Keski-Suomen vastaajat suosivat omalla paikkakunnalla tehtyjä tuotteita ja tarjolla olevia palveluita aina kun se on mahdollista. Tuotteissa kotimaisuus on plussaa erityisesti elintarvikkeissa, vaatteissa ja jalkineissa sekä puutarhan ja kasvimaan hoitoon liittyvissä tarvikkeissa. Avainlippu tuotteen tai palvelun yhteydessä on merkki suomalaisten työllistämisestä. Keski-Suomen vastaajat toivovatkin enemmän tietoa yritysten työllistämisvaikutuksista, sillä se voisi vaikuttaa suoraan heidän ostopäätöksiinsä.

– Keski-Suomen vastaajat ovat sisäistäneet selkeästi sen, että valinta suomalaisen työn puolesta edesauttaa suomalaisten yritysten hyvinvointia, muistuttaa Suomalaisen Työn Liiton Brand Manager Reetta Mentu.

Suomalaisuus ja lähellä tuotettu on sekä arvo että myynninedistäjä

Kotimaisuus on tärkeä arvo ja lähes itsestäänselvyys Jyväskylässä sijaitsevalle Karto Oy:lle, jonka tuotteet ovat olleet osa suomalaisten iloa ja surua, arkea ja juhlaa jo 40 vuoden ajan. Tuotteet ovat kotimaisia, suomalaisille kuluttajille suunniteltuja ja valtaosaltaan Suomessa tuotettuja. Avainlippu-tunnus näkyy yrityksen korteissa, adresseissa, kalentereissa ja lahjapapereissa. Kasvava sisustus- ja kattaustuotteiden alue on tullut voimakkaasti mukaan viimeisen 10 vuoden aikana.

– Karton oma tuotesuunnittelu ja tuotanto mahdollistavat sen, että pystymme tuomaan markkinoille suomalaiseen kulttuuriin ja suomalaisen kuluttajan makuun suunniteltuja tuotteita, joissa näkyy oma kädenjälkemme, ja jotka yhdistyvät selkeäksi kokonaisuudeksi eri tuoteryhmien välillä, kertoo Karto Oy:n talous- ja henkilöstöjohtaja Eija Saario.

Tuotanto omalla paikkakunnalla on mahdollista osaavan työvoiman ansiosta ja yritys työllistää alueella 70 työntekijää. – Paikalliset työntekijät, kotimaisuus, hyvä maine ja tunnettuus ovat tärkeitä tekijöitä ja myynninedistäjä omalla alueella toimiessa, Saario listaa.

Alueen ylpeydenaiheina Valio, yliopisto ja paperikoneet

Suomalaisen Työn Liiton tekemän Avainlippu-kyselyn mukaan keskisuomalaiset ovat ylpeitä erityisesti Valiosta, yliopistosta sekä paperikoneteollisuudesta, joka on suuri työllistäjä alueella. Paikkakunnalta tuliaisiksi vastaajat ehdottivat mm. Elosen leipomon leipiä ja leivonnaisia, Puttipajan kynttilöitä, Pandan makeisia sekä Anu Pylsyn taidetekstiilejä.

Avainlippu-kiertue Jyväskylässä 23.–24.6.2015

Avainlippu-merkin 50-vuotissyntymäpäiviä juhlitaan muun muassa Avainlippu-kiertueella, joka suuntaa myös Jyväskylään. Toritapahtuman kiintopisteenä on Avainlipun pop-up-kontti, joka tutustuttaa suomalaiseen työhön ja ostopäätösten työllistäviin vaikutuksiin, sillä se on rakennettu ja sisustettu Avainlippu-yritysten tuotteilla. Tavataan Aren aukiolla 23.6.2015 klo 10 alkaen!

*****
Tiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Avainlippu-tutkimukseen. Kopla Helsingin tekemä kyselytutkimus toteutettiin maaliskuussa 2015 ja siihen vastasi 1001 iältään 15–17 vuotiasta suomalaista.

Lisätietoja:
Reetta Mentu, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 050 561 5030, reetta.mentu@avainlippu.fi

Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlipun käyttöoikeus on myönnetty 3000 tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle. Lue lisää suomalainentyo.fi

Avainlipun Juhlavuoden kumppaneina ovat Avainlippua kantavia yrityksiä, tuotteita ja palveluja: ABC, UPM BioVerno, RAY, Pingviini, Piltti, Smartum ja Diacor. Ympäri Suomea järjestettävissä tapahtumissa mukana kulkee merikontista rakennettu Avainlippu-koti, jota ovat rakentamassa ja sisustamassa Tikkurila, Timberwise, Vallila, Genelec, Topi-keittiöt, Cariitti, MPY:n Lilli Digitalkkari, Solifer-polkupyörät, F-Secure, Karto, Markki Oy sekä Helsingin Villasukkatehdas. Paikallisina kumppaneina ovat mm. Best-In Kuopiossa ja Coronaria Oulussa. Avainlipun 50-vuotiskampanjan sivusto suomiplussalle.fi