämpimästi, kun Avainlippu-kiertue saapui Jyväskylään 23. – 24.6. Saimme nähdä Suomen kesää monelta kantilta; tiistai alkoi sateisena ja päättyi aurinkoiseen ja lämpimään iltaan, keskiviikkona satoi ja paistoi vuorotellen. Keväällä toteutetun Suomalaisen Työn Liiton kyselyn mukaan keskisuomalaiset pitävät suomalaisuutta tärkeänä ostopäätöksiin vaikuttavana tekijänä. Tämä näkyi myös kiinnostuksessa Avainlipun kiertuetta kohtaan. Sää ei jyväskyläläisiä pelottanut, vaan Avainlippu-kontilla riitti vierailijoita molempina päivinä.

Avainlipun 50-vuotispäivät Jyväskylässä: keskisuomalaiset suosivat paikallista ja lähellä tuotettua

Suomen vanhin alkuperämerkki Avainlippu juhlii 50 vuoden taivaltaan Jyväskylässä, jossa muun Keski-Suomen tavoin arvostetaan paikallisuutta ja lähituotantoa. Suomalaisen Työn Liiton teettämän kyselyn mukaan Keski-Suomen vastaajat kokevat sekä suomalaisuuden että oman paikkakunnan tukemisen omilla kulutusvalinnoilla erittäin tärkeäksi. Läheltä ostetut tuotteet ja palvelut luovat työtä ja toimeentuloa omalle paikkakunnalle.

Avainlipun 50-vuotispäivät Vaasassa: suomalainen työ on ylpeästi kansainvälistä – kuten myös Rannikko-Pohjanmaa

Suomen vanhin alkuperämerkki Avainlippu juhlistaa 50 vuottaan Vaasassa ja haastaa yritykset liputtamaan suomalaisuutta myös kansainvälisissä verkostoissaan. Pohjanmaa on tässä mielessä yksi maamme potentiaalisimmista alueista, jolla on pitkät perinteet ja kokemus ulkomaankaupasta. Tätä osaamista tarvitaan erityisesti nykyisessä talous- ja suhdannetilanteessa, josta Suomi ei nouse ilman kasvuhakuisia vientiyrityksiä. Näitä arvokkaita ponnistuksia myös Suomalaisen Työn Liitto haluaa olla mukana tukemassa. Monille ulkomaisille yritysasiakkaille ja -kumppaneille Avainlippu viestii laadusta, korkealuokkaisesta osaamisesta ja luotettavuudesta.

Avainlipun konttikiertue valloitti Seinäjoen

Avainlipun 50-vuotisjuhlakiertue saapui 9.-10.6. Seinäjoen Koulukadulle. Juhlallisuudet alkoivat Marttojen tarjoamilla kahveilla sekä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtajan Tero Lausalan puheella.

Avainlipun 50-vuotisjuhlaa vietetään Seinäjoella: pohjalaiset ylpeitä alueen yrityksistä

Suomen pitkäikäisin alkuperämerkki Avainlippu juhlistaa 50 merkkivuottaan ”Nostetaan Suomi plussalle”-teemalla eri puolilla maata, myös Seinäjoella. Avainlippu voi tänä päivänä hyvin, se kasvaa ja elää vahvasti nykypäivässä. Viime vuonna 450 uutta yritystä sai Avainlippu-tunnuksen ja pelkästään Etelä- ja Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella Avainlippu-yrityksiä on 170.

Avainlipun konttikiertue saapui Ouluun 2.-3.6.

Avainlipun 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi reissun päälle lähtenyt Avainlippu-yritysten tuotteilla sisustettu kontti saapui Ouluun sateen saattelemana. Ensimmäisenä kiertuepäivänä paistoi kuitenkin aurinko ja Oulun tori hymyili.

Pohjois-Pohjanmaalla työnteko on sisukasta

Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa suomalainen työ nähdään muuhun Suomeen verrattuna erityisesti sisukkaana. Myös perusteellisuus ja säntillisyys korostuvat hieman suhteessa muuhun maahan samoin kuin puurtaminen, mikä nähdään yleisestikin tyypillisenä piirteenä suomalaiselle työlle. Kuten muutkin suomalaiset, pohjoisten maakuntien vastaajat kaipaavat työntekoon lisää iloa, mutta myös palveluasennetta ja rohkeutta tehdä uusia asioita.

Hae Avainlippua!
Onhan siinä Avainlippu